én a bakonyba csak olyanba aludtam. hkz nál is 2 lövésznél is. jó volt. úgyis sak aludni jártam be igazából meg felszerelés miattSoha nem aludtam sem a Bakonyban sem máshol összenyitott sátrakban. Értelme sincs, mert nem spófolsz vele semmit.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én a bakonyba csak olyanba aludtam. hkz nál is 2 lövésznél is. jó volt. úgyis sak aludni jártam be igazából meg felszerelés miattSoha nem aludtam sem a Bakonyban sem máshol összenyitott sátrakban. Értelme sincs, mert nem spófolsz vele semmit.
Nem értem. 1 raj sátor 8 fős, ha kettőt összenyitsz abban 16 fő fér csak el, akkor meg minek nyitod össze? Spórolni a fűtéssel sem tudsz, mert 1 kályha nem fűti be, ha össze van nyitva...én a bakonyba csak olyanba aludtam. hkz nál is 2 lövésznél is
nemtudom így volt. nem volt ezzel semmi gond egyébként tök jó volt a hangulat általába.Nem értem. 1 raj sátor 8 fős, ha kettőt összenyitsz abban 16 fő fér csak el, akkor meg minek nyitod össze? Spórolni a fűtéssel sem tudsz, mert 1 kályha nem fűti be, ha össze van nyitva...
Na ezért nyitották össze, elterelte a katonák gondolatait a gondokról, ment a baromság, hangulat jobb volt. Nem széthúzni kell a legénységet hanem összekovácsolni! Azaz a nyálcsurgatósokat felélénkíteni, a nagypofájúakat meg rendbe tenni s lesz egy átlagos közösség!nemtudom így volt. nem volt ezzel semmi gond egyébként tök jó volt a hangulat általába.
1 kályha nem fűti be, ha össze van nyitva...
Nekem ebből valahogy az szüremlik le, hogy ez a kiváló ruházati boltos kvalitásokkal rendelkező kiképző kivágta a lehet amúgy legjobban terhelhető harcosát egy olyan elvárás miatt ami semmilyen szerepet nem játszik annak a tényleges feladatában háborús körülmények között, mert ott az emberek a két hete teleszart gatyájukban tolják ha életben akarnak maradni extrém esetben.Nos, ~10 éve vala a képláda egyik csatornáján sorozat a kanadai légierőről. Ottan az egyik kadétot, aki nem volt képes az előírásnak teljesen megfelelően bepakolni a szekrényébe, úgy 'szták ki, mint a cicát, amikor rájön a szükség. Amikor a riporter megkérdezte a kiképzőt, miért kellett ezt tenni (nüansznyi dolgokon csúszott el a pasas), azt a választ kapta, hogy "Mit fog tenni/mire lesz képes éles helyzetben az olyan ember, aki a ruháit sem tudja időre, szabályosan összehajtogatni?". Sztem itten vagyon az ebnek a sírhantja, ezért nincs igazad. Fegyelem, figyelem, összpontosítás alapból kell. Akkor van esély arra, hogy nehéz körülmények között is jól teljesítsen a kotona. (Meg: ha a laktanyában, steril körülmények között nem tud rendet tartani, akkor milyen lesz a körlete fagyban/sárban/árokban/sátorban stb.?
Vagy te gondolod rosszul.Az alakiasság a katona élet alapja. Aki mást gondol az gondolja újra, mert borzasztóan rosszul gondolja.
Az alakiasság a katona élet alapja
Tehát felesleges az alakizás a katonák munkanapján a laktanyában...az ilyen bahmuti helyzetekkel helytállással az a gond hogy ott muszály helytállni ha akar ha nem ha képzett ha nem.
ha nem harcol megöli az ellenség.
ha vissza akar vonulni parans nélkül a kistársai lövik le mert cserbenhagyja őket.
ha sikerül sutyiba meglépnie akkor mire eléri a 2. vonalat addig az ellenség lőheti le bármikor vagy sétálhat aknamezőre
ha sikerül elérni a 2. vonalat ott a 2. vonal emberei lőhetik le hogy elhagyta a pozícióját jobb esetben visszaviszik egy mégszarabb helyre.
ugyan az mint a lővészárok harcnál. kiviszik a delikvenseket az árokba azt jól otthagyják. ha az ellen fele megy az lelövi hogy támad vagy felderít ha fehér zászlóval megy a sajátjai lövik le ha vissza akar vonulni akkor az ellen is lövi (nemtudják hogy épp hírt visz vagy menekül) vagy a sajátjai lövik le (nemtudják hogy ellen e aki felderít vagy a saját aki menekül.) plusz mivel semmi infolya aknamezőre tévedhet és hasonlók.
akkor megy el onnan amikor mennek érte vagy csoportosan kivezetik
(én q vára nem vagyok alakias ebből mindig is gondom szokott lenni ) De az alaki az fontos alapkiképzésen mindenféleképp és utánna is. napi 1. találkozásra a tisztelgés pl alap...Tehát felesleges az alakizás a katonák munkanapján a laktanyában...
