1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Informatika

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - xeqev által indítva @ 2014. június 27..

 1. rudi

  rudi Well-Known Member

  Valaki el tudja magyarázni hogy mitől olyan "forradalmi" ez a " Memory-Driven Computing" ?
  Értem én hogy az adatok egy "felhőben" (értsd: valami távoli szerver park) vannak lementve, meg gyorsabban lehet majd ezekhez az adatokhoz hozzáférni, de mitől olyan forradalmi ez az egész mint ahogy ez a bácsi állítja a videóban?
  (esetleg ez csak valami marketing duma?)
   
 2. drqv

  drqv Well-Known Member

  Itt felhőről szó sincs, a jelenleg elterjedt memória+háttértár kombót akarják kiváltani csak memóriával, ezzel javítva a fogyasztást és a sebességet. Jelenleg nagy adattömegek feldolgozása esetén az jelenti az egyik szűk keresztmetszetet, hogy a rengeteg adat háttértárakról való beolvasása/kiírása túl sok időt emészt fel. Kézenfekvő lenne mindent a memóriában tárolni, de a jelenleg piacképes memtípusok közül egyik sem igazán alkalmas ilyen célra, vagy nem elég gyorsak, vagy nem perzisztensek, vagy drágák, vagy valami egyéb hátulütőjük van.

  Szóval egy ilyen masinához először kell(ene) egy olcsó, gyors és perzisztens(áram nélkül is megtartja az adatot) memóriafajta, és egy új, gyorsabb átviteli csatorna is, amivel a memóriát el lehet érni. A HP már egy ideje fejleszt egy memóriát("memristor"), ami minden feltételnek megfelelne, de úgy látszik, hogy laboron kívül még nem működőképes a dolog(vagy még ott sem), ebben a gépben is valamilyen flash memóriát használtak. Az adatok átvitelét optikai alapon("silicon photonics") oldották meg, ezzel a technológiával több iparági szereplő is foglalkozik, a fejlesztésben jelenleg az Intel és az IBM járnak az élen.

  Az egészet úgy összességében nem nevezném forradalminak, biztosan sokat tanultak ebből a prototípusből, de az egész akkor lenne előremutató, ha piacra tudnák dobni, azt viszont még a videóban is elismerik, hogy ez egyelőre közel sincs piacképes állapotban, és talán soha nem is lesz ebben a formájában.
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Meglett az első kvantum adatátviteli csatornak Peking és Shanghai közt
   
  jani22 likes this.
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Köszönöm a segítséget,nagy nehezen össze is hoztam a napokban,viszont nevetségesen gyenge a jel,5 méterre már használhatatlan,mi lehet a gond?
   
 5. jani22

  jani22 Well-Known Member

  zeal likes this.
 6. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Pálinkás jó reggelt mindenkinek.
  Van egy jóképű Huawei Y5 kettes telóm,és megcsöppent rajta gugli,akármire rákeresek csak egy fehér képernyő a válasz.Ha rákoppintok a gugli beállításokra,egy villanásnyira előugrik az említett fehér képernyő,majd kilép a menüből.A levelező működik,minden más app is működik ami gugli független,wtf?
  Próbáltam kukázni,de nem engedi.
  Ötlet?
  o_O
   
 7. joker

  joker Well-Known Member

  fip7 likes this.
 8. jani22

  jani22 Well-Known Member

 9. jani22

  jani22 Well-Known Member

 10. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  "Kicsit" összefoglalva: találtak egy több évtizede meglévő hibát amivel be lehet törni a "javítatlan" számítógépre!
  Az Intel(/AMD) kiadott egy bonyolult, a korábbiak megoldásokhoz képest nehezen kezelhető hibajavítást, amely ilyen -szakmailag elég rosszul megoldott, a korábban bevált módtól jelentősen eltérő- megoldás ebben a formában továbbra sem kötelezi a termék- felelősségvállalásra a gyártó Intelt!
  Ezért készült el így!

