Tehát nem terepes, csak nem kell neki aszfaltút.Ez annyira terepes, mint egy elsőkerekes SUV!
Tudod mekkora a terepszöge?
Kikerestem: elől max. 18 fok, hátul 9!
Ez annyit jelent, hogy nem kell neki aszfaltos út, de nem off-road.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tehát nem terepes, csak nem kell neki aszfaltút.Ez annyira terepes, mint egy elsőkerekes SUV!
Tudod mekkora a terepszöge?
Kikerestem: elől max. 18 fok, hátul 9!
Ez annyit jelent, hogy nem kell neki aszfaltos út, de nem off-road.
Ilyenkor azért egy dózerral elegyengetik neki a terepet,ha kell,meg le is tömörittik a talajt,ha szükséges (vagy leterittik,pont katonáktol szoktak hozzá útburkoló anyagot bérelni).Vittem anyagot ilyen helyekre,full polgári kamionnal (elő is fordult,hogy úgy kellet vontatni,mert a polgári kamionok igen tehetetlenek tudnak lenni,ha nincs épitett út)Tehát nem terepes, csak nem kell neki aszfaltút.
Hagy kérdezzem már meg! Ez egy terepjáró, off-road jármű?Tehát nem terepes, csak nem kell neki aszfaltút.
Volvo 9700 DD emeletes távolsági autóbusz magassága: 4 méterEz rendben is van, na de miért ilyen magas? Dolog oda felmászni! Képzeld ha nagyon gyorsan kellene onnan távozni. Pl.:Tűz miatt, vagy belövés miatt. Kitörik a lábukat amint földet érnek! Mivel ugrálni fognak. A körúton meg leszedi a villamos hálózatot. Abszolút nem értem a németek miért készítenek minden harci eszközt ilyen nagyokra.
Erre gondoltam, látod hogy milyen magasan van, 30%-os talajdőlést nem fog kibírni mert elborul.
S mehet a segély hogy felállítsák. Bozótosban nem tud elrejtőzni, mindenhonnan kilátszik. Baromira jó célpont.
Mutatom mire gondoltam. Hasonlítsd össze.
- Ne neves ki hogy egy darut mutatok neked, mivel működési szempontból ugyan az a kettő. Fogjuk rá. Ha gondolatban leveszed az emelő gémet a daruról s ráhelyezed a 155mm-es löveget minden stimmel. Persze evidens hogy mindent picit másképpen kell megoldani, megerősíteni ahogyan a lövegnek kell. Egyértelmű, Ám én csak most a magasságát próbálom szemléltetni. Közel sem lesz olyan magas. Ha ráadásul még a löveget is vízszintes helyzetben helyeznék el, akkor még alacsonyabb volna.
- Látod a löveg 90°-al el van fordítva. Nem ármánykodik ott a csőfékező hengerek.
- Értem én a németek üzletpolitikáját, minél nagyobb annál több pénzt lehet kérni érte! HÚúúúú mekkora! Ezért jó sokat lehet kérni. Ha viszont alacsony s kicsi, na ez sifli!
Ám a katonának mi a jó,: kicsi helyen nagy erővel rendelkezzek, s ne is lássanak.
Akkor döntsétek el, a magas kell vagy az alacsony.
Aztán minek 2 különféle?
Szerintem elôrébb lennénk akàr bw készletrôl még egy osztàly PZH-val a hódmezôi dandàrhoz csapva. Sokkal elôrébb.Mert még nincs kész az L-60-as cső, ha jól emlékszem.
Ha viszont addig nem lépnénk, akkor az éveket is jelenthetne. Hovatovább, azzal a lendülettel meg meg lehetne várni a következő akármilyen fejlesztést, és akkor mindig csak várakozás lenne.
Ezért meg lehetne azt is tenni, hogy X darabot megrendelni abban az állapotban, a hogy elérhető, Y darab opcióval/szerződéssel L-60-as lövegre. Az első eresztést meg később lehet modernizálni.
nekik van nélkülözhető PZH-juk?Szerintem elôrébb lennénk akàr bw készletrôl még egy osztàly PZH-val a hódmezôi dandàrhoz csapva. Sokkal elôrébb.
