A németekre gondoltam.hát ez nem is nálunk van...a linkelt cikk az Dél-Koreáról szól
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A németekre gondoltam.hát ez nem is nálunk van...a linkelt cikk az Dél-Koreáról szól
Tegyük hozzá, hogy nálunk nincs is olyan járványos góc, mint ott, tehát akkora szükség sincs rá.
Bakker ember nem lehetsz ilyen korlátolt...Magyarországon pont azért magas a tesztek aránya a betegekhez képest, mert alig tesztelnek, csak azt tesztelik, aki már nagyon "lesgyanús".
Kurvára nem véletlen, hogy a németeknél annyival alacsonyabb a halálozási ráta, mint más országokban: ők vezették be először a dél-koreában is alkalmazott drive-thru tesztet...vagyis a spanyoloknál, franciáknál stb... valszeg sokkal több a valódi fertőzöttek száma, mint amit leközölnek
1000 fölötti teszt van, de valóban nem sok.Az ok-okozatot nem érted...nálunk azért nincsen annyi beteg mert nem tesztelnek...dél-koreában 270.000 ezer tesztet csináltak...nálnuk meg 850-et...nem tesztelnek, nincsen rendes kontakt-követés, persze hogy nincs annyi beteg (papíron)
az, hogy nálunk mi a valódi helyzet majd 1-2 hónap múlva fog kiderülni..
Van egy tippem, hogy honnan vetted ezt a butaságot.Az ok-okozatot nem érted...nálunk azért nincsen annyi beteg mert nem tesztelnek...dél-koreában 270.000 ezer tesztet csináltak...nálnuk meg 850-et...nem tesztelnek, nincsen rendes kontakt-követés, persze hogy nincs annyi beteg (papíron)
1-2 hónap most túl nagy idő, hogy ezen vitatkozzunk.az, hogy nálunk mi a valódi helyzet majd 1-2 hónap múlva fog kiderülni..
.Nem hiszem. Nincs a cigányaink közt halálkultusz. Ők a vazsat szeretik, lomiznak, piti bűnöznek legtöbbször kb, de nem nagyon lelkesednek azért hogy mártírok legyenek.
Nekem is már egy hete az az érzésem hogy a magyar hatóságok szám misztikáznak, Mert nagyon eltér a szomszédos államokhoz képest a fertőzöttek száma..
Egyébként mielőtt elindul az ostoba svédezés meg migránsozás, az egész tesztelés, bejelentett betegszám egy mesterséges manipuláció mindenhol.
Azon pl gondolkoztatok, hogy Magyarországon az egész héten (!) végig miért mindig 3 beteget találtak, minden nap? Mert 3 a magyar igazság? És ha nézitek, ma is szépen folytatódik a hármas magyar kommunikációs számmisztika, ma 6, azaz 2x3 új esetet vallottak be, ha kénytelenek emelni, akkor majd biztos 3x3 lesz a következő....?
.
Ez mai adat.
Tegnap:2369
Tegnapelött: 1567
Bakker ember nem lehetsz ilyen k....
Ha csak azt tesztelnénk, aki nagyon "lesgyanús", akkor az egy találatra jutó tesztek száma nálunk alacsony lenne. Ehhez képest számottevően magasabb, mint az országok többségében.
Továbbá megjegyezném, hogy a németek nem vezették be a koreai rendszert (a lényegét semmiképp). Kevesebb a teszt az esetszámukhoz képest (27,0), mint Magyarország (34,2). Az áthajtós teszt mindössze pár kórháznál (tesztelő ponton) és nagyon korlátozott számban érhető csak el, kísérleti jelleggel. A tesztelésről alapvetően az orvos (kórház) dönt a Robert Koch Intézet ajánlása szerint, a tünetek alapján. Lásd a német minisztérium honlapját:
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/en/press/2020/coronavirus.html
Egyébként meg tudod ki a korlátolt...
1000 fölötti teszt van, de valóban nem sok.
Van egy tippem, hogy honnan vetted ezt a butaságot.
Hol is olvastam már ezt...?
.Azt áruld már el nekem, hogy tudsz ekkora baromságot írni ??? Szerintem add le a magyar állampolgárságod, és vedd fel a svédet. Ja, és kezd el tanulni sariat, mert majd szükséged lesz rá az svéd iszlám vallásállamban !!!
