Gyakorlat. Megvan valahol, csak meg kell keressem.Ez gyakorlat volt vagy a vietnami válság?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyakorlat. Megvan valahol, csak meg kell keressem.Ez gyakorlat volt vagy a vietnami válság?
Kérdés hogy mire? Leo2 addigra igen jó esélyel nem lesz. Vagy szétosztják lizingbe vagy elfüstőlödnek egy polgárháborús jelegű konfliktusban valahol nyugaton.A TR 85 le lesz váltva egy évtizeden belül.
Nem tudom hogy a lengyeleknél mennyi 55 am maradt raktáron. Elvileg a kukázást törölték. De jó lenne ilyenkor Pál mint információ forrásAz 82-ben volt. 35 év eltelt azóta. Egyébként az elképzelés amit leírtál teljesen életképes lett volna a 90-es évek elején. Csak már lehetőség sincs rá és páncéltörő eszközök gyors fejlődése miatt nagyon elavult az ötvenöcsi mint ahogy az B verziónál régebbi hetvenkettes is.
Tervezgettek eg leo2 koppintást,de szerintem nincs rá pénzük.Kérdés hogy mire? Leo2 addigra igen jó esélyel nem lesz. Vagy szétosztják lizingbe vagy elfüstőlödnek egy polgárháborús jelegű konfliktusban valahol nyugaton.
Mint irtam,anno a zsidok felajánlották a modernizácit,de mi nem éltünk vele.A mi körnezetünkben,még ma is bevethető lenne.Sajnos van egy olyan kerge íronikus érzésem hogy a következő évtized konfliktusaiban még mindig jelentős szerepekhez fognak jutni ezek a kohó túlélők.
A képen ha jól látom izraeli T-55 ös van L-7 es 105 ös ágyúval. Mint írtam képzeljük el a mi kidobott T-55 am et ezzel az ágyúval+modernebb kieg páncálzattal+modernebb optikával. Kész is a filléres "tartalékos" harckocsi mint támogató szerepkörben.
Bocs fiúk én új vagyok itt, de láttam 85 tavaszán a helyi vasút állomáson (Kecel) az oroszokat így kivagonírozni, hogy két kocsi mellément a vágánynak. Később 89-90 Kalocsa miskei úti laktanya másfél évig HK javító voltam, Nem messze Csornán (Csornapuszta) 2 vizalatti átkelést csináltunk a Szolnoki HK "főiskolásoknak".Most már tényleg itt egy másik kép, pár pillanattal később.
Apósom itt Móron látta lepakolni a tankokat meg gyerekkorában az orosz laktanyánál. Valószínüleg 55-ösök voltak. Sose látta a tankokat távozni. Még mindig állítja, hogy valahol a vértes-hegység alatt vannak elásva vagy eltemetve egy régi bunkerban.Bocs fiúk én új vagyok itt, de láttam 85 tavaszán a helyi vasút állomáson (Kecel) az oroszokat így kivagonírozni, hogy két kocsi mellément a vágánynak. Később 89-90 Kalocsa miskei úti laktanya másfél évig HK javító voltam, Nem messze Csornán (Csornapuszta) 2 vizalatti átkelést csináltunk a Szolnoki HK "főiskolásoknak".
Apósom itt Móron látta lepakolni a tankokat meg gyerekkorában az orosz laktanyánál. Valószínüleg 55-ösök voltak. Sose látta a tankokat távozni. Még mindig állítja, hogy valahol a vértes-hegység alatt vannak elásva vagy eltemetve egy régi bunkerban.
A miértjét sosem értem meg.Szia, tarcsisként jártam a magyar bakonysárkányi lőszerraktárban, Urallal mentünk a föld alá a raktárba ott megbírtam fordulni y ban a rakodáshoz, ott mondta a raktáros, hogy a "túloldalon, az orosz raktár még nagyobb " vagyis hihető lehet a sztori, esetleg mivel nincs messze és az orosz nem árult el mindent, nem készült pontos tervrajz az épületekről. Sorosként ástunk meglévő elektromos földalatti vezetéket két épület között, javítás céljából, kérdeztük a vezetőt nem lenne célszerűbb a tervrajzot megnézni a nyomvonal miatt, válasza az volt, hogy ha lenne megnézné.
A miértjét sosem értem meg.
Azt a részét nem értem, hogy miért temetnek el rengeteg harckocsit. Ha megtörtént persze.Amit senki nem tud, nem "szivárog ki"!
Ééérted!
Szerintem ez olyan mint a hegybe beszálló Mig-21-ek sztorija. De manapság mikor minden ilyen egykori bázis nyitott már azért található némi nyom ahova kb 100 hk besorol. Mondjuk tény hogy gyanús egy környék mert rengeteg egykori lőszerraktár van arrafelé a hegyek közt. Ott tárolták a tervezett olasz úthoz a lőszert anno.Azt a részét nem értem, hogy miért temetnek el rengeteg harckocsit. Ha megtörtént persze.
Javaslóm ÁSUK elő a vasakat . Hátha nem rohadtak szét vagy nem vágták még szét őket vagy esetleg a kisebbségiek nem adták le 25 év alatt kilósban.Apósom itt Móron látta lepakolni a tankokat meg gyerekkorában az orosz laktanyánál. Valószínüleg 55-ösök voltak. Sose látta a tankokat távozni. Még mindig állítja, hogy valahol a vértes-hegység alatt vannak elásva vagy eltemetve egy régi bunkerban.
Kínaiktól 640 ló től 760 lovasig + hajtás olcsón gazdaságosan bármilyen motort be lehet szerezni. Egyébként a motorok kivétel a 580 lóerős egytől egyig 70 es 80 as évekbeli nyugati dízel motor koppintások. megj: gazdaságos, ütni vágni lehet motorok.T-55, álmodók figyelmébe: a szükséges ízéket beépítve, hízna a súlya, mint magyar politikusnak a pénztárcája.
A motorteljesítménye messze nem lenne elég... Szóval akkor cseréljünk hajtásláncot, de akkor meg..... mint amikor Kovács "kihaénnem" Jóska behozza az agyonhasznált BMW-csak hogy legyen mivel villogni, aztán vagy kidobja, vagy felzabálja segédszakácsként kersett euróit...
Miért ne? Szerinted pl okáért egy Nato cuccban (europai) mennyi a Kínai termékek aránya? Fegyvert veszel? Nem!Kínaiaktól.
NATO tagként.
kiráj.