Akkor kellett volna előzetes megállapodásokat kötni az oroszokkal a licencelt hazai gyártásról és a vásárlásról a nyáron, amikor mondtam. (kb. július vége körül) Akkor mindenki engem nézett hülyének. Nem kellett volna. Másrészt már áprilisban írtam, a világ vakcina termelő kapacitása, pláne az új technológiás vakcinák tekintetében KATASZTROFÁLISAN KEVÉS ! Ennek nézett utána anno az Index, és írtak belőle egy hatalmas cikket, mert "ült az információ" amit feldobtam. (olvasnak itt néha újságírók is) Egyébként meg mindenki tudta, hogy nincs meg a vakcina gyártásra a kapacitás, de MINDENKI ült a valagán mint a "jó-gyerekek". A vírus nyári visszaszorulása miatt a sok okostojás politikus (a fél világ ostoba politikusairól van szó !!!!!) azt hitték hogy a "bab is hús", és hogy most aztán már megint ők irányítanak mindent ! Aztán meg egy xart ! Megmondtam azt is előre, hogy a tömeges elterjedéssel jönni fognak majd a mutánsok, amitől nagy gáz lesz. Azt is megmondtam, hogy az időjárási tényezők tartják a vírust féken, de októbertől hatalmas gáz lesz, ahol nem tartották féken a terjedés. Pld. nálunk sem, pedig szeptember elején még meg lehetett volna fogni. De a világ beképzelt politikusai azt hitték már ők az urak a vírus felet ! HÁT NEM VOLTAK URAK FELETTE !!! AZ IDŐ KEGYETLENÜL IGAZOLTA AZ ÁLLÍTÁSAIMAT. Előre megmondtam szeptemberben is, de itt is csak kevesen hitték el (pld. laiki is látta előre) Ma meg Leyen bevallotta, hogy nem nyomták elég erősen a vakcina gyártási kapacitások kiépítését !!!!! DE Ő LEGALÁBB BEVALLOTTA HOGY HIBÁZOTT, NEM ELŐSZÖR VALLOTTA BE, DE A TÖBBI EGY SEM VALLOTTA MÉG BE !!!!!!!!!! Szóval... a politikusok elcseszték az egészet, a mieink is !!!! Ezzel talán szembe kéne nézni. De a politikusok jellemzője, hogy nem ismerik be ha valamit elbaxtak, hanem elterelik a figyelmet róla másfelé. Szóval nem jött itt semmi "váratlanul" az ősszel, nem jöttek "váratlanul" a mutánsok sem, mindent lehetett tudni előre, szinte 100%-ra ! Visszanézhetjük amiket írtam, és minden ott lesz. Érteni kell hozzá, ennyi az egész. Én nem tudtam többet tenni. A figyelmeztetéseimet megírtam. Előre. Időben. A többi nem az én dolgom. Akinél a hatalom és az irányítás, azoknak a dolga lett volna lépni.
Egyébként az ellenzék sem volt jobb, és a többi EU-s országban is a dilettantizmus és a politikusi isten játszás ment, persze a semmire, a megfelelő tudás nem állt a rendelkezésükre.
Egyébként ha a történelmet megnézzük, ez mindig így megy.
Szóval lenne mit boncolgatni ezen a témán, csak nem szeretem elővenni, mert a hibákat és a felelősöket is meg kéne írnom. Én meg már teszek az egészre nagyívben. Már régóta nem lehet helyrehozni semmit amit elbaxtak, akkor meg minek írjak róla ?
Akkor írtam eleget, amikor még menthetők lettek volna a dolgok, szóval amit tehettem azt én megtettem, az én lelkiismeretem tiszta mint a frissen hullott hó. Amúgy a múltkori előre jelzéseim is "ülnek", hogy mikor kezd el normalizálódni a helyzet. Az orosz vakcinába is beletrafáltam hogy be fog válni, bár az félig szerencse volt, megérzés, de bejött.