Gripen vs SZU-35 MIG-31 olyan mint anno a Battle of Britan idejen az olasz CR-42 vs Spitfire Hurricane.
Biztos hogy nem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gripen vs SZU-35 MIG-31 olyan mint anno a Battle of Britan idejen az olasz CR-42 vs Spitfire Hurricane.
Így igaz, de nem fekete-fehér, nem BVR vagy dogfight, "szürke az egész" és kérdéses hogy az általunk ismert adatok milyen körülmények között lettek mérve valamint a radarok és rakéták a valóságban nem ideális körülmények között mire képesek.Azt azért tegyük hozzá,hogy közelharcban.F5 egy könnyűvadász volt,MiG23 meg egy elfogó vadász alapvetően.És elfogó vadászként magasan felül is múlta a minitigrist.
Milyen fegyverzetünk van a Gripenre?
Vastaggal az újabb beszerzések.
Légiharcra
XYdb AIM–9L I–1 Sidewinder
40db AIM–120C–5
XYdb IRIS-T
180db AIM-120C-7, ha leszállítják vmikor az amcsik és valóban a teljes jóváhagyott keretet lehívtuk.
( az is kérdés az AMRAAM-ból mennyi megy a NASAMS-ba a 60 db ER rakétán felül)
Meteor lehetne még az új frissítéssel.
Taurus lehetne ha 2028-ra integrálják a németek a svédekkel először a Gripen C-re.
Bombák
XYdb GBU-12 lézervezérlésű bomba
Mk82/83 nem irányított bombák
Biztos hogy nem.
Cr32= Gripen ebben a hasonlatbanAnnyira nem szarok az orosz vasak....
Pedig mindenki tudja mindenkiről Európában mije van...Én kicsit úgy vagyok vele, hogy ha egy hadseregnek darabra tudjuk, hogy hány fegyvere van, akkor az már rég rossz. Pláne amikor név szerint (= lajstrom jel szerint) ismerjük.
Jaaaaa.. hat nagyon nem volt egyértelmű.Cr32= Gripen ebben a hasonlatban
Pedig mindenki tudja mindenkiről Európában mije van...
Néhány cég képes csak ma már hi-tech fegyvereket gyártani: mindenki tőlük vesz. Elég az ő szállításaikat figyelni egy szolgálatoknak, bár a legtöbb ilyen cég maga jelenti be, ha volt eladása illetve a NATO felé minden tag jelenti mije van. A ruszkik helyében ezt az infót igyekeznék megszerezni hekkeléssel vagy HUMINT módszerekkel - csodálkoznék ha nem lenne nekik meg időről időre ez a riport...Hát ez az...
Hát, őszintén, nem erőltetted meg magad...Atgondoltam. Tobbszor is.
Valóban? Csak igy?...részletezd már légy oly kedves a számok tükrében ez mit jelent, aszerint persze, amit a képeken látsz.A radarja htotavja a raketainak a hatotavolsaga mind mind elmarad az emlitett orosz gepek es fegyverzetuk kepessegei melett.
Nem szeretném, hogy bármin is változtass, csak annyit kértem, gondold át még egyszer, hátha.De nyitott vagyok velemenyet megvaltoztatni . Halgatom az erveidet.
Én kicsit úgy vagyok vele, hogy ha egy hadseregnek darabra tudjuk, hogy hány fegyvere van, akkor az már rég rossz. Pláne amikor név szerint (= lajstrom jel szerint) ismerjük.
Cr32= Gripen ebben a hasonlatban
Aki előbb szúrja ki a másikat és előbb lő, az nyer - BVR-ben mindig ez van.A Gripen BVR harcban esélyes lenne, dogfightban kevésbé (a Szu-35 ellen). MiG-31 ellen dogfightban nyerne simán, BVR-ben kérdéses.
Néhány cég képes csak ma már hi-tech fegyvereket gyártani: mindenki tőlük vesz. Elég az ő szállításaikat figyelni egy szolgálatoknak, bár a legtöbb ilyen cég maga jelenti be, ha volt eladása illetve a NATO felé minden tag jelenti mije van. A ruszkik helyében ezt az infót igyekeznék megszerezni hekkeléssel vagy HUMINT módszerekkel - csodálkoznék ha nem lenne nekik meg időről időre ez a riport...
Ha saját gyártásod van valamiből azt lehet valamennyire titkolni, csak a legtöbb országnál ez max lőszert és kézi fegyvereket jelent.
A mai műholdas időkben azért ezt kb. minden nagyobb játékos tudja.
Ez a "kinek mi van" csak rövid távon érdekes. Közép- és hosszútávon az a lényeg, hogy mennyit tudsz gyártani, pótolni. Hosszútávon minden háború egy "iparháború".Tudom, de egyrészt ha ennyire tudnak mindent, az azt jelenti, hogy kevés van belőle. Másrészt kezd olyanra hajazni a háború, mint a filmekben, amikor a főhős meg a főgenyó pisztollyal lövöldöznek egymásra, aztán a végén mondja az egyik, hogy 10-et lőttél, kifogyott neked, erre a másik, hogy ahogy neked is. Ehhez hasonlóan háború esetén mindenki azt fogják számolgatni miből mennyi van még a másiknak![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..