Informatika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Nekem Toshiba van, már nyolc éve, még mindig jó!
Az egyik ismerősöm 17.3-as Fujitsu-Siemens laptopjának tört össze a kijelzője, neki 25 ezerért cserélték ki a kijelzőt .
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 741
113
A Fujitsu-Siemens-el nekem nagyon rossz tapasztalatom van. Egyszerűen szétolvadt a belseje, mert tervezési hibás volt!
És nem is voltak hajlandóak elismerni, hogy hibáztak.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Kb. 2 éve a fiamnak vettük, gépészmérnökire járt (Végzett, jeles, apuka örül)
Az i5-os proci, az árakat nézve nagyon jó.
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/toshiba/satellite-c55-a-132-p185598545/
A paraméterei között nyilván nem említik, de a billentyűzete egy álom. :)

<i>A gond az internet sebesség</i>, amit benyeltünk, mert nem volt ez sem reklámozva, hogy csak 100 Mbitps.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Kb. 2 éve a fiamnak vettük, gépészmérnökire járt (Végzett, jeles, apuka örül)
Az i5-os proci, az árakat nézve nagyon jó.
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/toshiba/satellite-c55-a-132-p185598545/
A paraméterei között nyilván nem említik, de a billentyűzete egy álom. :)

<i>A gond az internet sebesség</i>, amit benyeltünk, mert nem volt ez sem reklámozva, hogy csak 100 Mbitps.
Lemaradt, hogy a cégemnél csak Toshiba laptopok vannak.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Fülhallgatóvétel javaslat közép kategória

Zalman
ZM HPS300 szigorúan kék színű dobozban.
Állítólag ez a jobb minőségű, ismerős eladó.

2 napja lett véve, nagyon jó illeszkedik a fejemre-fülemre (Szabó bakter anyósa esetében kérdőjel :D ), nagyon jól zárja a külvilág zaját. Jó a hangzás, magas mély, erős a spárga, masszívnak látszik.

M. M. -ban lett véve, 5,9 EFt, tudom van olcsóbban is.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
A protein hajtotta bioszámítógép kísérleti modellje párhuzamosan old meg egyszerre több feladatot is, lekörözve a fizikai komputereket.

http://hvg.hu/tudomany/20160301_bioszamitogep_parhuzamos_feladatvegzes

Forradalmi korban élünk...
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Hátha, valaki nem ismeri. Csak óvatosan. :)

Az Autoruns, a Windows rendszerek automatikusan induló folyamatait kezeli.

http://www.thewindowsclub.com/sysinternals-autoruns-windows
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
Talán segít valakinek. :)

http://dirtywindows.hu/2015/08/23/igy-allitsd-be-a-windows-10-et-ha-felted-az-adataidat/
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Most belenéztem a
chrome://flags/

Van közte ilyen is:

"
Navigálás nyomon követésének engedélyezése Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android
A trace-upload-url jelölővel együtt kell használni. FIGYELEM: Ha engedélyezve van, a Chrome minden navigációs teljesítményadatot rögzít, és feltölti a trace-upload-url jelölő által meghatározott URL-re. A nyom személyazonosításra alkalmas adatokat is tartalmazhat, így például a felkeresett webhelyek címét és URL-jét. #enable-navigation-tracing"
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 830
113
Az lenne a kérdésem, hogy Firefoxot használok és általában azért olyan 40-50 oldal meg van nyitva (hiába a sok hír sok megnyitott ablakkal jár), és az elmúlt 2 hónapban szinte minden nap előfordul, hogy random lefagy a Firefox majd pedig összeomlik függetlenül a megnyitott ablakok számától (Azt tudom hogy a javascriptet nem szeresse a firefox így azokat az oldalakat nem is erőltetem. Továbbá a 8 giga rammal meg az Intel Core i7-4700MQ processzorral megáldott gépem esetleges teljesítményhiányától sem kell tartani.). Az opera/yandex és társai viszont nagyon jól működnek csak éppen a megnyitott lapok címkéit a lapsávban úgy összesűrítik, hogy sem elolvasni nem lehet a lapok címeit sem pedig rendesen rákattintani, mert vagy bezárok egyet vagy nem oda megy ahova akartam volna. Na az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan kiegészítőt vagy böngészőt amivel ugyanúgy lehet görgetni a lapok között mint firefoxban, de mégse omlik össze minden 29. másodpercben?