Informatika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
@antigonosz

Attól függ mire akarod használni.

De processzorból inkább az Intel i* családot ajánlom, nekem egy i7 dübörög a kicsiben és eddig nagyon elégedett vagyok vele. Mondjuk kb. ipari hűtés kell alá :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Háát most lehet hogy kinevettek de tanácsot kérnék. A gyerekem kicsit legyapálta a laptopom, én meg ennek örömére még jobban. Valami élet még van benne mint a T-1000-esben a film végén, de a monitor az kuka, szerintem ebből már nem lesz laptop. Hogy alkatrésznek így ér e valamit azt nem tudom. Lehet megkapja a gyerek játszani,sok kárt már nem tesz benn. 4 mega Ram-ot, 500Giga Hdd-t tudott lánykorában eredetileg 4 évet elment gond nélkül ennyi volt. Viszont vennék akkor másikat és nem igazán tudom most mi a sláger termék , mi minősül korszerűnek hogy úgy mondjam. Találtam egy gépet ami azt hiszem megfelel, de talán vannak itt nálam komolyabb guruk tudják is hogy ér e valamit.
Processzor :AMD A4-5000 (1500) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD :1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED fényes
Videokártya: AMD Radeon HD 8330

Packard Bell, az előző is az volt igazából csak a hűtésével volt gondom ha nem volt elég neki kikapcsolt. De elég sokat ment napi szinten is és a 4 év se rossz ahhoz képest hogy mindenki fikázta a márkáját. Vagy csak szerencsém volt, nem tudom. Egy Lenovo lenne még hasonló kondícióban egy tízessel drágábban a serpenyő másik felén.
Processzor: Pentium 3805U (1900) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD 1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED matt
Videokártya :Intel HD Graphics
Szóval nem tudom, valakinek jobb ötlete?


Utánanéztem, ezek a procik ULV kategóriások, vagyis nem fogyasztanak sokat, de cserébe egyik sem egy erőmű. A legtöbb helyen a Pentium amúgy gyorsabb lesz. Az AMD integrált videochipje ugyan fejlettebb, de a Pentium ebben is erősebb. És a Pentiumos gép mellett szól a matt kijelző is, hiszen világosabb helyiségben az jobban látható.
De igazából az a kérdés, amit silurusglanis is írt, hogy mire akarnád használni? Mert netezésre ezek simán elegek, viszont kicsit is újabb játékokhoz már karcsú főleg az IGP mindkettőben. Az meg külön érthetetlen számomra, hogy miért 17.3-as kijelzővel adják ezeket. ULV procihoz (aminek elvileg az a lényege, hogy mivel keveset fogyaszt, nem kell hozzá nagy és nehéz hűtés, meg aksi és ezáltal is hordozhatóbb) ekkora nagy képernyőt... 15.6-es elég lenne max szerintem. Amúgy ezek a gépek mennyibe kerülnek?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Antigonosz, bármit is veszel elébb próbáld meg a régi laptopot kicsit "kitisztítatni". Jó erre a CCleaner, de egy ideje baidu pc fastert használok. Nem kerül semmibe, mindkettő ingyenes program.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Szervízben szét tudják szedni és esélyes a javítás. Nem tudom pontosan hogy zúztátok le, de én már láttam olyan laptop kijelzőt amit rétegekre szedtek, desztillált vízzel lemosták, hogy ne maradjon vízköves, szárítás és összerakás után meg ment. Ha nincs komoly fizikai sérülés rajta akkor egyszer beszélj egy szervízessel, nem veszíthetsz rajta.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Ha laptopot kell venni, és nincs sok pénz rá, akkor az új gép helyett javaslom egy refurbised/renewed varázsszavak alatt futó multicégtől modernizálás miatt selejtezett gép vásárlását. Ezek üzleti gépek, matt kijelzővel, nem túl rossz akksival.

Nekem pl van egy Lenovo x200-asom a marseus nevű helyről. Egy kis plusz memória és ssd bele, árban ott vagy mint egy ilyen őj géppel, de más kategória a kettő. (pár gennel régebbi core 2 duo proci, 8 giga ram, ssd van nekem, és elég fürge a gép.)

