Én szerintem meg egy digitalizált fúrógépnek úgy kéne működnie, hogy azt mondom meg neki, hogy mikorára kérem. Ehhez képest olyan hülye dolgokat kérdez, hogy milyen nyomás értékkel haladjon előre a fúró feje meg milyen fordulatszámon.
Hogy értve legyek, az analógnál semmi gondom, hogy a melós ezekkel a kérdésekkel szórakozzon, de ha nem én dolgozom, hanem a gép magától dolgozik, ha automatizált, akkor találd ki magad, másnak is ezt szokták mondani. Még sem csinálja meg egyik gép sem, ha azt kéred tőle, hogy ezt a három raklap legyen kész 14 órára...
Íjász is ha jól értem, azt mondta, hogy hiába mondom én a Pzh-nak meg az MAN155-nek, hogy tőlünk keletre lesz az orosz tüzérség, onnan fognak jönni, csináljad; nem fog harcászati taktikákat kidolgozni a muszka ágyúk felkutatására és elpusztítására. Elvileg tudni fogja a saját és képes megkapni az ellenség GPS koordinátáit, de ha EW egységek zavarják a jelet, akkor nem fog rájönni, hogy nem ott van, ha elfolyik az olaj, akkor nem fogja megjavítani magát. Bármi miatt 30 méterrel mellé megy a lövés, a tüzérnek kell kiigazítani, hogy a következő lövés milyen irányban mennyivel odébb. (És ez nem csak EW lehet, bármi miatt félre húzott az ágyú.)
Íjász szerint a tüzérség alapjait ugyan úgy a kezelő személyzetnek kell tudnia. Saját magának kell rájönnie, hogy mi alkalmas tüzelő állásra és melyik hely nem. Stb. Az egy kisebb tananyag, hogy akkor melyik ágyún mi hol található.
Komolyan mondom annyira próbálom értelmezni a mondandód nagyon sok alkalommal de egyszerűen legtöbbször se füle se farka az egésznek.