Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ideàlis a 4 gèp, kivàllàssal. De lètezik 3 gèpes "verzió" is.
What's the "missing man" formation?
On Wednesday, veterans commemorated the attack on Pearl Harbor with a ceremony that included a 21-gun salute. Around the time of day when the attack...slate.com
"The missing man formation can also be performed with three planes, with the ring-finger position left vacant."
A JTAC ès JFO-k a szàrazföldi csapatokkal együtt mozognak. Ha olyan ellensègbe ütköznek amit nem tudnak leküzdeni akkor tudnak kèrni ugye CAS-t. Na most kèpzeld el hogy a gèpeddel CAP-elsz 100 mèrfölddel tàvolabb. Nyilván nem vagy kèpben az adott helyzettel ahova "elhívtak". A JTAC az a szemèly aki ott van a helyszínen ès a gèped tüzèt ő irányítja az ellensègre. Nagyjából úgy nèz ki hogy a rádiókapcsolat meglète után, elmondod ki vagy/hol vagy/milyen gèppel+fegyverzettel stb. A JTAC vàzolja a szitut (hol az ellensèg, hol a baràt), esetleges fenyegetettsèget (ràd nèzve) majd egy 9-sorossal àtadja a rèszleteket (mit támadj, mivel ès milyen korlátozásokkal). Ha kell rábeszèl a cèlra.Hanem? Sztem vagyunk páran, akik nem tudják pontosan mi is a dolga, megköszönjük, ha leírod.
Igen, azt mondom èn is..az az ideális/igazi. De ha 3 gèp van, akkor is kivitelezhető a "mondanivaló".Azért ha beírod egy kép- vagy videó keresőbe hogy "missing man formation", szinte csak 4 gépes formációt fogsz találni...
Megpróbáltam egy kicsit magasabbról készíteni képeket, ennyi lett belőle:
Megpróbáltam egy kicsit magasabbról készíteni képeket, ennyi lett belőle:
Korszerű MAWS-sal rendelkező gépek ellen ezek a rakéták kb. semmit sem érnek.
Nem tudom, de ha sikerült azt A-10-be és más típusba utólag betenni...A C/D Gripenbe vajon hová és hogyan lesz a MAWS beépítve? Gondolom 2035-ig a svédek sem fogják nélkülözni a C/D-ken.
Eredetileg arrra gondoltam, de aztán úgy ítéltem meg, hogy túl messze van, így a hegy oldalán választottam egy közelebbi helyet, ahonnét zavartalan kilátás nyílik a város felé.A Hármashatár-hegyről, az Árpád kilátóból?
Én a Megyeri hídról fotóztam, oda is kimentek a népek. Mikor látták az apparátot a nyakamban, elkezdtek kérdezgetni, hogy mit tudok, mikor jönnek, hol lesznek...A Hármashatár-hegyről, az Árpád kilátóból?
(Meglepett a nagy érdeklődés : Az Árpád híd környékén kb. 500 ember volt kint. Voltak, akik gyerekekkel futottak hogy 12:18-ra kiérjenek a Duna-partra. 1 perc látnivaló miatt.)
Jelenleg csak a "pylon-os" megoldàssal lehet MAWS a C/D-ken. Pontosabban "elveszítesz" egyet mert ez az (N)MML-re függeszthető:
Premier flight for self-protection system ESTL
Defence and security company Saab´s new self-protection system ESTL is now airborne. The premier flight was carried out on a Gripen in early June 2014.www.saab.com
A Terma előnye, hogy egy MAWS-al felszerelt pylon amire tudsz fegyverzetet függeszteni. A svèd előnye, hogy a MAWS mellett tud mèg pl. előre irányba flare-t kilőni.
Dettó, Erzsébet hídon random emberek kérdezték, hogy mi ez a kisebbfajta tömeg.Én a Megyeri hídról fotóztam, oda is kimentek a népek. Mikor látták az apparátot a nyakamban, elkezdtek kérdezgetni, hogy mit tudok, mikor jönnek, hol lesznek...