Bocsi, ma rekord későn tették fel a számokat a oldalra. Már én is azon agyaltam, hogy mi történhetett...Kèstél! Mâr kezdtek itt aggódni miattad.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocsi, ma rekord későn tették fel a számokat a oldalra. Már én is azon agyaltam, hogy mi történhetett...Kèstél! Mâr kezdtek itt aggódni miattad.
A pécsi 400 ágyas klinikán jártam szerdán. Több száz !!!!!! SZÁMOZOTT oltópont van felragasztva az ambulanciai helyiségek ajtajaira ! Kis túlzással azt tudom mondani, hogy talán még a villamos / közműveket rejtő ajtókra is oltópontot ragasztottak !!!! Ha tudom hogy itt ilyen vita megy az oltási kampányról, lefényképeztem volna az előkészületeket !!!! Amúgy azon a folyosón ahol jártam kb. 180-as oltópontot láttam a felragasztott matricákon. (ami lehetséges, mivel valószínűleg az ambuláns helyiségek előtt a tágas váró helyiségként funkcionáló folyosókon fog történni a vakcinázás tömegméretekben !!! ez amúgy csak 1 db nagyobb EÜ intézmény a városban, de több ilyen infrastruktúrája szerint (fűtött, elegendő wc-vel és orvosi kezelővel rendelkező) nagyobb orvosi intézmény van a városban, ami alkalmas időnkénti tömeges vakcinázás lebonyolítására)Simán lehet, hogy így van, ahogy írta, de rossz ötlet a háziorvosokra bízni az oltási kampányt... ha már egyszer központilag kellett regisztrálni az oltásra, semmi szükség nem lenne a közreműködésükre. A honvédséget és a rendőrséget kellene igénybe venni, ideiglenes, akár mobil oltópontokkal. Akkor is lenne rossz szervezés stb., de nem panaszlevelek írásával foglalkoznának mellette.
Ennyi erővel ne oltsunk a Modernával, mert Japánban nem fogadták el vagy ne használjuk az AstraZenecat, mert azt meg az USA-ban nem jegyezték be. Ugyanezen analógiát használva hiába oltottak már be keletivel milliókat és van temérdek referencia, plusz a világon az orosz a harmadik legtöbb helyen bejegyzett vakcina (30), vizsgálták meg a hazai hatóságok, ha a brüsszeli nagyurak nem fogadták el akkor nem kell. Szép meg jó, hogy itt ülnek egyesek a mindenek felettinek tekintett európai szenétdombjukon, csak rá kéne jönni, hogy Európán túl is van bőven élet, sőt egyre inkább úgy tűnik sokadhegedűsök vagyunk. A tökölés meg stílszerűen tökönlövés. A bejegyzésnél meg úgy nehéz ellenszélben hugyozni, hogy a másik egy geopolitikai ventilátort is beszór a medve orra alá. Leírtam már korábban elégszer mi-miért van, tessék kikeresni, nem vagyok én papagáj.Nem az orosz/kínai vakcinákkal szemben, hanem a hiteles intézet által be nem vizsgált vakcinákkal szemben van bizalmatlanság, ami teljesen jogos. Én sem rendelek az interneten gyógyszert, akármennyire is dicséri a forgalmazója. Ezen pedig nem politikai propaganda tolásával lehetne segíteni, hanem azzal, ha az oroszok/kínaiak beadnák végre az EMA-hoz vizsgálatra az anyagot. Már hónapokkal ezelőtt beadhatták volna, és akkor már ezzel is olthatnának, nem kellene minden tételt külön megvizsgálni.
Pontosan így van.Tehát a deklaráltan kevésbé szigorú EMA hiteles, a világszinten egyik legszigorúbbnak tartott OGYÉI meg nem.
Gratulálok...
Én nem! Kocsmai verekedésben szeretnék/fogok.A topikba írok nagy része rákban fog meghalni, egy részük korábban mint ahogy igazságos lenne. Ettől függetlenül nyugodtan alszanak. Tegyél így te is.