Gondolom pénzért eladnàk.nekik van nélkülözhető PZH-juk?
Ha jól tudom az ukránoknak is aktív alakulatok lövegeiből küldtek...KMW-tól kellett pótlást rendelni.
Bundeswehr orders ten new type PzH 2000 tank howitzers - EDR Magazine
Berlin, 29. March 2023– The Federal Office for Bundeswehr Equipment, Information Technology, and In-Service Support (BAAINBw) has awarded Krauss-Maffei Wegmannwww.edrmagazine.eu
Legjobb megoldás ATMOS+PULS kombó lenne, viszonylag gyorsan és olcsón megvehető.
Gondolom pénzért eladnàk.
van eladó pzh több tucat... Az ukránok amikor kérték azokat akkor nyilvánoságra kerültek a db számok. a németek csak töredékét küldték ukrajnába. valami 1+ osztálynyi korai verzió meg egy osztálynyi késöbbi van eladó. a németnek nem kell mert új gépeket akarnak.nekik van nélkülözhető PZH-juk?
Ha jól tudom az ukránoknak is aktív alakulatok lövegeiből küldtek...KMW-tól kellett pótlást rendelni.
Bundeswehr orders ten new type PzH 2000 tank howitzers - EDR Magazine
Berlin, 29. March 2023– The Federal Office for Bundeswehr Equipment, Information Technology, and In-Service Support (BAAINBw) has awarded Krauss-Maffei Wegmannwww.edrmagazine.eu
Legjobb megoldás ATMOS+PULS kombó lenne, viszonylag gyorsan és olcsón megvehető.
Láncos szerintem nem nagyon lesz, ezt már beszéltük. Kerekesből meg ha komolyan vesszük magunkat, akkor kéne 4 osztály (96 kb), hogy minden dandár tűztámogatása meglegyen, és hogy 2 osztályunk legyen még egy tüzérezred alapjának.Akkor már inkább vegyünk új PZH-t, de még inkább kerekeseket!
Az új PZH2000 darabára 17 millió EUR körül van, egy ATMOS vagy CAESAR ára 5-6 millió EUR - kb. 2-3 kerekes löveg kijön a PZH árából. Inkább legyen 48-72 kerekes lövegünk, mint újabb 24 láncos!
Én "realistábban" közelítek ehhez: legyen minden dandárunkra 24 db 155 mm-es cső. Ez legalább 48 további löveg beszerzését jelenti.Láncos szerintem nem nagyon lesz, ezt már beszéltük. Kerekesből meg ha komolyan vesszük magunkat, akkor kéne 4 osztály (96 kb), hogy minden dandár tűztámogatása meglegyen, és hogy 2 osztályunk legyen még egy tüzérezred alapjának.
Ho. közvetlen, nincs benne semmi különleges."különleges tüzérezredbe",
Az egész Honvédség lesz kb. 1 hadosztálynyi erő...Ho. közvetlen, nincs benne semmi különleges.
Persze. Ahogyan akkor is, ha elkunyeraltunk volna legalabb 1 zl MARS2 lancosat a tarcsijukbol es cserebe felujittatjuk a nemetekkel jo penzert, ahogy en orbakoltam itt az elmult 1-2 evben. Lenne legalabb 1 osztalynyi normalis MLRS, ami raadasul 2-3 roman HIMARSnak felelne meg (2x cso, lancos elmegy akarhol stb.)Szerintem elôrébb lennénk akàr bw készletrôl még egy osztàly PZH-val a hódmezôi dandàrhoz csapva. Sokkal elôrébb.
Klasszikus felosztásAz egész Honvédség lesz kb. 1 hadosztálynyi erő...
Amúgy tőlem hívhatják, ahogy akarják, csak legyen!
Ó kedves barátom nekem sok minden az eszembe jutott, ám ezek sajnos nem hogy milyen sok feltételnek kell megfelelni itt. Akkor nézd meg a következő képet.Az esetleg eszedbe sem jut, hogy a löveg teljes lőszerkészlete és a kivetőtöltetek is a tornyban vannak az automata töltőgéppel együtt? A töltést pedig biztosítani kell maximális csőemelkedés mellett is emiatt olyan magasak a modern önjáró lövegek tornyai.
