Nem értem, hogy a tisztikar és a tábornoki kar jelenlegi lefejezéséhez, mi köze sem az sorkatonai szolgálatról szóló polémiának sem a vezetői vízfej karcsúsításának. Ugyanis más-más dolgokról szól. Ha a Honvédség tisztikarát csökkentem és helyreállítom a "piramis"-t, akkor beosztásokat szüntetek meg, illetve alacsonyobb szinten beosztásokat generálok (ha szükséges). De a rendelet kurvára nem erről szól. Hozzáteszem, hogy Orbánéknek már két éve volt terve a "tábornokok éjszakajára" a NATO kompatibilis, de az Ő orosz-kínai irányú külpolitikájukért nem tapsikoló magas rendfokozatú katonatisztek eltávolítására. Benkő miniszter erre nem volt megfelelő, ember, nem volt hajlandó - és Ő is euroatlanti irányultságú. Egyébként a hadsereg tisztíkarának jó része az, ami szerintem természetesen egy NATO tagország esetében, ahol a magyar katonai koalícióban védi hazáját.
A mostani tisztogatás teret engedhet természetesen fiatalabb és képzett tisztek számára az előrelépésre, de akkor gyakorlatilag sokkal nem leszünk előbbre, ha a piramishoz nem nyulnak hozzá. Nos nem nyúlnak jelen állás szerint hozzá. Ami szerintem fontos a jelenlegi tisztogatás során, hogy mennyire lojális az illető jelen kurzushoz, mint a szakmaiság. (hozzáteszem, hogy az új fegyverrendszerek beérkezésével azoknak kezelésével, használatával kapcsolatban kurva nagy tapasztalat nem lehet), és egy fiatal tiszt maximum századszintig, vagy valamilyen szakszolgálat helyi vezetésével szerezhetet békeidőben tapasztalatot, illetve külföldi missziókban, ahol talán nem is azt végezte, amit otthoni szolgálata során.
Én kiváncsi leszek a felsővezetésre, előbb - utóbb olvasni lehet majd, hogy ilyen-olyan besztásban ki nyilatkozik, kit látunk, illetve kit búcsúztatnak, ha búcsúztatank. Azért a fórumot olvasó, író emberek között sokan bent vannak a rendszerbe, illetve ha nincsenek akkor is vannak kapcsolataik..
Szóval előbb-utóbb meglátjuk. Egy biztos: az kirugás utáni illetmény kicsit enyhít dolgon, de akkor is elég mocskos ügy ez.