.
.
Pedig jobb lenne, ha elhinnéd, mert ez van. Én élek itt a svédeknél, de korábban otthon olyan helyen is éltem pár évet és dolgoztam a kórházban, mint BAZ megye. Amikor a cigány balhézott, beverte az ablakot majd törött üvegdarabot szoritott a nővérünk nyakához, mi két ügyeletes orvos meg mutassunk laza bátorságot, oda kellett mennünk és sikerült lebeszélnünk, hogy ne vágja el a nővér nyakát, na az egy érdekes eset volt. Azt se felejtem el, amikor két remegő lábú rendőr őrizte az erősités megérkezéséig a sürgősségit, mert behoztak valami cigánybalhéban egymást alaposan megkéselt két romát, a nagycsaládok meg megjelentek bézbólütőkkel, késekkel, meg mindennel az osztályon, és előbb egymást akarták kinyirni, majd váratlanul összefogtak és utánna közösen a tetvesorvosokat ha Béla és Józsi nem lesz rendben.
Bőven van összehasonlitási alapom. Te éltél Svédországban? Nem? Egyáltalán jártál ebben az országban? Mondjuk 1-2 hétnél tovább is? Nem? Na, ezért irsz ilyeneket.
És ne legyél már ezzel a halálkultusszal nevetséges, a svéd közbiztonság jó, nincs halálkultusz. A svéd házakat és telkeket nem két méter drókerités meg két sor szögesdrót veszi körül, hanem valami kis sövény vagy egyéb jelképes dolog. Mégis rend van, kinthagyom a biciklimet, ott marad. Mászkál a robotfűnyiró, az is ott van.
Most erre majd jön a sztereotipia, hogy olvastad a blikkben, hogy malmöben igy meg úgy. Erre meg azt mondom, hogy minden városban, sőt Budapesten is bőven vannak veszélyes helyek. Malmö maga nem háborús zóna, nem ott lakunk, de jártam ott többször, tök normális város.
.
A svéd közbiztonságra a legnagyobb veszélyt a svéd fiatalok körében nagyon erősen terjedő drogozás, és a zéró fegyelmet jelentő iskolarendszer jelenti, meg az, hogy a fiataljaik kb 12% egy ADHD nevü betegségre hivatkozva leszázalékolni akarja magát, ez a "betegség" igen népszerű, jobban terjed mint a valami fertőzés. 20-25 éve a fiatalok 1%-nál volt diagnosztizálva, most meg rendesen 10% felett. Sok kedvezmény jár vele, dolgozni nem kell, sőt még amfetaminra se kell utánna költeni annyit. Vicces, egy iskolában csináltak felmérést, hogy a gyerekek mik szeretnének lenni ha nagyok lesznek, és meglepően sok svéd kisgyerek válaszolta azt, hogy rokkantnyugdijas!!
.
De amúgy meg azt hiszel, amit akarsz, sokmillió gyerek a Télapóban hisz erősen.