A fenti cikkben leírtakat el tudod magyarázni röviden érthetően hogy a Gripen miért tudhatta a SzURN SzRC radart zavarni, az SzN radart pedig nem? Hátha az segít...Annyira cucki ez a 0 konkretummal posztolgatas az EW ről...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A fenti cikkben leírtakat el tudod magyarázni röviden érthetően hogy a Gripen miért tudhatta a SzURN SzRC radart zavarni, az SzN radart pedig nem? Hátha az segít...Annyira cucki ez a 0 konkretummal posztolgatas az EW ről...
Nem.A fenti cikkben leírtakat el tudod magyarázni röviden érthetően hogy a Gripen miért tudhatta a SzURN SzRC radart zavarni, az SzN radart pedig nem? Hátha az segít...
Párszor már linkeltem....A fenti cikkben leírtakat el tudod magyarázni röviden érthetően hogy a Gripen miért tudhatta a SzURN SzRC radart zavarni, az SzN radart pedig nem? Hátha az segít...
Most már nem.De anno jobban jártunk volna,ha a Gripen helyett a használt F16ADF gépeket vesszük meg.Akkor vegyünk Holland és Dán 30-40 éves levetett F-16A-kat, ahogy a románok tették? Azok jobbak lennének?
Azért az Arrabona parancsnokhelyetteséről feltételezzük már azt legalább egy pillanatra, hogy a légvédelmi rakétás része úgy van ahogy írja... és nyilván annyit írt le, amennyit erről egy HM által terjesztett lapban leírhat. Még a NEWFIP 2014 gyakorlatról is ugyanezt írja a 15 oldalas cikkében (22-37 oldal.) 2016-ban.Nem.
És más sem.
Ezért cuki.
Egy 50+ eves itthon minősített rendszerről sem írt senki kézzelfoghatot, de olyan magasroptu hulyesegetz ír le szent meggyőződéssel a szintén minősített Gripenrol, hogy ehaj.
Okkal olyan kurta a hto ew része. Jelzős nepmesekkel nem foglalkozunk.Ami viszont benne van, az konkrét.
Nem olvastam linkeket, a kommentekrol beszéltemAzért az Arrabona parancsnokhelyetteséről feltételezzük már azt legalább egy pillanatra, hogy a légvédelmi rakétás része úgy van ahogy írja... és nyilván annyit írt le, amennyit erről egy HM által terjesztett lapban leírhat. Még a NEWFIP 2014 gyakorlatról is ugyanezt írja a 15 oldalas cikkében (22-37 oldal.) 2016-ban.
Nem tudom, de akkor egy blogoldalon annyit írtak, hogy "szervezete feladta a harcot", de ez nem jelent semmit.Most olvastam a neten, hogy meghalt Murguly Gusztáv tud valaki valamit arról, hogy miért hunyt el ilyen tragikusan gyorsan?
Visszaolvasva az IRIS-T bejelentése óta létrejött cikkeket, posztokat, bennem nem tisztult le, hogy milyen sisakcélzót veszünk. Vajon COBRA vagy TARGO lesz a rendszeresített típus? Először azt hittem, hogy a TARGO csak az E/F típushoz van kifeljesztve, de most már elbizonytalanodtam. Vajon C/D is megkaphatja a Elbit TARGO-t vagy nekünk marad a Bae/Denel COBRA? Tud erről (vagy olvasott) valaki valami pontosabbat?
A végén van 5 perc az IRIS-T beszerzésről új információkkal...
Pl. hogy most csak kisebb mennyiséget vettünk, de később lesz majd több is. A sisakcélzó valami teljesen új lesz, még nincs kész, még csak most fejlesztik. stb.
Az adás Malira vonatkozó részét ne itt kezdjétek el kitárgyalni, hanem a [HUN]Mali misszió topikban!
Nem úgy van, hogy azt már nem gyártják?marad a Bae/Denel COBRA?
Párszor már linkeltem....
https://opac.uni-nke.hu/webview?infile=&sobj=9276&source=webvd&cgimime=application/pdf
http://real.mtak.hu/123782/1/HSZ_2016_144_1_Horvath_Jozsef.pdf
http://hadmernok.hu/141_17_horvathj.pdf
http://www.repulestudomany.hu/kulonszamok/2006_cikkek/kovacs_laszlo.pdf
Forráslistákat is át lehet böngészni.Konkrétumok nincsennek,csak utalások.