A Portfolio viszont a tavaszi orosz kereső kulcsaim után (ami az orosz sajtóban monitoroz oroszul) néha ránéz és idéz / szemléz az eredeti orosz cikkekből is. Ezt is innen vették át a topicból, bocsesz... Honnét lehet tudni, hogy az eredeti sajtóból szemléznek ? Onnét, hogy pld. a teljes cikket fordítják / kivonatolják, és a végére oda teszik az orosz sajtóban megadott fertőzöttségi számokat. Ez biztos hogy így van. Persze a legtöbb sajtó megy a nyugati mainstreem vízfejűek után, ez tény, de nem mindenki ! Úgy vettem észre akkor szokott rá a tavasszal a Portfolio a fontosabb orosz sajtóból hozott hírekre, amikor egymás után hoztam a fontos híreket egyenesen az orosz linkeket is hozzátéve az orosz sajtóból.Ennyi erővel ne oltsunk a Modernával, mert Japánban nem fogadták el vagy ne használjuk az AstraZenecat, mert azt meg az USA-ban nem jegyezték be. Ugyanezen analógiát használva hiába oltottak már be keletivel milliókat és van temérdek referencia, plusz a világon az orosz a harmadik legtöbb helyen bejegyzett vakcina (30), vizsgálták meg a hazai hatóságok, ha a brüsszeli nagyurak nem fogadták el akkor nem kell. Szép meg jó, hogy itt ülnek egyesek a mindenek felettinek tekintett európai szenétdombjukon, csak rá kéne jönni, hogy Európán túl is van bőven élet, sőt egyre inkább úgy tűnik sokadhegedűsök vagyunk. A tökölés meg stílszerűen tökönlövés. A bejegyzésnél meg úgy nehéz ellenszélben hugyozni, hogy a másik egy geopolitikai ventilátort is beszór a medve orra alá. Leírtam már korábban elégszer mi-miért van, tessék kikeresni, nem vagyok én papagáj.
Ami meg a napi.hu-s cikket érinti az a szokásos szutyok magyar újságírás, szándékos ferdítésekkel, aminek a lényege, hogy "hűüjjee oroszok hÁt vAkCiNáT sE tUdNaK tyártani". Soha nem ígértek az oroszok olyat, hogy decemberre 30 millió dózist gyártanak le, Dmitrijev pont azt nyilatkozta december másodikán, hogy márciusra futhat fel világszinten havi 30 millióra a Szputnyik gyártása.
De tessék itt van Manturov nyilatkozata január közepéről, 7-11-15 milliós gyártással márciusig.В мире будут производить минимум 30 миллионов доз "Спутник V" в месяц
Объем производства вакцины от коронавируса "Спутник V" в мире к марту составит 30 миллионов доз в месяц, возможно - больше, заявил глава Российского фонда... РИА Новости, 23.12.2020ria.ru
Egyszerűen elegem van abból, hogy a média jelentős része saját érdekből faszságokat terjesztve áll bele valamibe csak azért mert juuuuj órósz=rósz. Persze annyit nem képesek csinálni, hogy az eredeti orosz nyilatkozatokat megkeressék, mivel a vodkán kívül nem tudnak oroszul, helyette az alapból már valamilyen szinten feldolgozott (és persze elfogult) angol nyelvű sajtóból tájékozódnak, lényegében azt fordítják le magyarra. A modern hazai újságírás kimerül abban, hogy amit nem írnak meg külpolban nyugaton azt nem nézzük, paff ennyi. Orosz részen mindig is probléma volt az eltérő nyelv, de ez a mostani információs háborúban még inkább kiviláglik.Мантуров назвал объемы производства "Спутника V"
Россия к настоящему моменту произвела почти 6,5 миллионов доз двух компонентов вакцины от коронавируса "Спутник V", всего в январе будет выпущено более 7... РИА Новости, 18.01.2021ria.ru
397116 fertőzött (+3093)
4024 kórházban (+3)
352 lélegeztetőgépen (+20)
80282 aktív eset (+1657)
14145 elhunyt (+110)
391821 (152432) kapott oltást (+26800, +11409)
3457538 mintavétel (+22660)
25536 hatósági házi karanténban (+2643)
Bocsi, ma rekord későn tették fel a számokat a oldalra. Már én is azon agyaltam, hogy mi történhetett...
Nem egyszer volt már, hogy a saját itteni infóimat láttam visszaköszönni pár órán belül a sajtóban, csak azért mert bedobtam egy linket is aztán onnan már fordítóval intéztékA Portfolio viszont a tavaszi orosz kereső kulcsaim után (ami az orosz sajtóban monitoroz oroszul) néha ránéz és idéz / szemléz az eredeti orosz cikkekből is. Ezt is innen vették át a topicból, bocsesz... Honnét lehet tudni, hogy az eredeti sajtóból szemléznek ? Onnét, hogy pld. a teljes cikket fordítják / kivonatolják, és a végére oda teszik az orosz sajtóban megadott fertőzöttségi számokat. Ez biztos hogy így van. Persze a legtöbb sajtó megy a nyugati mainstreem vízfejűek után, ez tény, de nem mindenki ! Úgy vettem észre akkor szokott rá a tavasszal a Portfolio a fontosabb orosz sajtóból hozott hírekre, amikor egymás után hoztam a fontos híreket egyenesen az orosz linkeket is hozzátéve az orosz sajtóból.
Pontosan így van.
Nem a szigorúságtól lesz hiteles, hanem attól, hogy nem tudja befolyásolni a helyi érdekű politika.