Nem biztos, hogy ez a megoldás számodra, de nekem az ultrahordozhatóság követelmény volt, és szumma 85k hufból (1-2 éve) lett egy király 13"-os gépem, amin a Visual Studio 2015 is használhatóan megy. Játszani, azt nem lehet ugyan rajta, de nekem munkagépnek kellett (meg htka-t olvasni a budin :D)

Az ilyen CCleanerek meg kissé vodook imho. Inkább nem kell semmi vacakot felrakni, és akkornem lesz ezekre sem szükség. ;)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Megvédeném a CCleanert, olyan dolgokat tud törölni a rendszerből amit te manuálisan nem találnál meg ellenben csak szemét.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
aztén néha olyan dolgokat is töröl amit nem kellene... Láttam már karón varjút, és a nem rengszergazdaként gépezés, az EMET, és a csak a legszükségesebbeket telepítem fel híve vagyok. Épp emiatt pl külön rendszert tartok a játékra, mert a játékok olyan szennyeket is felraknak, amik ha a telepítve vannak, akkor inkább nem netbankozom arról a rendszerről. (amúgy szoftver fejlesztő vagyok)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 185
13 453
113
Megvédeném a CCleanert, olyan dolgokat tud törölni a rendszerből amit te manuálisan nem találnál meg ellenben csak szemét.

Persze, hogy jó, de a baidut jobban szeretem.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
<blockquote rel="silurusglanis">Megvédeném a CCleanert, olyan dolgokat tud törölni a rendszerből amit te manuálisan nem találnál meg ellenben csak szemét.

Persze, hogy jó, de a baidut jobban szeretem.</blockquote>

Istvánnak mondtam, hogy azért az átlag felhasználónak egy ilyen szoftver nagy segítség.
Mondjuk most sikerült megijesztenie.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Szia! Nem akarlak ijesztgetni, de pl az ARMA széria által is telepített "anti cheat" cuccok (punkbuster) windows alatt SYSTEM jogokkal futnak (gyakorlatilag bármit megtehetnek), hálózaton kommunikálnak (tehát kívülről támadhatóak), és ha csak feleannyira rosszminőségűek, mint a játékipar termékei (nem játékélmény, hanem biztonság, hiba gyakoriság és sülyosság tekintetében nézve), akkor inkább nem bankozom pl. abból a rendszerből,mert egy zsíros célpont, és ha nem is használják most ki, csak idő kérdése. (Amúgy a PB-t nézegettem valamikor, mert nemment rendesen, és olyan megoldásokat láttam, hogy csak rosszat sejtek a motorháztető alatt).

Az ilyen mindenféle varázs javító programokat sem szeretem. Nekem fel van rakva a windows, 3 féle böngésző (munkához), és csak jogtiszta, eredeti programok, munkához. Minden digitálisan aláírt (windows a telepítésnél kiírja, hogy ki a kiadója, amikor további jogokat kér), ami nem azt sokszorosan körüljárom mielőtt futtatom, gyakran inkább alternatívát keresek. Office. Sokmindenre virtuális gép, de nem azért, mert az sok plusz biztonságot adna, csupán a gép tisztán tartására.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Jah, és játékok közül csak kevésben bízok meg, azokban amik többé-kevésbé normális működést mutatnak. A WoT pl egész korrekt szerintem. Ami viszont rendszergazda joggal futna, vagy olyan, vagy magasabb jogokkal futó "anti hacking" programot akar, (ami a fejlesztői programjaimmal össze is akad ráadásul), azokat csak külön játszom. (pl arma, ofp, gta sorozat nagyon gány, de a feketelista szinte végtelen)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
<blockquote rel="antigonosz">Háát most lehet hogy kinevettek de tanácsot kérnék. A gyerekem kicsit legyapálta a laptopom, én meg ennek örömére még jobban. Valami élet még van benne mint a T-1000-esben a film végén, de a monitor az kuka, szerintem ebből már nem lesz laptop. Hogy alkatrésznek így ér e valamit azt nem tudom. Lehet megkapja a gyerek játszani,sok kárt már nem tesz benn. 4 mega Ram-ot, 500Giga Hdd-t tudott lánykorában eredetileg 4 évet elment gond nélkül ennyi volt. Viszont vennék akkor másikat és nem igazán tudom most mi a sláger termék , mi minősül korszerűnek hogy úgy mondjam. Találtam egy gépet ami azt hiszem megfelel, de talán vannak itt nálam komolyabb guruk tudják is hogy ér e valamit.
Processzor :AMD A4-5000 (1500) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD :1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED fényes
Videokártya: AMD Radeon HD 8330

