Az a baj, hogy mostmár jó hosszú ideje folyik ez az egész egy influenza tehetségű kórokozó ellen. Idén átéltem a covidot is, nemrég letudtam az éves rendszeres influenzát is. És ennyi. Mind, akik erről kezdük itt a beszélgetést, még mindig itt folytatjuk a beszélgetést. Tisztességesen maszkot hordó emberként lettem covidos, egész jól beszámoltam róla azthiszem. De őszintén szólva kezd tele lenni a tököm (de finom voltam) már ezzel az egésszel. Más is elkaphatja tisztességesen maszkot hordó emberként. Nem fogja megakadályozni semmi, vagy mert simán a buszon rossz helyre nyúl, vagy mert egyszer nem kötelező maszkhordós helyen levegőt vesz.
Halnak bele emberek a szövődményeibe. Az influenza szövődményeibe is. Szeretném, ha
@zeal kolléga a napi covid jelenléti ív mellett az influenzáét is jelentené, szintén naponta, hogy legyen összehasonítási alap, ami alapján nem egyoldalúan vitatkozik itt mindenki kontrollbázis híján.
Iszonyatos médianyomás van globálisan az oltásért, legszívesebben kényszerítenék, de 7 mrd embert még nem mernek. Csak nyomatják így a büntetést mindenért. Ellopjuk a szórakozást és megbüntetünk, ha alternatívát keresnél. Ellopjuk az esti sétát és jól megbüntetünk, ha kimész, te ember az utcára, amikor alapvetően egyre kevesebben vannak az utcán. Ellopjuk a szabad légzést, hordj maszkot mindenhol, bár maszkot hordva is terjed és jól megbüntetünk, ha leveszed, ha anélkül utazol mert a melóhelyen hagytad és haza próbálsz érni. Megbélyegzett vagy, de majd az oltás megoldja. Komolyan, mekkora esélye van, hogyha éjfélkor félrészegen táncol egy tömeg, akkor a veszélyeztetett korosztályú Magdi néni meghal otthon?
Igaz, új mutáció(k) rémképe lebbent fel, a sebtében összekatyvasztott szarok majd tuti jók lesznek azok ellen is, szóval oltass és lesz jogod. Én elég jól elüldögélek itthon, főleg mert most szabaddát tettem magam egy időre, de nem hinném, hogy bármi is érdekelni fog ezekből már, ha menni akarok. Ha jön a bünti, megy a megtorlás. Ennyi.
Már rég lefutott volna ez az egész, ha végigmegy, mint az influenza. Így elnyújtjuk annyira hosszan, hogy minden szegmensben az oltást hagyják csak kiútnak. Ellaposítjuk a görbét, jajj, hát még mindig itt van és terjed!!! Istenem, hát hogy lehet ez! Mintha ez bármit is változtatna azok esélyein, akik a szövődményei miatt komoly kórházi ellátásra szorulnak, ahogy az éves influenza szövődményes esetei is rendre. Hiszen vannak! Ha nem most kapják el, mert megússzák mindenki totál kontrolljával, elkapják majd, mikor a szabad, beoltott emberek egy kézfogással átadják a meóban és mehet a buli az intenzíven. Ez egy faszság.
Konkrét társadalmi kapcsolatok és lehetőségek kerülnek kukába, mert más a nappali és az esti szabályzat.
Nappal vonatozhatok ezer ember között, este nem tizenöt másik utastárssal, értem én.
Csak olts, nem veszélyes, csak azok pont így határozták meg az emberkísérletet, akik most nagyon nyomják, hogy olts.