Gripennek az EW rendszere egy fejlett önvédelmi rendszer,de nem egyenértékű egy dedikált REH géppel,messze nem.
Ugyan már.Nem.
És más sem.
Ezért cuki.
Egy 50+ eves itthon minősített rendszerről sem írt senki kézzelfoghatot, de olyan magasroptu hulyesegetz ír le szent meggyőződéssel a szintén minősített Gripenrol, hogy ehaj.
Okkal olyan kurta a hto ew része. Jelzős nepmesekkel nem foglalkozunk.Ami viszont benne van, az konkrét.
Az sem kizárt, hogy ismervén a jamming képesség hatarait, ők erősebb stb teljesítményre kapcsoltak (ezzel ugye más, hasonló gépek ellen is védekezve) - a hazai radarok modernizációja kifejezetten jól sikerült, ha jól tudom.Azért az Arrabona parancsnokhelyetteséről feltételezzük már azt legalább egy pillanatra, hogy a légvédelmi rakétás része úgy van ahogy írja... és nyilván annyit írt le, amennyit erről egy HM által terjesztett lapban leírhat. Még a NEWFIP 2014 gyakorlatról is ugyanezt írja a 15 oldalas cikkében (22-37 oldal.) 2016-ban.
Ezt korábban kitaglaltuk, még linkeltem is az Elbit ill. a Gripenhez igazitott TARGO utódjáról szóló hírt: https://forum.htka.hu/threads/hun-saab-jas-39ebs-hu-gripen.203/page-483#post-1037977Ok, köszi, meghallgattam a Bázisugrás adást is most. Valami új... DE MI LESZ?
Bár gondolom senki sem fog leakasztani a polcról valami totál újat, úgyhogy gondolom a TARGO C/D-re illesztett verziója lesz, ami eddig csak E/F-re létezik hivatalosan. Nekem tetszik. Új, tehát a legmodernebb, vagyis beleilleszkedik a Zrínyi filozófiájába, miszerint nekünk legyen a legújabb/legmodernebb. ÁMEN.
Hajaj, de mennyire jol jartunk volna.Most már nem.De anno jobban jártunk volna,ha a Gripen helyett a használt F16ADF gépeket vesszük meg.
Különben azokban az öreg gépekben még rengeteg potenciál van,csak anyagilag nem éri meg kihozni belőlük.
Azért ami cikket linkeltél anno, az egy 2016-os írás volt abban a hozzászólásban. Azt hittem, létezik valami újabb infó isEzt korábban kitaglaltuk, még linkeltem is az Elbit ill. a Gripenhez igazitott TARGO utódjáról szóló hírt: https://forum.htka.hu/threads/hun-saab-jas-39ebs-hu-gripen.203/page-483#post-1037977
Persze, ahogy írtam, szerintem abból elég logikusan következik a mostani rendelesunk típusa -szerintem kizarhatjuk, hogy mi a Saab altal az Elbittel fejlesztett típus helyett sajátot fejlesztenénk -, de majd kiderül, ha ideertek.Azért ami cikket linkeltél anno, az egy 2016-os írás volt abban a hozzászólásban. Azt hittem, létezik valami újabb infó is
Ez egy piszok jó cucc.Azért az Arrabona parancsnokhelyetteséről feltételezzük már azt legalább egy pillanatra, hogy a légvédelmi rakétás része úgy van ahogy írja... és nyilván annyit írt le, amennyit erről egy HM által terjesztett lapban leírhat. Még a NEWFIP 2014 gyakorlatról is ugyanezt írja a 15 oldalas cikkében (22-37 oldal.) 2016-ban.
Hát ez nyilvánvaló.Nem is értem az egészét első átfutásra,
Magyarul kurvár@ nem tudták befogni a gépeket.A rávezető lokátor elleni tevékenység viszont – elsősorban
az alkalmazott zavarási módszerek miatt –
magas kiképzési értéket képviselt.
Tehát a radarkezelők tudták, hogy mikor, milyen irányból, és mik fognak érkezni.A JAS–39 típusú repülőgépek egyeztetett repülési profilok szerint hajtottak végre szimulált támadást a repülőbázis vagy a légvédelmi rakéta csoportosítás eszközei ellen az önvédelmi elektronikai zavaró képességük alkalmazásával.