  Egyes vélemények szerint -ráadásul- a hibajavításban lehetséges, hogy újabb beépített "hátsókapu" van az amerikai hatóságok(állami szervek, titkosszolgálatok, ...) számára!
  Többször említésre került már szakmai fórumokon, hogy frissítésnek álcázva hozott létre "ismeretlen", de sejthető "megbízó" betörési lehetőséget

  Nincs megjegyzés!
  Kérdőjel van: ???​
   
  jani22 likes this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

 12. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Nagyon komoly dolog amit írtál, és a lényeg "rissítésnek álcázva hozott létre "ismeretlen", de sejthető "megbízó" betörési lehetőséget"

  OO is ki akar lépni e körből, saját fejlesztést használva.

  Nem baj, ha még ez sem megy el rajta. :rolleyes::hadonaszos:

   
  LMzek likes this.
 13. LMzek

  LMzek Well-Known Member


  Az európai repgépgyártó (Airbus)"párszáz" milliárdot bukott, mert a amcsi nemzetbiztonsági szolgálatok "ismeretlen informatikai úton" beszerzett (üzleti) információk az otthoni gyártónál (Boeing)"kötöttek ki"! De "csak" pár szaudi és EAE(Emigrátusok) szerződés úszott el!


  EZ a jéghegy csúcsa!
   
  fip7 and jani22 like this.
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  És kit érdekel, hogy a játékok nem mennek el rajta.
  Egy saját tiszta linux disztro+tiszta libre office klón az államigazgatásnak és a stratégiai fontosságú cégeknek valamint spéci szoftver a harcvezetési és irányítási rendszereknek.

  Így megszünik a szimatolás. Vérpistike vagy inkább Vérivánka meg vegyen otthonra kórájszevent a battlefieldhez.
   
  ozymandias, Mackensen, jani22 and 2 others like this.
 15. jani22

  jani22 Well-Known Member

  "És kit érdekel, hogy a játékok nem mennek el rajta." Nem ez volt a lényeg, az volt, hogy nem fog elmenni az állami érdekeltségűeknél.

  Olvasd el, -kérlek - még 1*

  :)
  Nem megy és kész. :):):)
   
 16. LMzek

  LMzek Well-Known Member

  A sorban processzoroknál és egyébb elektronikai eszközöknél kiderülő biztonsági hibák, véletlen/szándékos "hátsókapuk", "remot controller"-ek idejében szerintem az Eu-nak meg kellene fontolnia (hi-hi: tennie !!!), hogy kiépíti saját civil/katonai elektronikai gyártó-bázisát, egyszerűen -sajnos időszerű!- biztonsági okok miatt!

  Korábban is sejttették nemzetközi fórumokon -"sejtelmes" hozzászólók- hogy nem véletlenül alkalmaztak az oroszok "idejétmúltak" tűnő CPU-kat a haditecnikai eszközeikben -a technológiából adódó nagyobb EMP védetség mellett-, hanem azért is, mert a korábbi eszközökben kisebb a kockázata ezeknek a "furcsa meghibásodást" eredményező lehetőségeknek.
   
  jani22 likes this.
 17. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Keresek androidra olyan appot,amit be tudok állítani,hogy pl 5 percenként jelezzen folyamatosan,egész nap.
  Gondolom sportolók,zenészek használhatnak ilyet.
  Szintúgy keresek olyan csillagászati appot,ami megtalálja a keresett csillagképet,a saját kamerájával,gps-ével.
  Már próbáltam 2-t is, de nem igazodtam el rajtuk,nem találtam meg amit kerestem.
  Nem baj ha fizetős,de akkor legyen Magyar nyelv is rajta.
  Esetleg használ valaki ilyet?
   
 18. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A Google Sky Map és a Stellarium mobil változata jut így hirtelen eszembe, amik elvileg a telefon szenzorjait használva tudnak ilyet is. Rég voltak fent mobilon és akkor nem is próbáltam ezt a szolgáltatást (lehet akkor még nem is tudták), szóval csak javaslat - már ha nem pont ez a kettő az, ami nem jött be :)

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.stardroid&hl=hu
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noctuasoftware.stellarium&hl=hu
   
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

 20. Luthero

  Luthero Well-Known Member

Ezen oldal megosztása