(amúgy ismerek svédországban élő magyar nőt, innen ment ki, na az pont olyan eszetlen mint a svéd nők akik irányítják a neoliberális őrültek svédországát, mert azok lett az ilyen, nem mástól - szóval van rálátásom a svéd problémára, neked viszont halovány gőzöd sincs a roma kérdésről !!!! Mellesleg már 3-400 éve itt vannak !!! Nem hogy 3--400 év, de az iszlám bevándorlók 30 éven belül átveszik svédországot !!! Elég nagy különbség, nem ? )
Nekem is már egy hete az az érzésem hogy a magyar hatóságok szám misztikáznak, Mert nagyon eltér a szomszédos államokhoz képest a fertőzöttek száma.
Na de ki hogy áll hozzá.
Ott is azután kezdett gyorsan emelkedni az esetszám, hogy bevezették a drive-thru tesztet...baromira nem véletlen,
ne haragudj de nem lehetsz ilyen értetlen...kevered az ok-okozatot....2 szélsőséges példa: ha csak azokat teszteled le akik már benn vannak az intenzíven, akkor 100%-os lesz a találati arányod...viszont ha mindenkit letesztelnél Mo-on, és kiderülne, hogy van mondjuk 10ezer fertőzött, akkor meg sokkal alacsonyabb lenne a tesztek találati aránya...
te meg ebből arra következtetsz, hogy akkor az első megoldás milyen f*sza...
az, hogy hány kimutatott beteged van és hány tesztet végzel azok nem független változók....
Az ok-okozatot nem érted...nálunk azért nincsen annyi beteg mert nem tesztelnek...dél-koreában 270.000 ezer tesztet csináltak...nálnuk meg 850-et...nem tesztelnek, nincsen rendes kontakt-követés, persze hogy nincs annyi beteg (papíron)
az, hogy nálunk mi a valódi helyzet majd 1-2 hónap múlva fog kiderülni..
Gondolom arra is lenne még magyarázatod, ha holnap bedurranna az esetszám és még a kórházak ablakaiból is csüngenének a betegek.Nem számmisztikáznak. Nekem elhiheted, és nincs ebben semmilyen mágia! /megírtam volna ha lenne /
..
Jó a felderítés eddig. Kevés az esetszám, és a járványügy a rendőrséggel együtt igyekszik a kontaktnyomozás során a "szálakat" feltárni.
Fogadd el. A szakembereink végzik a dolgukat és egyelőre bírják a tempót.
..
Csak szólok, hogy nyugatra tőlünk nem folytattak mindenütt kontakt felderítést...
???Mesterséges manipuláció? Nem lehet hogy ezt sokkal inkább előítélet, pont az ellenkező irányba manipulatív újságcikkek alapján írod, mind a valós számok alapján?
A tesztek számát nem a lakosság számához kel viszonyítani, hanem a kontaktok számához, és mivel erről pontos adat sok országnál nincsen, jobb híján a betegek számához.
Ország; esetszám; tesztek száma; tesztek száma/eset
Magyarország; 25; 858; 34,3
Korea; 8086; 261335; 32,3
Japán: 738; 12060; 16,3
Tajvan; 53; 16089; 303,6
Malajzia; 197; 4010; 20,4
Thaiföld; 82; 5232; 63,8
Vietnám; 53; 4588; 86,6
Fülöp-szigetek; 98; 717; 7,3
USA; 2329; 5,8
Bahrein; 211; 9201; 43,6
Olaszország: 17660; 86011; 4,9
Anglia; 798; 29764; 37,3
Norvégia; 1030; 8000; 7,8
Dánia; 827; 3839; 4,6
Izland; 138; 856; 6,2
Ausztria; 602; 6582; 10,9
Csehország; 150; 2353; 15,7
Lengyelország; 84; 2234; 26,6
Szlovénia; 141; 3058; 21,7
Szlovákia; 32; 853
Litvánia; 7; 366; 52,3
Oroszország; 47; 76963; 16037,5
És láss csodát a betegek számához viszonyítva a magyar tesztek száma kifejezetten magas.
Ha csak nem azt várjuk el, hogy pazarolják Magyarországon az amúgy korlátozott számban rendelkezésre álló és drága teszteket, úgy hogy az alacsony fertőzöttségi időszakban indokolatlanul sokat tesztelnek, majd a magas fertőzöttségnél teszhiány alakuljon ki. Nos ha nem ezt várjuk el, akkor a számok alapján Magyarországon egyáltalán nem manipulál senki a szándékosan kevés teszteléssel.