Packard Bell, az előző is az volt igazából csak a hűtésével volt gondom ha nem volt elég neki kikapcsolt. De elég sokat ment napi szinten is és a 4 év se rossz ahhoz képest hogy mindenki fikázta a márkáját. Vagy csak szerencsém volt, nem tudom. Egy Lenovo lenne még hasonló kondícióban egy tízessel drágábban a serpenyő másik felén.
Processzor: Pentium 3805U (1900) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD 1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED matt
Videokártya :Intel HD Graphics
Szóval nem tudom, valakinek jobb ötlete?


Utánanéztem, ezek a procik ULV kategóriások, vagyis nem fogyasztanak sokat, de cserébe egyik sem egy erőmű. A legtöbb helyen a Pentium amúgy gyorsabb lesz. Az AMD integrált videochipje ugyan fejlettebb, de a Pentium ebben is erősebb. És a Pentiumos gép mellett szól a matt kijelző is, hiszen világosabb helyiségben az jobban látható.
De igazából az a kérdés, amit silurusglanis is írt, hogy mire akarnád használni? Mert netezésre ezek simán elegek, viszont kicsit is újabb játékokhoz már karcsú főleg az IGP mindkettőben. Az meg külön érthetetlen számomra, hogy miért 17.3-as kijelzővel adják ezeket. ULV procihoz (aminek elvileg az a lényege, hogy mivel keveset fogyaszt, nem kell hozzá nagy és nehéz hűtés, meg aksi és ezáltal is hordozhatóbb) ekkora nagy képernyőt... 15.6-es elég lenne max szerintem. Amúgy ezek a gépek mennyibe kerülnek?
</blockquote>

Köszönet a segítségért mindenkinek, elvileg magam is az Pentiumra gondoltam volna úgy megérzés alapján. Játszani már nem érek rá, egyenlőre csak net/Htka :). Viszont nem akarom hogy egy két hét ,hónap után már végtelenül ósdi legyen. Nem vészesek árban, az egyik 115000 egy PB ENLE 69KB 45004G1MNSK LX , a másik 125 körül van, Lenovo B70-80 Grey 80MR00N1HV FD2Y, hobbi internetezésre bőven elég talán. A régi max alkatrésznek ha elmenne szerintem, nem hiszem hogy megérné egy másik monitort beleműteni már, lehet nem is sikerülne. A burkolat rendben van , de a kijelző roszog, a ventillátorok se mennek. Kerülne az egész lehet fele annyiba mint egy új és maradna a gányolt 4 éves gép :/. Jó igaz ennyiért csodát nem adnak az a 2-300000-től induló kategória, de az maradjon meg a profiknak,mérnököknek,meg akik dolgoznak rajt. A cégemben szoktak szanálni rendszeresen gépeket egy 10-esért, nem rossz ötlet, köszönöm hogy említettétek, igaz már évek óta ugyanazokkal a laptopokkal szaladgálnak egyesek de utánanézek. Az apósék meg hallássérültek , nekik is adtak már a szövetségből laptopot, tabletot ingyen. A régivel is hogy mit tegyek? Megtartsam-e alkatrésznek, vagy valakinek esetleg el vaterázzam egy tízesért, vagy jó lesz a homokozóba a gyereknek, passz. Most még el tapogatózok egy pár hétig hogy mindent mérlegeljek addig marad az asszony gépe.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 358
22 881
113
Megváltoztathatja a háborúzást az izraeliek találmánya'
https://www.idfblog.com/blog/2016/01/03/idf-startup-noked/
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Most akkor lesz 1-1 jeladó minden katonán és járművön? Ha bemérik / lehallgatják akkor könnyebb lesz vakon eltalálni őket.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
antigonosz

