Valahol azt olvastam, hogy a MiG-29 üzemeltetése nettó szopás volt. Mindennek máskor járt le az amúgy sem túl hosszú élettartama, úgyhogy lehetett állandóan hangárba vinni. Cserébe egy század 29-es üzemeltetéséből üzemeltethettél egy 21-es ezredet. Vagy még többet.
Ebbe a kuplerájba úgy lehetne életet lehelni újra, ha először is a karbantartó személyzetet megfizetik. Mert csodálkoznak, hogy aki tud, az lelép. Meg mert karbantartás nélkül nincs repült óra. Repült óra nélkül meg tökmindegy mi van, ha senki sem tudja használni.
Nagy légiháborúra fölösleges készülni. Mégis kivel vívnánk?
Viszont, szerintem, sisakcélzóra be lehetne ruházni, korszerűbb AIM-9eseket vehetnének párat. Aztán ha jut ezekre, utána érdemes elgondolkodni, hogy milyen levegő-föld fegyverzetet szeretnénk. Vagy esetleg felderítő, zavaró konténereket akarunk-e?
Háborúlni vagy valamelyik szomszéddal fogunk, vagy valamelyik szuperhatalommal. Nem mondjuk Törökországgal vagy Franciaországgal.
A szomszédokra rá lehet készülni.
"Csak egyszerű matek" kiszámolni, hogy a szóba jöhető célpontokat tüzérséggel, vagy valamilyen repülőgéppel akarjuk-e megsemmisíteni. Én pl az olcsóbbat favorizálnám. Nyilván vaj olyan célpont, amihez repülőgép kell, de a legtöbb elérhető tüzérséggel is. Leszámítva olyan extra célpontokat, mint mondjuk az aranyosgyéresi reptér.