Ja hogy az Index, a HVG, a 24. hu, a 444 nem a valóságról ír? Bármennyi lenne is a tesztelés, kevesellnék. Mindig találnának olyanokat, akik maguk indokoltnak éreznék a tesztelésüket, csak a szakemberek nem érzik annak. Ezt már megszokhattuk.
A svédeknél oly megértő voltál a tesztelés leállításával, racionálisnak nevezted és róluk nem feltételezel manipulációt. Ezzel szemben Magyarországról a fenti számok ellenére igen. Miért is?
Nekem van kontenerkorhazak. Es vonat korhazak... A vonat egyebkent tok jo! ha lehet ilyet irni.Gondolom arra is lenne még magyarázatod, ha holnap bedurranna az esetszám és még a kórházak ablakaiból is csüngenének a betegek.
Ezek döbbenetes számok. Szerintem egy politikai erő sem élné túl, ha elengedné az idősek kezét.
Oké, lehet millió okból különbség a megbetegedések és a halálozások számában, sőt, talán el is lehet bukni, de hogy meg se próbálják?... Irtó nagy blama lenne, ha egy Olaszország vagy egy Magyarország meg tudná fogni, de egy USA vagy egy Németország elbénázná.
Igazán megható történet. Majd meséld el Ali és Mohamed történetét is a sürgősségin...Pedig jobb lenne, ha elhinnéd, mert ez van. Én élek itt a svédeknél, de korábban otthon olyan helyen is éltem pár évet és dolgoztam a kórházban, mint BAZ megye. Amikor a cigány balhézott, beverte az ablakot majd törött üvegdarabot szoritott a nővérünk nyakához, mi két ügyeletes orvos meg mutassunk laza bátorságot, oda kellett mennünk és sikerült lebeszélnünk, hogy ne vágja el a nővér nyakát, na az egy érdekes eset volt. Azt se felejtem el, amikor két remegő lábú rendőr őrizte az erősités megérkezéséig a sürgősségit, mert behoztak valami cigánybalhéban egymást alaposan megkéselt két romát, a nagycsaládok meg megjelentek bézbólütőkkel, késekkel, meg mindennel az osztályon, és előbb egymást akarták kinyirni, majd váratlanul összefogtak és utánna közösen a tetvesorvosokat ha Béla és Józsi nem lesz rendben.
A számok nem hazudnak: Svédország rohamosan iszlamizálódik, te pedig homokba dugod a fejed.nem ott lakunk, de jártam ott többször, tök normális város.
Használd az józan paraszti eszed. (A matekot meg hagyd azokra akik értenek hozzá.)Nem tudom mire akarsz utalgatni, de az biztos, hogy a statisztikai adatelemzésről túl sok fogalmad nincsen....márpedig a járvány terjedése az színtiszta matek....
1 millió teszthez közelít lassan a világ, és neked az a nagy javaslatod, hogy ennyi tesztet kellene csinálnia a magyar laboroknak?... Okos vagy.Megjegyzem 1 teszt ára kb. 10ezer forint. 1 millió teszt kerülbe akkor 10 mrd forintba....kerekítési hiba a költségvetésben...
Hű de nehéz a felfogásod. 858 tesztet végeztünk 25 találattal. Ez 34,2 teszt/találat, vagy fordítva 2,9% találati arány. Magasabb az egy találatra jutó tesztjeink száma mint Koreában, Németországban, vagy az országok nagy többségében. Hogy a búbánatos jó égbe sikerült neked arra a következtetésre jutni, hogy Magyarország nem tesztel eleget. Hogy a búbánatos jó égbe sikerült neked arra a következtetésre jutni, hogy szerintem az a f*sza, hogy ha csak az intenzíven lévő betegeket tesztelik. Hol írtam én ilyet, te ... nagyon te?
.
anem az is, hogy nálunk nincs rendes kontakt-követés. Nagyon egyszerűen eldönthető a kérdés. Nálunk a 25 betegen kívül további 79 ember van karanténban (nem számítva a külföldről hazaérkező jó pár száz otthoni karanténost) és már sokat kiengedtek az első karanténozottak közül a negatív tesztjeik és az eltelt idő miatt. Az összesített karanténozásunk 100 fölöt jár. Ja, hogy ez már megint semmivel kisebb, sőt valójában nagyobb arány, mint az országok többségében?