Egyik ip címre sem tudok belépni,csak azt írja,hogy a kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt.
Azt azért tegyük hozzá, hogy olyan számítógépről próbáld meg, amely össze van kötve a routerrel (mondjuk LAN-kábellel)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyik ip címre sem tudok belépni,csak azt írja,hogy a kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt.
Probald ezt:Egyik ip címre sem tudok belépni,csak azt írja,hogy a kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt.
Egy jó kis blog:
http://ujtechkor.blog.hu
"...A Galaktika sci-fi folyóiratban volt egy novella(?) a nyolcvanas években. A stílusa meglehetőse megdöbbentő volt, hiszen látnoki bizonyossággal írta le a fejlődés irányát a jövő haditechnikájában.
Ami megmaradt bennem, hogy például azt jósolta, amit most írsz: Madár és bogár méretű, önállóan és rajokban támadni képes gépeket jósolt, amik harcképtelenné teszik a hagyományos pl. repülőeszközöket, akár még a földön.
Lehet, hogy az írónak még a végén igaza lesz?...
...megkerestem a Galaktika gyűjteményemet, s megtaláltam a novellát!!!
Rám nem jellemző módon egész jól emlékeztem rá
...Tehát Stanislaw Lem az írója a novellának.
A címe: A XXI. század fegyverrendszerei avagy a tótágas evolúció
Szégyellem, hogy nem emlékeztem a szerzőre
Mai - HTKA-t olvasó - szemmel is meglehetősen lebilincselő és igényes műnek tartom. Figyelembe kell venni, hogy 1983-ban(!) írta, s a Galaktikában 1986-ban jelent meg.
S azt sem árt figyelembe venni, hogy nem szakíró, s akkor még nem olvashatta - vagy mégis - Molni összes művét.
Persze lebukik néhol a nyelvezete, a fordítás társadalmi környezete.
Na meg időutazás ide, időutazás oda, bár megemlíti a Columbia űrsiklót, de nem ír annak katasztrófájáról.
Ejnye Nostradamus
Ezzel együtt szerintem számos elgondolkodtató meglátása van, mi több egész jól tippelt pár kérdésben az egyre gyorsuló és váratlan történelmi eseményekben bővelkedő elmúlt 34 év ellenére is.
Szeretnék én így előre tippelni a következő 30 évre nettel, meg HTKA-val felvértezve.
A zene kicsit gagyi, node Demirbag kisasszony szokás szerint nagyon ott van.Már, legalább 1 hete a festők vették át a hatalmat a feleségemtől a lakásunkban. Végső elkeseredettségemben - a szagokat is figyelembe véve - benyomtam ezt:
Rögtön kidobta a jobb oldalra a hasonlóakat.
Már a mesterséges intelligencia határon vagyunk.
A festőink ez még nem tudják produkálni. Az asszonnyal is bajok vannak.
Na ezeket a mesterséges cuccos egy darabig nem fogja szimulálni, bár ha a hardver eljön mosogatni, majd jól megnézem. Csak nehogy be chips -jen.
No igen, nem átlagos " Dilnarin "Dee" Demirbag".A zene kicsit gagyi, node Demirbag kisasszony szokás szerint nagyon ott van.
Ez sima profilozás. Köze nincs a MI-hoz....Rögtön kidobta a jobb oldalra a hasonlóakat.Már a mesterséges intelligencia határon vagyunk......
Már a mesterséges intelligencia határon vagyunk.
Jogos, de a lényeg goto 115Ez sima profilozás. Köze nincs a MI-hoz.
Csinálja minden szarházi cég. Google, Facebook nagyban, Tesco, Szupershop, Shell smart stb kicsiben.
A legkeményebb, hogy a Facebook akkor is profiloz ha nincs is facebook ID-d. Egyszerűen hozzád rendel egy egyedi számsort és ahhoz profiloz.
1 esemény néztem ezt:Annal sokkal egyszerűbb dolog ez. Ajánló rendszerek mögött általában clustering algoritmusok vannak, amikben nincs MI, sima statisztika, nagyon leegyszerűsítve sokdimenziós regresszió. A mai számítógépekkel, és matematikai illetve programozási trükkökkel nagyon sok dimenzióban is működik, egy kupacba rak hasonlót a hasonlóval. Az emberek pedig segítenek a hasonlóságokat feltárni azzal, hogy melyik video után melyiket nézik.
1 esemény néztem ezt:
Feldobta balra és néztem:
Feldobta balra és néztem:
Hol ott ezt szerettem volna nézni. Tényleg nem intelligens, de nem győztél meg.