ha jóltudom pk járműnek voltak a tüzérségnél meg talán pct ágyú vontatónak ??? de a pct ágyú vontató nem fixMinden önjáró tüzér osztályhoz tartozott, szerintem. Szombathelyen tuti volt, nem is egy.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ha jóltudom pk járműnek voltak a tüzérségnél meg talán pct ágyú vontatónak ??? de a pct ágyú vontató nem fixMinden önjáró tüzér osztályhoz tartozott, szerintem. Szombathelyen tuti volt, nem is egy.
Miért? Amekkora mennyiségeink lesznek a legtöbb dologból, ha ezekre bármilyen ágyút raknánk, szintlépést jelente kb.MTLBU ból kb 20 db volt a műszakiaknál meg valamennyi a tüzérségnél. pár db üzembehelyezhető lenne de semmi értelme.
szerintem inkább a konceptciójának kellene nekiugorni. nem innoválni hanem a meglévő akár civil akár katonai akár ipari nagyobb mennyiségben rendelkezésre álló alkatrészekből építeni valami hasznosat. és nem innoválni hanem a már bevált alkatrészeket felhasználniMiért? Amekkora mennyiségeink lesznek a legtöbb dologból, ha ezekre bármilyen ágyút raknánk, szintlépést jelente kb.
F@xom akar innoválni.szerintem inkább a konceptciójának kellene nekiugorni. nem innoválni hanem a meglévő akár civil akár katonai akár ipari nagyobb mennyiségben rendelkezésre álló alkatrészekből építeni valami hasznosat. és nem innoválni hanem a már bevált alkatrészeket felhasználni
d 20 at nem bírná álumínium. ha minden igaz csak be van csomagolva acélbaF@xom akar innoválni.
Simán előszedni a raktárból D-20-at, vagy D10T-t, ráappikálni, dobozolni a repeszvédelem céljából, sztrájkshíld, meg tűzvezető rendszer, meg tablet.
Máris lehetne valami a tartalékosok mögött is.
Akkor D10 páncélelhárító + rövid hatótávú tüzérségi eszköz.d 20 at nem bírná álumínium. ha minden igaz
ha jóltudom pk járműnek voltak a tüzérségnél meg talán pct ágyú vontatónak ??? de a pct ágyú vontató nem fix
Mozgó harcálláspont volt a hivatalos megnevezésük, ha jól emlékszem.PK járművek voltak, a szombathelyi dandárnál, szerintem 2 lehetett, vagy 3 talán ? Nem emlékszem rá pontosan már ennyi idő távlatából.
Az MT-LB vontatni tudja a D20-t Kép:Akkor D10 páncélelhárító + rövid hatótávú tüzérségi eszköz.
De nincs MT-LB-nk amit orrmotorossá barkácsolhatnál.Az MT-LB vontatni tudja a D20-t Kép:
Vontatott tüzérség.
Úszóképes légvédelem, Strela 10-el. Egy másik légvédelmi megoldás a SZNAR-10 mozgó célfelderítő lokátorállomás tornyával megoldva. Jó széles torony.
Egy MT-LB BTR-80-A toronnyal.
Igen, az a baja csak hogy középmotoros. A motor rengeteg helyet foglal, előre kellene varázsolni a motort.
Ezekre, bármilyen szar is legyen, ott a BTR.Az MT-LB vontatni tudja a D20-t Kép:
Vontatott tüzérség.
Úszóképes légvédelem, Strela 10-el. Egy másik légvédelmi megoldás a SZNAR-10 mozgó célfelderítő lokátorállomás tornyával megoldva. Jó széles torony.
Egy MT-LB BTR-80-A toronnyal.
Igen, az a baja csak hogy középmotoros. A motor rengeteg helyet foglal, előre kellene varázsolni a motort.
Értem én, csak az a sejtésem hogy ahhoz meg vékony a bőre! Belülről nagyon alá kellene támasztani.Ha az MTLB származékokhoz nyúlnék, akkor arra lehetőség szerint nagyobb fegyverkategóriát helyeznék, mert abból van hiány.
Ukrik MT-12-t raktak rá, az nem gyenge fegyver.Értem én, csak az a sejtésem hogy ahhoz meg vékony a bőre! Belülről nagyon alá kellene támasztani.