Én a megnézném azért ezeket az ASUS laptopokat is:
http://www.pc-outlet.hu/asus.htm

Szinte az összes ismerősöm és én is hasonló ASUS cuccokat vettünk, nekünk bejöttek elég jók.
A 3 év garancia sem elhanyagolható egy laptop esetén.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="antigonosz">Háát most lehet hogy kinevettek de tanácsot kérnék. A gyerekem kicsit legyapálta a laptopom, én meg ennek örömére még jobban. Valami élet még van benne mint a T-1000-esben a film végén, de a monitor az kuka, szerintem ebből már nem lesz laptop. Hogy alkatrésznek így ér e valamit azt nem tudom. Lehet megkapja a gyerek játszani,sok kárt már nem tesz benn. 4 mega Ram-ot, 500Giga Hdd-t tudott lánykorában eredetileg 4 évet elment gond nélkül ennyi volt. Viszont vennék akkor másikat és nem igazán tudom most mi a sláger termék , mi minősül korszerűnek hogy úgy mondjam. Találtam egy gépet ami azt hiszem megfelel, de talán vannak itt nálam komolyabb guruk tudják is hogy ér e valamit.
Processzor :AMD A4-5000 (1500) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD :1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED fényes
Videokártya: AMD Radeon HD 8330

Packard Bell, az előző is az volt igazából csak a hűtésével volt gondom ha nem volt elég neki kikapcsolt. De elég sokat ment napi szinten is és a 4 év se rossz ahhoz képest hogy mindenki fikázta a márkáját. Vagy csak szerencsém volt, nem tudom. Egy Lenovo lenne még hasonló kondícióban egy tízessel drágábban a serpenyő másik felén.
Processzor: Pentium 3805U (1900) MHz
Memória :8192 (DDR3) MB
HDD 1000 GB
Kijelző:17,3" HD+ LED matt
Videokártya :Intel HD Graphics
Szóval nem tudom, valakinek jobb ötlete?


Utánanéztem, ezek a procik ULV kategóriások, vagyis nem fogyasztanak sokat, de cserébe egyik sem egy erőmű. A legtöbb helyen a Pentium amúgy gyorsabb lesz. Az AMD integrált videochipje ugyan fejlettebb, de a Pentium ebben is erősebb. És a Pentiumos gép mellett szól a matt kijelző is, hiszen világosabb helyiségben az jobban látható.
De igazából az a kérdés, amit silurusglanis is írt, hogy mire akarnád használni? Mert netezésre ezek simán elegek, viszont kicsit is újabb játékokhoz már karcsú főleg az IGP mindkettőben. Az meg külön érthetetlen számomra, hogy miért 17.3-as kijelzővel adják ezeket. ULV procihoz (aminek elvileg az a lényege, hogy mivel keveset fogyaszt, nem kell hozzá nagy és nehéz hűtés, meg aksi és ezáltal is hordozhatóbb) ekkora nagy képernyőt... 15.6-es elég lenne max szerintem. Amúgy ezek a gépek mennyibe kerülnek?
</blockquote>

Köszönet a segítségért mindenkinek, elvileg magam is az Pentiumra gondoltam volna úgy megérzés alapján. Játszani már nem érek rá, egyenlőre csak net/Htka :). Viszont nem akarom hogy egy két hét ,hónap után már végtelenül ósdi legyen. Nem vészesek árban, az egyik 115000 egy PB ENLE 69KB 45004G1MNSK LX , a másik 125 körül van, Lenovo B70-80 Grey 80MR00N1HV FD2Y, hobbi internetezésre bőven elég talán. A régi max alkatrésznek ha elmenne szerintem, nem hiszem hogy megérné egy másik monitort beleműteni már, lehet nem is sikerülne. A burkolat rendben van , de a kijelző roszog, a ventillátorok se mennek. Kerülne az egész lehet fele annyiba mint egy új és maradna a gányolt 4 éves gép :/. Jó igaz ennyiért csodát nem adnak az a 2-300000-től induló kategória, de az maradjon meg a profiknak,mérnököknek,meg akik dolgoznak rajt. A cégemben szoktak szanálni rendszeresen gépeket egy 10-esért, nem rossz ötlet, köszönöm hogy említettétek, igaz már évek óta ugyanazokkal a laptopokkal szaladgálnak egyesek de utánanézek. Az apósék meg hallássérültek , nekik is adtak már a szövetségből laptopot, tabletot ingyen. A régivel is hogy mit tegyek? Megtartsam-e alkatrésznek, vagy valakinek esetleg el vaterázzam egy tízesért, vagy jó lesz a homokozóba a gyereknek, passz. Most még el tapogatózok egy pár hétig hogy mindent mérlegeljek addig marad az asszony gépe.</blockquote>

