RPG-7-el van tapasztalatom, igaz lövészet az is csupán. Viszont egy gyenge szél is elég, hogy el ne találja a célt a kilőtt rakéta. Mindez 300 méteres távon. Egy harckocsi ennél nagyobb távról is kiszúrhatja már hogy páncéltörők várják és a sokkal pontosabb HK ágyú ilyen esetben már esélyesebb. Irányított rakétáknál nyilván kicsit más a helyzet, de ott sem hinném hogy éles harctéri körülmények között 90 %-os találati arányt lehetne elérni, főképp mozgó célra. Huzalvezérlésű rakétát láttam működni BMP-ről, de ott sem volt valami rózsás a kép, a találati pontosságot tekintve. Pedig az is csak a szokásos időszakos lövészet volt, nem harctér.
Minden tiszteletem dudi alakulatában szolgáló páncéltörőké, de nem hinném hogy élesben is hoznák a 90 %-ot. Buta példa tudom, de a 2. világháborúban, Németország 6 000 000 kézi páncéltörőt készített és alkalmazta is ennek a zömét, gondolom. Az általuk kilőtt ellenséges tankok többségét mégsem ezen eszközök pusztították el, hanem a saját harckocsik és páncéltörő ágyúk. Persze, azok a fegyverek még gyerekcipőben voltak, de érzékeltetni szerettem volna, hogy ne túlozzuk el az ilyen fegyverek jelentőségét napjainkban sem.