Dehogy felesleges, max van aki nem érti az okát.Tehát felesleges az alakizás a katonák munkanapján a laktanyában...
Szerintem meg tévedsz. Nem véletlenül alakult ki ez a drill már évszázadok óta. Az USA tengerészgyalogosai sem viccből rohangálnak farönkkel csapatosan, meg hajtják őket a teljesítőképességük határáig (mint ahogy a légiósokat sem) - mindamellett, hogy előírásosan kell pakolniuk a cuccukat (ami megint nem véletlen). Mennyire terhelhető az olyan, aki még a gatyáját sem tudja rendesen összehajtogatni?Nekem ebből valahogy az szüremlik le, hogy ez a kiváló ruházati boltos kvalitásokkal rendelkező kiképző kivágta a lehet amúgy legjobban terhelhető harcosát egy olyan elvárás miatt ami semmilyen szerepet nem játszik annak a tényleges feladatában háborús körülmények között, mert ott az emberek a két hete teleszart gatyájukban tolják ha életben akarnak maradni extrém esetben.
Mondjuk úgy, hogy telefossa a ruhahajtogatás csodalatos művészetét, de imád F-18-ast vezetni. A farönk csoportosan, az egy izomfeszítő csapatmunka. Kuttya köze nincs a ruhaboltos elmék elvárásaihoz, az összekovácsoló munka.Szerintem meg tévedsz. Nem véletlenül alakult ki ez a drill már évszázadok óta. Az USA tengerészgyalogosai sem viccből rohangálnak farönkkel csapatosan, meg hajtják őket a teljesítőképességük határáig (mint ahogy a légiósokat sem) - mindamellett, hogy előírásosan kell pakolniuk a cuccukat (ami megint nem véletlen). Mennyire terhelhető az olyan, aki még a gatyáját sem tudja rendesen összehajtogatni?
Hogyan fog elvezetni egy F-18-ast, ha a kiképzés alatt ezt a szintet sem tudja megugorni?
Katona, hogy áll magán az az egyenruha?!Szerintem meg tévedsz. Nem véletlenül alakult ki ez a drill már évszázadok óta. Az USA tengerészgyalogosai sem viccből rohangálnak farönkkel csapatosan, meg hajtják őket a teljesítőképességük határáig (mint ahogy a légiósokat sem) - mindamellett, hogy előírásosan kell pakolniuk a cuccukat (ami megint nem véletlen). Mennyire terhelhető az olyan, aki még a gatyáját sem tudja rendesen összehajtogatni?
Hogyan fog elvezetni egy F-18-ast, ha a kiképzés alatt ezt a szintet sem tudja megugorni?
Tisztelettel kérdezném: szerinted miért öltöznek be az emberek? Mi motiválja őket?Az alakiasság a katona élet alapja. Aki mást gondol az gondolja újra, mert borzasztóan rosszul gondolja.
Nem tudom, de nem is gondolom, hogy jó bembert kérdezel. Én bent vagyok, aki jelentkezik pedig nincs, így inkább azokat kéne megkérdezni akik pár hónapja vonultak be, vagy most terveznek bevonulni. Az, hogy engem majd 15 éve mi motivált, az teljesen irrelevánssá vált.Tisztelettel kérdezném: szerinted miért öltöznek be az emberek? Mi motiválja őket?
Ezt hogy kell elképzelni? Szimplán nem csinálják meg, amit mondanak nekik, esetleg visszabeszélnek/hepciáskodnak?És van egy halom fiatal akiket nem értek. Eljönnek katonának, de mindent nyűgnek éreznek ami ehhez tartozik (engedelmesség, alapfokú fegyelem, kitartás, motiváció, a komfortzónán kívüli akármi, stb) és nagyon sok esetben az önképpel is baj van. Felszerel úgy, hogy ő SF katona lesz, de fizikailag egy nagy nulla (szó szetint), ha nem úgy szólsz hozzá már nem tetszik neki, ha valami nem sikerül azonnal feladja, ha tenni kell valamiért, netán beáldozni valamit (pl szabadidő) az elképzelhetetlen... nem is értem az ilyeneket.
Volt már példa hasinlókra, de azért ezek elég szélsőséges esetek.Ezt hogy kell elképzelni? Szimplán nem csinálják meg, amit mondanak nekik, esetleg visszabeszélnek/hepciáskodnak?
Látom, nem sikerült sem végigolvasni, sem értelmezni amit írtam. Nem szokatlan tőled.Mondjuk úgy, hogy telefossa a ruhahajtogatás csodalatos művészetét, de imád F-18-ast vezetni. A farönk csoportosan, az egy izomfeszítő csapatmunka. Kuttya köze nincs a ruhaboltos elmék elvárásaihoz, az összekovácsoló munka.
Nem tudom, ezt minek raktad be, amikor nem (alap)kiképzésen, hanem harci helyzetben készült. Szeretsz csúsztatni, az már biztos....Katona, hogy áll magán az az egyenruha?!