Mert mindig mindenben más a hibás!miért is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert mindig mindenben más a hibás!miért is?
Jó vagy.Végre valaki észre veszi mire gyakorlok...
Nem tudom, de lehet valami tipusengedèj kell 2 gèp között.Mit kell ezen integrálni?
A KC390 kiengedi a szabvány töltőcsövet rákapcsolódik a szabvány csatlakozóval a Gripen és kész!
miért is?
“Magyarország vezetői” mindig, de a románok is.Magyarország vezetőinek köszönhetően. A románoknak ehhez semmi közük.
"a fáma szerint..."“Magyarország vezetői” mindig, de a románok is.
Ha tetszik neked, ha nem.
Többször volt róla szó itt a fórumon is, keresgessetek róla a neten:
https://forum.htka.hu/threads/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai.499/post-655109
Ez úgy baronság ahogy van.“Magyarország vezetői” mindig, de a románok is.
Ha tetszik neked, ha nem.
Többször volt róla szó itt a fórumon is, keresgessetek róla a neten:
https://forum.htka.hu/threads/a-magyar-hadero-lehetseges-fejlesztesi-iranyai.499/post-655109
A román haderő fejlesztése topikban megy a románok lesajnálása, le vannak gatyásodva, kannibalizáljáka repülőket, nem kell tőlük tartani, fél kézzel letekernénk őket, mert Lynx, stb. Eközben ők mondják meg, hogy melyik hadgyakorlaton itthon mit tehetünk? Mert ha igen, akkor mégis van miért félni tőlük![...]
Szóval mikor elkezdődött a Zrínyi program, hirtelen mindent meg tudtunk venni. Mindent kaptunk.
Amíg volt akarat, pènz.
Akkor már a románok nem tudták beleszólni?
Hagyjuk már a hülyesèget!
Ez is mind a románok hibája, meg a zsidóké, meg Sorosé, meg Brüsszelé, meg az ukránoké, stb.Ez úgy baronság ahogy van.
Mikor megvettük a gripeneket, semmire nem maradt pènz a haderőben.
Kèteztes èvekben, tízes èvek elejèn voltam katona.
Annyira nem volt pènz hogy boszniában a törött pajzsokat nem tudták pótolni.
Lengyelektől kèrtünk kölcsön, amikor már nem adtak (ès alkalmatlanokká váltunk a feladatunk rá)akkor lett vève nagy nehezen.
Lövèszkènt volt olyan èvem amikor nem voltam lőtèren, mert mèg azzal is spórolta.
Külszolgálatban úgy kuncsorogtunk járműveket más nemzetektől, mert nekünk nem volt rá pènz(2,3 tucat páncèlozott járműre).
Kabulban ott voltak a maxxprok de nem használtuk, mert az üzemanyag, hanem amerikai iskolabusszal vittek minket pakisztáni sofőrök a szolgálati helyekre.
Kabulban több ètkezde volt, más árban. Mi a legolcsóbban ettünk mindíg.
Ráadásul kevesen voltunk mert ez így olcsóbb volt, így 7 hónapig nem kaptunk pihenőnapot.
Minden nap 8-16-24 órás szolgálatot adtál.
Sokszor csorgó nyállal aludt az ember a kimerültsègtől.
A szar alkalmatlan felszerelèsről, hogy pár száz kevlársisakot nem vették, mert nem volt pènz.
Prt-ban 86 kevlár jutott 104 lövèszre, amit a belgák hagyták hátra: sosem kéri számon ez a nép a vezetőit, így azok úgy vannak vele hogy bármit meg tehetnek amíg van "cirkusz és kenyér".
Ja.A román haderő fejlesztése topikban megy a románok lesajnálása, le vannak gatyásodva, kannibalizáljáka repülőket, nem kell tőlük tartani, fél kézzel letekernénk őket, mert Lynx, stb. Eközben ők mondják meg, hogy melyik hadgyakorlaton itthon mit tehetünk? Mert ha igen, akkor mégis van miért félni tőlük!