Nézd csak, a Bolgárok anno megvették a 2S-1 Gvozdika 2A31-122mm licencét s elkezték gyártani belőle a BMP-23 s a BMP-30-t. Nem is ez a lényeg, hanem azt írja a kis okos hogy ez az MT-LB feszített (azaz hosszabb) alváza volt. Azaz a Gvozdika 122-esét elbírná az MT-LB. Szerintem úgy kellene megoldani mint a Gvozdikánál van! Azt kellene megnézegetni. Esetleg belülről még megerősíteni.Ukrik MT-12-t raktak rá, az nem gyenge fegyver.
Nincs MT-LBnk.Hasznaltpiaci peldantokat felszivta az ukran háború.Nézd csak, a Bolgárok anno megvették a 2S-1 Gvozdika 2A31-122mm licencét s elkezték gyártani belőle a BMP-23 s a BMP-30-t. Nem is ez a lényeg, hanem azt írja a kis okos hogy ez az MT-LB feszített (azaz hosszabb) alváza volt. Azaz a Gvozdika 122-esét elbírná az MT-LB. Szerintem úgy kellene megoldani mint a Gvozdikánál van! Azt kellene megnézegetni. Esetleg belülről még megerősíteni.
- Mindjárt a negyedik sorban írva vagyon!
Valahol itthon nálunk van mutatóban! Ezt a típust szanálták legelőször.
Erről irogattam.Technológiástul lehet megvenni.Plusz a T5-52 a legnagyobb teljesitményű platóslöveg.VBCOAP 155 SR – A opção T5-52 - Tecnodefesa
Após a publicação do artigo “VBCOAP 155mm SR – As primeiras propostas foram entregues” a empresa responsável pela proposta do obuseiro autopropulsado T5-52 no projeto VBCOAP 155 SR, a CSD – Componentes e Sistemas de Defesa, localizada na cidade de Araucária (PR), nos procurou e enviou os...tecnodefesa.com.br
Ez nem lenne rossz és a lényegek ezek:Erről irogattam.Technológiástul lehet megvenni.Plusz a T5-52 a legnagyobb teljesitményű platóslöveg.
Hát,azért ennek is van kockázata.Lásd a 2x-es indiai tendergyőzelem után az ANC kormányzatnak csak sikerült 2x is beleszarnia a ventillátorba.....Vagy az egyiptomi légvédelmi rakétaüzletbe szintén.Ez nem lenne rossz és a lényegek ezek:
- A jelenlegi geopolitikai kontextusban nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy a DENEL és a dél-afrikai kormány – a többi vállalattól eltérően nem köteles a felszerelések és technológiák szállítását az amerikai vagy európai ITAR jóváhagyási eljárás alá vonni, nem fenyegetve az embargó kockázatát. a frissítésekről vagy az alkatrészek jövőbeli szállításáról.
- Kiemelendő, hogy a DENEL-lel kötött partnerségünk lehetővé teszi ezen Brazíliában összeszerelt rendszerek értékesítésének kiterjesztését más nemzetekre, megerősítve ezzel a BID-ünket.
Látod a dánok is sírnak mindenért mint a fűrdős k, semmi se jó nekik (atmos, cesar). De egyet értek, ha a technológia itt van az nagyon sokat dob a dolgokon. lsd csőgyártás valszeg sokkal olcsóbban mint a rm és a minőség nem lehet sokkal rosszabb!Hát,azért ennek is van kockázata.Lásd a 2x-es indiai tendergyőzelem után az ANC kormányzatnak csak sikerült 2x is beleszarnia a ventillátorba.....Vagy az egyiptomi légvédelmi rakétaüzletbe szintén.
De ha már a kezünkben van a technológia,utána az ANC elmehet a fenébe.
Mi nem tudunk csövet gyártani.A Mo-i csőgyártást kb felejsd el.Mi csak összeszerelni,meg üléshuzatot gyártani tudnánk bele.Technológia birtoklás nem feltéelen jelent konkrét hazai gyártást-főleg,hogy az iparunk nem képes rá.Látod a dánok is sírnak mindenért mint a fűrdős k, semmi se jó nekik (atmos, cesar). De egyet értek, ha a technológia itt van az nagyon sokat dob a dolgokon. lsd csőgyártás valszeg sokkal olcsóbban mint a rm és a minőség nem lehet sokkal rosszabb!