- Szerintem a cső nem lesz könnyű, mivel le fog lőni (Bp. külsőről-Szolnok alsóra) s ha az alváz is jó nehéz lesz (hogy ne legyen borulékony), akkor a terepen nem-e fog majd elsüllyedni?Másrészt: Tudjuk-e hogy a torony milyen nehéz, és az alváz milyen nehéz? Ha az alváz nehezebb, akkor hiába tűnik magasnak a jármű, nem lesz könnyen borulékony. A vezetési sajátosságokra pedig nyilván kiképzik majd a sofőröket.
Teherautós lövegek értelme:Ó kedves barátom nekem sok minden az eszembe jutott, ám ezek sajnos nem hogy milyen sok feltételnek kell megfelelni itt. Akkor nézd meg a következő képet.
- Látod sok mindent meglehet oldani ha nem másoljuk mások baromságát! Lehet gondolkodni is, meg van engedve, magyarok vagyunk! S a gondolatokat szépen csendesen meglehet beszélni!
A legénység elől, ahogy kriss mondja ( eszembe jutott), ám a Panzerhaubitze 2000-ben is ott vigyorognak a puttonyban a tüzérek! Minek? Tudom.
- Lőszertárolók belül oldalt végig, s a tornyot lehet emelni.
- Ennek a lövegnek nem kell körbe forognia, mivel Bp. külvárosból - lelő Szolnok alsóra! Szóval nem nagy mozgásúnak kell lennie. 20° jobbra-balra.
- A cső emelkedési szögének is a 45° megfelel. Ha több kell, emelhető is.
- Lőszert a lövegtő alatt a töltővel együtt, automata töltőként. Nem kell a lőszert emelgetni egyesével a katonának ha kifogy a tárból. Löveg visszazár a helyére s a tüzérek -"könnyedén"- feltölthetik a platón a tárat. A tárba kb. 5-6 lőszer lenne, majd töltés.
- A csövet úgy emeled ahogyan kell.
Visszazárva alaphelyzetben egy alacsony, nem feltűnő jármű lenne!
Még ha a terepes járgányra helyezed is.
- Szerintem van a kettő között egy kis különbség.
- Szerintem a cső nem lesz könnyű, mivel le fog lőni (Bp. külsőről-Szolnok alsóra) s ha az alváz is jó nehéz lesz (hogy ne legyen borulékony), akkor a terepen nem-e fog majd elsüllyedni?
- Tudod jó ragadós a mi terepviszonyaink.
- Ha meg nem kell neki lemenni a terepre, akkor meg minek a magas hasmagasság?
Plusz költség! Szóval nem kell az emeletes ház, jó nekünk az alacsonyabb csinos épület is.
- Látod ez 203mm -es löveg, a súlyt lehozták minél alacsonyabbra. S nem kell a háborúban feltűnősködni, mert hamar kilőnek! Díszszemlén igen, ott meg had gondolkozzanak hogy miért ilyen alacsony. Ha a szomszéd beleugrik a kútba, te utána ugrasz? Én nem szoktam!
- A gyártónak az az érdeke hogy a gépeket minél hamarabb kilőjék! Neki akkor lesz profitja! Akkor kell neki új gépeket készíteni. Úgy mint más gépeknél, mesterséges elgyengítés, különben sose romlik el! Nem megy tönkre, nem vesznek ujjat! Az nem üzlet!
Mert amikor 30 éve tervezték még nem állt rendelkezésre megfelelő a teljesen automata töltőrendszert biztonsággal működtetni képes technológia...A legénység elől, ahogy kriss mondja ( eszembe jutott), ám a Panzerhaubitze 2000-ben is ott vigyorognak a puttonyban a tüzérek! Minek? Tudom.
Ez egy Subaru Impreza WRX STI. Nincsenek szavak rá, besorolhatatlan...Hagy kérdezzem már meg! Ez egy terepjáró, off-road jármű?