az lesz a vége, félek,, "ilyen a világon nincs még egy bzdmeg.." Pedig az ötlet tetszik.Személyzet lesz benne? Vagy bezárnak mást, hogy itt legyen?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
az lesz a vége, félek,, "ilyen a világon nincs még egy bzdmeg.." Pedig az ötlet tetszik.Személyzet lesz benne? Vagy bezárnak mást, hogy itt legyen?
El lehet, ha nem is gyakran.. Vannak hírek, szerencsére nem gyakran, olyan betegekről akik gyógyulásuk után, a leírt időszakon belül fertőződtek meg újra.Kizárt. Nem lehet elkapni egymás után 2x. 3-6 hónap a védettség.
Én is beteg voltam aug vége-nov eleje kurvára, azt hittem covid, stb. de nem az volt. Viszont decemberben megkaptam. Az már az volt.
Igen, sztem ebben az újrafertőződésben nem lehet megmondani a tutit. Csak egy fő szabályt, hogy esetek 90%-ban ez a helyzet. Aztán genetika, vércsoport, betegseg lefutása, egyéb eü. állapot, ki mennyi ideig lesz védett.El lehet, ha nem is gyakran.. Vannak hírek, szerencsére nem gyakran, olyan betegekről akik gyógyulásuk után, a leírt időszakon belül fertőződtek meg újra.
más
Négymillió magyar már átesett a Covidon
Merkely Béla: A hivatalos napi fertőzésszámnál 6-7-szer többen betegednek meg.index.hu
bocs, amit ki akartam még emelni: Mintha szürreális módon az engedélyezést követően ugyanaz az államapparátus akarná megfúrni ennek a vakcinának a gyakorlati alkalmazásátÉrdemes elolvasni, azzt is ajánlom ahol megjelentface https://www.facebook.com/groups/740482753554572 )
Az orosz vakcináról és a kettős mércéről pár gondolat
Jó ideje érthetetlen már, hogy mi zaljik hazánkban engedélyezés címszó alatt a COVID-19 elleni vakcinákkal. Vegyük a Sputnik V orosz védőoltást, ha már így vagy úgy, de engedélyezték. Az OGYÉI (azaz hatósági, hivatalos) honlapra kitett, de mégsem hivatalos „alkalmazáshoz irányt mutató leírás” számos ellenjavallatot sorol fel. Ez két okból is súlyosan megtévesztő. Mintha szürreális módon az engedélyezést követően ugyanaz az államapparátus akarná megfúrni ennek a vakcinának a gyakorlati alkalmazását.
Először is, a fenti „irányt mutató leírás” dátumozása 2020. október 28., miközben Oroszországban a jelenlegi hivatalos alkalmazási előírás 2020 december 28-i keltezésű. Vagyis a magyarok lemaradtak egy brossúrával. 2020 október 28-án egyébként még fontos klinikai vizsgálati adatok sem álltak rendelkezésre. Ijesztő lenne a hazai értékelői munka minősége kapcsán belegondolni abba, hogy ezeket egyszerűen negligálták, pedig nagyon úgy néz ki. Ugyanis az alkalmazási előírások – nevezzük így – mindig az engedélyezési dossziék nagyon rövid, kötött formátumú összefoglalói.
Másodszor, nézzük meg, miből tevődik össze az első oltásra megadott magyarországi „nem hivatalos” ellenjavallat lista. Meg fogunk lepődni.
Mert ennek két csoportja van. A normál betűkkel megadott első 6 pont valóban szerepel az orosz eredetiben ellenjavallatként. Azonban a vastagon szedett utolsó 4 pont az oroszban az „Óvatosság ajánlott” pont alatt van megadva, azaz NEM ellenjavallat. Az OGYÉI-ben ezt a négy pontot nemes egyszerűséggel berakták az ellenjavallat pontba, mintha adatok szólnának amellett, hogy ezekben az állapotokban ismert veszélyekkel kell számolnunk.