Az illiberális Kedves Vezetők által kézivezérelt országokban a hatóságok olyan mértékben függenek az éppen aktuális vezértől, hogy nem hiteles a vizsgálatuk eredménye. Lehet, hogy a kínai vagy orosz labor is szigorú és jó szakemberek dolgoznak ott, de ha odaszólnak a pártvezetéstől, akkor a kívánt eredményt fogják közölni (a birka alattvaló meg még tapsol is ennek, mert szerinte ezt jelenti a hatékonyság). Ezzel szemben az EMA irányító testülete 36 tagú, minden EU tagállamból van delegált, és még rajtuk kívül is sok szervezettől, azon belül a szakmai bizottságok és munkacsoportok is nemzetközi összetételűek (hasonlóan az összes többi EU-s szervezethez). Ezeket szerencsére nem képes politikailag befolyásolni se Putyin, se Orbán, se a kínaiak, se más Kedves Vezető. Emiatt hiteles az ő véleményük, és emiatt hiteltelen a magyar, orosz, kínai, arab és hasonszőrű hatóságok vizsgálata.
És valami miatt mind a mai napig nem adták be sem az oroszok, sem a kínaiak az EU-hoz vizsgálatra a vakcinájukat.
Az EU nem külföldi hatalom, "brüsszeli" állampolgárok nem léteznek, akármivel is hülyít titeket a Kedves Vezetőtök.Azért az valahol hihetetlen, hogy az EU nyilvánvaló rengeteg hülyesége és visszássága ellenére is még mennyien vannak, akik vakul hisznek benne...
És rengeteg történelmi ellenpélda ellenére jobban bíznak külföldi hatalmakban, mint a saját honfitársaikban. Ráadásul itt Hazánkban jellemzően pont azok szekerét tolják, akik kiszolgáltatják országunkat külföldi érdekeknek. Mire jó ez? Ez nem Hazánk érdekeit szolgálja...
Nem azt mondom, hogy totál hülyeség az EU, de azért lássunk már ki belőle!
Had kérdezzem meg, milyen releváns végzetséged van, hogy megítéld az EMA és az OGYÉI működését?Az EU nem külföldi hatalom, "brüsszeli" állampolgárok nem léteznek, akármivel is hülyít titeket a Kedves Vezetőtök.
Az EU-t és minden szervezetét a benne élők alkotják, köztük magyarok is. Amikor az Olaf vizsgálta Orbánék lopásait, azok is magyar ellenőrök voltak. Az EP-ben magyar képviselők is ülnek, a Bizottságban van magyar biztos, és minden EU-s intézményben szintén. Ahogy az EMA-ban is, bár nem emiatt lesz hiteles a szememben.
Nem a nemzeti hovatartozástól függ az, hogy valaki az én érdekeimet szolgálja-e. Az EP-ben minden szavazásnál szavaznak az én érdekeim ellen és mellette is magyarok, németek, hollandok, olaszok. Nem "a magyarok" képviselik az én érdekeimet, hanem azok akik nekem megfelelően szavaznak mondjuk az EU ügyészségi tagságnál. Akik ellene szavaznak, azok nem az én érdekeimet képviselik. Ez ilyen egyszerű, ebben sehol sincs benne a nemzeti hovatartozás.
Én azon csodálkozom, hogy a 21. században még mindig vannak emberek, akiket ilyen szinten be lehet hülyíteni ezzel a szarszagú nemzeti bullshittel. Bármit lenyomnak a torkotokon, ha át van kötve nemzetiszín pántlikával akkor ti boldogan nyelitek. Orbán családja százmilliárdos tételben lopja szét az országot, de ti az Olafra és az EU ügyészségre köpködtök, mert Orbán magyar (ahogy egyébként az itt vizsgálódó Olaf nyomozók és a leendő EU ügyészek is).
A vakcina vizsgálatakor sem érdekel a vizsgáló szakemberek nemzetisége. Ennél sokkal fontosabb az, hogy szakmailag értsenek hozzá, ÉS minél nehezebben tudja őket kívülről befolyásolni egy-egy politikus, vagy bárki. Ettől lesz hiteles, nem attól hogy magyar.
Az kizárt dolog mert nem tudom, de már lassan panozi és ulippoi magasságokba emelkedünk a kommentek színvonala alapjánHad kérdezzem meg, milyen releváns végzetséged van, hogy megítéld az EMA és az OGYÉI működését?
Nincs semilyen releváns EÜ végzettségem, ahogy Orbánnak, Szíjjártónak vagy Putyinnak sincs, éppen ezért bízom a szakértőkre a vizsgálatot, és nem szeretem, ha politikusok döntenek egy vakcina alkalmazhatóságáról.Had kérdezzem meg, milyen releváns végzetséged van, hogy megítéld az EMA és az OGYÉI működését?
Hiába no, Őfelsége most büszkén néz le az országáraMagyarország, Ausztria és Lengyelország is kész segíteni Szlovákiának - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
Csatlakozhatnak hozzánk, majd kigyógyítjük őket a szlovák téveszméikből... Egyre inkább a magyarul tanulás, magyar iskolába járás versenyelőny lesz ott is.Hiába no, Őfelsége most büszkén néz le az országára