Nem árt ha józan az ember miközben fórumozik
Maradjunk a realitás és az józan ész birodalmában. Természetesen arra gondoltam, hogy az emberek mikor találkoztak egy olyan vírussal ami végül nem megszelídült hanem elvadult, ráadásul mondjuk a modern orvostudomány idejében. Természetesen az a forgatókönyv elképzelhető, hogy míg megszelídül lesznek fellobbanásai...
Egyébként a szemmel látható halálozási többlet ellenére a COVID-19 mortalitása ezrelékes szinten mozog. Ma jelentette be Merkely, hogy a népesség cirka 40%-a, 4 millió magyar már átesett rajta az elmúlt cirka évben. Az áldozatok száma pedig 13 ezer ugye. Ez 2-3 ezrelékes mortalitás, úgy hogy "letolt gatyával" kapott el minket, használható vakcina és gyógymód nélkül, a jó kis ókori-középkori karanténozás volt az egyetlen használható fegyverünk ez idő alatt.
Félreértés ne essék, maximálisan "vírus hívő" vagyok, maszkban élek egy éve, elsők között regisztráltam az oltásra (mondjuk már átestem rajta egy két napos lázzal), hangsúly eltolásokkal de támogatom kb a védekezés irányát is (én azért máshogy csinálnám), azt sem gondolom, hogy soha többet nem lesznek akár ennél veszélyesebb járványok is, de azért az ördögöt sem akarom a falra festeni...
Az emberiség összességében jól vizsgázott - SZERINTEM. Gyakorlailag pár ezer halott után globális vészhelyzet alakult ki, történelmi kontinensnyi kijárási tilalmakkal, a gazdaság teljes leállításával. Ennek ellenére a gazdaság sem omlott össze (eddig, és nyilván kemény idők jönnek egyes szektorokra), használható vakcinát rekordidő alatt kotyvasztottak, az egészségügybe és úgy általában a hasonló járványok elleni küzdelemre most szó szerint végtelenül mennyiségű pénz fog menni, el fogunk hagyni egy csomó káros és hülye szokásunkat, többször mosunk kezet (!), télen esetleg a népesség egy része maszkban fog tömegközlekedni és shoppingolni stb.
Merkely Béla: A hivatalos napi fertőzésszámnál 6-7-szer többen betegednek meg.
index.hu