Mármost a nonszenszség abban nyilvánul meg, hogy ezzel az erővel az összes nyugati vakcina alkalmazási előírásában is éppen így szerepelhetnének ezek a pontok ellenjavallatként, merthogy ezekkel sincsen megfelelő tapasztalat ezekben a beteg-alcsoportokban.
Vagyis nem arról van szó, hogy ezeknél a betegeknél az orosz vakcina kockázata nagyobb lenne, mint bármely nyugatié, hanem csak arról, hogy ezzel sincs elegendő adat.
A nemrégen a Lancet-ben közölt Fázis 3 klinikai vizsgálatban egyébként 2144 60 év feletti idős embert is oltottak egésszen 87 éves korig. Ezek zöme már valamilyen alapbetegségben szenvedett, aminek a dokumentációja meg kell, hogy legyen a klinikai vizsgálati jelentésben.
Összegezve tehát a hazai hatóság a nyugati vakcinákhoz képest egy kettős mércét alkalmazott. Persze, hozzá kell tenni, hogy a nyugati vakcinák mögött rendkívül erős szakmai apparátus dolgozik azon, hogy a valós alkalmazás során felmerülő tapasztalatokat, mind a mellékhatások, mind a beteg alcsoportok vonatkozásában értékeljék és ennek megfelelően módosítsák az alkalmazási előírást.
Amennyiben az orosz (és a kínai) vakcina kapcsán nem lesz hasonlóan erős, jól szervezett posztmarketing vizsgálati infrastruktúra, akkor nincs esély arra, hogy kellő mennyiségű és egzaktságú adatot kapjunk a kérdéses betegcsoportokban és a mellékhatásokat illetően. Nincsen például részletes, publikált Kockázat-értékelési Terv (Risk Assessment Plan), szemben a nyugati vakcinákkal, ami nagyon rossz jel.
Ez esetben előáll újra a szocializmusból ismert helyzet: kiváló, sőt zseniális ötletek vegyülnek a klinikai-posztmarketing tudományos háttér elmaradottságával, és innentől újratermelődik orvosi-gyógyszeripari elmaradottságunk.
Íme az ellenjavallat lista az ominózus OGYÉI „alkalmazáshoz irányt mutató leírásból”, vastaggal szedve az orosz alkalmazási előírásban egyéni haszon-kockázat mérlegelés utáni adhatóságokkal:
- A védőoltás bármely összetevőjével vagy hasonló összetevőket tartalmazó védőoltásokkal szembeni túlérzékenység;
- korábban előforduló súlyos allergiás reakció;
- akut, fertőző és nem fertőző betegségek, krónikus betegségek fellángolása
- a védőoltás 2-4 héttel a gyógyulás vagy a remisszió után adható be. Nem súlyos, vírus okozta légzőrendszeri fertőzés vagy akut gyomor-bél rendszeri fertőzés esetén a védőoltás a testhőmérséklet normalizálódása után adható be.
- terhesség és szoptatás;
- 18 évesnél fiatalabb életkor.
- krónikus vesebetegség vagy májbetegség esetén, endokrin betegségek esetén
- jelentős eltérések a pajzsmirigyfunkciós értékekben és nem megfelelően kezelt cukorbetegség, súlyos vérképzőszervi betegségek, epilepszia és más központi idegrendszeri betegségek, akut koronária szindróma és akut agyi keringési történés, szívizomgyulladás, szívbelhártyagyulladás, szívburokgyulladás.
- autoimmun betegségben szenvedők (az immunrendszer stimulálása a betegség fellángolásához vezethet, különös körültekintést igényelnek azok a betegek, akik autoimmun betegsége súlyos és életveszélyes állapotok kialakulásához vezethet);
- rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők.