Ha nem ragaszkodsz a 17.3-as képernyőhöz, akkor a fip7 által linkelt Asusok is jók. Az X555LB-nek ráadásul még viszonylag erős a videókártyája is, 129990-ért megéri. És szerintem is fontos egy laptopnál a minimum 2 éves (vagy hosszabb) garancia.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Nekem az asusokkal rossz tapasztalataim vannak (bár most volt egy egész jó ultrabook ajánlatuk, de itthon nem árulták értelmes konfigban, csak teletubbies hardwarrel, drágábban mint a US-ben komoly felszereléssel....), illetve az diszkrét gpu-s notikkal is. (élettartam ügyben. párom asus gépe csak lakásban használattól is szétesett 2 év után. diszkrét gpu hűtése mindig problémás notiban -> törött bga forrasztások, alaplapcserék)

Garancia fontos.. az acer belehúzott ezen téren, lenovo dell tűrhető volt, de igaziból mind kutyaötő banda.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Nekem az asusokkal rossz tapasztalataim vannak (bár most volt egy egész jó ultrabook ajánlatuk, de itthon nem árulták értelmes konfigban, csak teletubbies hardwarrel, drágábban mint a US-ben komoly felszereléssel....), illetve az diszkrét gpu-s notikkal is. (élettartam ügyben. párom asus gépe csak lakásban használattól is szétesett 2 év után. diszkrét gpu hűtése mindig problémás notiban -> törött bga forrasztások, alaplapcserék)

Garancia fontos.. az acer belehúzott ezen téren, lenovo dell tűrhető volt, de igaziból mind kutyaötő banda.


Én egy 8 éves (F5SL) Asus-t nyúzok jelenleg, eddig annyi probléma volt vele, hogy amikor egyszer ráléptem a fejhallgató zsinórjára, akkor a csatlakozó egy része kitört (azóta úgy van hang fejhallgatón keresztül, hogy közben mennek a beépített hangszórók is, mert nem ismeri fel már így, hogy csatlakoztatva van), meg a hdd (Seagate) adta be a kulcsot (ez persze nem az Asus hibája), szóval vennem kellett egyet, de az már WD lett.
Márka szempontjából nem érdemes szerintem kategorizálni, mert minden gyártónak vannak rossz szériái... Különösen az alsóbb árkategóriában. Aki igazán minőségi lapost akar, annak mélyen zsebbe kell nyúlnia (business-class). Support, garanciális ügyintézés tekintetében viszont már vannak jelentős eltérések. Legkomolyabban a Dell, meg a HP veszi. Lenovóról ilyen téren mostanában nagyon sok a panasz. Alma egy vicc, nem csak ilyen téren, hanem árban is. Asus, Acer változó.
Igen a dGPU húzós ügy, pláne az agyonvéknyított és könnyített designos szaroknál. De normális vastagságú (és ezért hűtésű) gépeknél általában nincs velük gond. DTR/Gamer kategóriában meg pl. pont az Asus G5xx, 7xx széria hűtése kifejezetten jó.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 019
113
Nekem Toshiba-val volt eddig jó tapasztalatom... Asus-szal, Acer-rel és Lenovo-val negatív.

A Toshiba-t leszámítva mindegyik nagyjából gari lejártáig bírta.