Hatha az idiota vezetesunk roman akkor igaz a hirÚgy hallottam, a románok miatt nem jön elég Gidrán….![]()
Gyakran úgy viselkednekHatha az idiota vezetesunk roman akkor igaz a hir
Most erre félig viccből majdnem rávágtam valamit, de busho minimum egy évre kivágott volna....Hatha az idiota vezetesunk roman akkor igaz a hir
Pont nem az én kommentemben volt a lényeg, nem kell elfogadni azt, amire más is emlékezett."a fáma szerint..."
Azért nem ennyire egyszerű a történet! 800-900km/h órás sebességgel repülve 10 km magasan csatlakozni egy olyan csőhöz amit a menet szél is rángat nem könnyű! Ha valami elbaszódik tragédia is lehet belőle és amilyen jó ez az ország elég sűrűn lakott! Vagyis helyszín sincs nagyon gyakorolni max a Balaton felett vagy az alföld felett! Szerintem ezért se gyakoroljuk a légiutántöltést!
Mutasd őket. Ne a saját X èvvel ezelötti írásod.Márpedig ezzel a dologgal kapcsolatban a román szál tény
Még mindig elfelejted, hogy én egy adott (!) dologra reagáltam, a magyar légierő bombabeszerzésére,...erre Ti telesirjátok az oldalt "mindenszarizmussal" az elmúlt évtized össszes kinjával bajával, hogy részleteket ne idézzek most vissza. És most ennek fényében olvasd vissza a saját soraidat:Rèszemről nem belpol meg mindenszarizmus ami azt amit megèltem a seregben.
Gondolom, hogy afgánban volt 40milis gránatvetőnk, itthon lőttünk vele gyakorlógránátot, de kint meg nem volt hozzá gránát az is más hibája.
Nem tudom miért irod ezt nekem, se nem "nagymagyarkodtam", se nem "utálkodtam", tényeket közöltem, amire más is emlékezett. Ez utóbbiról linkeltem a saját korábbi bejegyzésemet.Szóval lehet nagymagyarkodni, utálni a románokat, de a tènyek makacs dolgok.
Ja hogy már elképzelhető, meg lehet szerinted is, csak hirtelen ez már "más kérdés" meg "megint más"...Ès hogy esetleg a románok nem akarták szerettèk volna, hogy nekünk legyen használható fegyverzet a gèpekhez, az más kèrdès.
Hogy ezt el is tudták, akarták èrni, az meg megint más.
Annyiban pozitív amit írsz, hogy ha igaz a pletyka a bombabeszerzésről (vagyis ha nem az akarat vagy a pénz hiányzott, hanem a románok álltak keresztbe), akkor azt a pénzt nagyjaink ide szánják, vagyis lesz fegyverzet terén fejlesztés (hacsak nem ezek a bombák voltak csupán amik még hiányoztak, mert akkor sajnos így jártunk)Még mindig elfelejted, hogy én egy adott (!) dologra reagáltam, a magyar légierő bombabeszerzésére,...erre Ti telesirjátok az oldalt "mindenszarizmussal" az elmúlt évtized össszes kinjával bajával, hogy részleteket ne idézzek most vissza.
Annyiban pozitív amit írsz, hogy ha igaz a pletyka a bombabeszerzésről (vagyis ha nem az akarat vagy a pénz hiányzott, hanem a románok álltak keresztbe), akkor azt a pénzt nagyjaink ide szánják, vagyis lesz fegyverzet terén fejlesztés (hacsak nem ezek a bombák voltak csupán amik még hiányoztak, mert akkor sajnos így jártunk)
Ok-ok, gondolom érted hogy csak arra akartam utalni hogy tudjuk/tudtuk volna másra is költeni a pénzt ha azt a fegyverzetet pont nem tudtuk volna beszerezni.Ez egy sok-sok éves történet már.
Azért nem ennyire egyszerű a történet! 800-900km/h órás sebességgel repülve 10 km magasan csatlakozni egy olyan csőhöz amit a menet szél is rángat nem könnyű! Ha valami elbaszódik tragédia is lehet belőle és amilyen jó ez az ország elég sűrűn lakott! Vagyis helyszín sincs nagyon gyakorolni max a Balaton felett vagy az alföld felett! Szerintem ezért se gyakoroljuk a légiutántöltést!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..