Ezt lakosság arányosan kellene nézni, az mutatna korrektebb képet. Izrael mindjárt a tetején lenne.Sajnos nem aktualis, de mégis ad egy áttekintést.
bocs, amit ki akartam még emelni: Mintha szürreális módon az engedélyezést követően ugyanaz az államapparátus akarná megfúrni ennek a vakcinának a gyakorlati alkalmazását
A konkurens cégek és egyes politikai erők több országban provokációra készülnek a Szputnyik V vakcina ellen - jelentette ki Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) pénteken a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.
"Nagyon sok más vállalat, konkurens és politikai erő igyekszik sok országban megzavarni a (vakcina) jóváhagyását" - mondta.
"És azt is tudjuk, hogy egy sor országban provokációkat terveznek a Szputnyik V ellen, de mi haladunk tovább és kétségtelen, hogy ez az egyik legelismertebb vakcina a világon" - tette hozzá.
Közölte, hogy a Szputnyik V használatát eddig 27 országban hagyták jóvá.
Orosz tisztségviselő: provokációk készülnek a Szputnyik V ellen
A konkurens cégek és egyes politikai erők több országban provokációra készülnek a Szputnyik V vakcina ellen - jelentette ki Kirill Dmitrijev, az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) pénteken a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.www.atv.hu
A hivatalos Synlab IgG tesztért 9 000 Ft-ot kérnek el egyéni, egyszeri megrendelés esetén. Az oltásokért nem tudom mennyit fizetünk a gyártóknak, és mennyi járulékos költség terheli az oltakozást, a keresztmetszettel kapcsolatban sincs infom sajnos.Csak többe került az ellenanyagteszt mint az oltás. És lehet hirtelen az ellenanyagteszt lenne a szűk keresztmetszet.
Az én eddigi tapasztalataim szerint a vérből vett minta alapján működő gyorstesztek pontosak. Eddig még mindig igazolta ezek eredményét a hivatalos PCR vagy IgG teszt. Az "orrturkás" gyorstesztek viszont hatalmas szórást mutattak, gyak használhatatlanok.Azért az antitest teszt sem mindenható. Nekem 6 nappal a pozitív antigén tesztem után lett negatív az antitest gyorstesztem... (tünetem már az antigén tesztkor sem volt, csak előtte 2-3 nappal.) Tudom, ez pontatlan gyorsteszt volt, a tiéd lehet nem ilyen volt, hanem rendes.
Barátnőm meg úgy néz ki, hogy 2x is elkapta, mindössze másfél hónap különbséggel. Mindkétszer relatív enyhe lefolyással.
Nem lehet egzaktul megmondani, ki mennyi ideig védett egy fertőzés után... Mindenki csak homályban tapogatózik, és ilyen-olyan megfontolások, tapasztalatok alapján becsül. Ahhoz hogy erről valós képet kapjunk, sok száz volt covidos embert (tünetmenteset, enyhe tünetest, közepest, súlyost, épp túléltet) kellene kb. hetente tesztelni antitestre. Akkor lenne megfelelő adatmennyiség talán, és akkor is még egy új mutáció simán bekavarhat... Az az egy biztos, hogy teljes a bizonytalanság.
385755 fertőzött (+2020)383735 fertőzött (+1860)
3828 kórházban (+29)
299 lélegeztetőgépen (+/-0)
80672 aktív eset (-625)
289520 gyógyult (+2386)
13543 elhunyt (+99)
310448 (120649) kapott oltást (+15824, +3281)
3338289 mintavétel (+19439)
22525 hatósági házi karanténban (+1069)
Az ország legátláthatóbb statisztikáját készíted !385755 fertőzött (+2020)
3771 kórházban (-57)
299 lélegeztetőgépen (+/-0)
78577 aktív eset (-2095)
293542 gyógyult (+4022)
13636 elhunyt (+93)
330745 (124423) kapott oltást (+20297, +3774)
3357672 mintavétel (+19383)
20794 hatósági házi karanténban (-1731)