W
"az egykori néphadseregben" ezen van a kulcsszó, illetve amit utána írtál azon, állami cégek, állami szövetkezetek, etc...állami tulajdon
a legtöbb összeírt járművel meg kétlem, hogy bármire is mennének pl. volvo suvok estébé....
plusz ez már nem az a korszak, ideje lenne végre észrevenni, de vhogy a 20 év kevés volt az átállásra, meg is lehet nézni, hol is tart sok minden, az állam feladata, hogy fenntartson egy megfelelő honvédséget és katasztrófavédelmi szervet, megfelelő eszközparkkal, ez nem a második vh., hogy rekvirálgatunk basszus...ez annyira gáz megint
A Néphadsereges dolgot, mint írtam, az érthetőség miatt adtam közre.
Azonban a helyzet az, hogy amikor Kolontár szintű ipari katasztrófa, ( ami Pakson is bekövetkezhet ) történik, akkor nincs az a hadsereg, katasztrófavédelem, amelyik azonnal, minden igényt kielégítően, saját erővel kezelni tudja a helyzetet.
Nem nálunk, tőlünk nagyobb országokban sem.
A korosztályom emlékezhet a csernobili eseményekre.
Kolontár, valamint a most már szinte évente ismétlődő országos és nem lokális árvizek, szükségessé teszik, hogy az egész országra kiterjedően legyen mozgósítható munka, teher és személyszállító eszköz.
Amit nem tagadhat meg az akitől kérik.
Mert biztos vagyok benne, hogy a szép kérések ellenére, mind Kolontár estében, mind az árvizeknél, lehetett elég sok vállalkozó, aki az arra alkalmas eszközét nem adta a védekezéshez.
Biztos hogy lehetett ilyen, mert az ipari katasztrófa után módosították az ide vágó törvényt.
Amennyiben ilyen nem lett volna,akkor ez a törvénymódosítás sem következett volna be.
Hiszen a BM adatnyilvántartásában ott van minden forgalmi rendszámmal rendelkező jármű, tokkal, vonóval, tulajdonossal, annak címével.
Nem mindenki olyan boldog önkéntes hős, mint azt sokan gondolják, ha baj van.
Amikor egy időben árad a Duna, Tisza, Dráva, Rába, akkor bizony a teljes hazai szakaszon, nem tud egyszerre jelen lenni a katasztrófavédelem és a Honvédség ezen védekezésre való minden eszköze.
Nem kell aggódni szerintem emiatt a törvény miatt.
Háborús helyzetben meg amúgy is mozgósítanának mindent, amire a honvédelemnek szüksége van.
Éppen ha még arra nincs törvény, hát a háborús körülményekre való tekintettel, azt meghozná 5 perc alatt a parlament.