Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Földönkívüli???680.000 Szputnyik jön márciusban
Írtunk is páran olyasmit, hogy lehetne itthon valami egészség-megőrző otthoni edzéseket/foglalkozásokat csinálni időseknek, az esti-/reggeli-torna, mintájára, hangsúlyozottabb tájékoztatást az évtizedeken át elmaradt egészséges életmódról, anti-Civid vitamin-csomagot csinálni, (elb@szott) sorozatok közé berakva, általuk kedvelt személyekkel, színészekkel, ...
Egyebkent volt tvs gyogytorna az 1. Hullam alatt az elejen meg nezetsege is volt aztan oszre a kutya nem nezte /pont amikor mar vizespalackokkal mutattak be a gyakorlatot./ ameg csak a levegobe kellett kalimpalmi neztek az emberek. Egyebkent nallunk kicsit mas a trend. Halandosag teren szamokba legalabbis a helyi korbonvnokkal sokat beszeltem errol es miertjerol. /na azert megis csak o a szakmabeli./Írtunk is páran olyasmit, hogy lehetne itthon valami egészség-megőrző otthoni edzéseket/foglalkozásokat csinálni időseknek, az esti-/reggeli-torna, mintájára, hangsúlyozottabb tájékoztatást az évtizedeken át elmaradt egészséges életmódról, anti-Civid vitamin-csomagot csinálni, (elb@szott) sorozatok közé berakva, általuk kedvelt személyekkel, színészekkel, ...
Dunát lehet rekeszteni "média-/bölcsész-léhűtőkkel"...
Mindkét oldalon
..."akad" a Fidesznek is!
Erről pont nem vezetnek statisztikát véletlen, már az elején kiderült mikor nagyon oltani kezdtek.Én azért kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy az oltottak közül hányan kerültek kórházba, illetve haltak meg. (?)
Egyébként: ahogy jön majd a jó idő, a járvány úgy fog elillanni. Májusra már érezhető javulás lesz.
Pedig de. Ha ugyanis a népek betartják a szigorúbb szabályokat, pont annyival lesz kevésbé súlyos a járvány, mint amikor nem tartják be a lazábbakat sem, mint amit mutatnak ezek az eltérések. Csodák nincsenek.Mert a szigorú intézkedések önmagában nem magyarázzák az eltéréseket. Ennek ez az egyszerű oka.
560971 fertőzött (+11132)549839 fertőzött (+10759)
10264 kórházban (-122)
1174 lélegeztetőgépen (+4)
167190 aktív eset (+6633)
364808 gyógyult (+3913)
17841 elhunyt (+213)
1477554 (444451) kapott oltást (+35848, +22536)
4202286 mintavétel (+39598)
50701 hatósági házi karanténban (+3585)
Az eddig nem regisztrált idősek (illetve a kockázati csoportba tartozók) elérésére kellene koncentrálni, mert még mindig nagyon sokan vannak, és extra erőfeszítés nélkül ők simán kimaradhatnak az oltásokból, de a vírus ugyanúgy megtalálja őket.a regisztralt idosek es nagymerteku kronikus betegek oltasa nagymertekben lezarul /regisztracio hianya vagy egyebb okok miatt kiesok/kesok persze maradnak a rendszerbe.
Kiszámoltuk, hogy Orbán Viktor szavai alapján mikor kezdhetne nyitni a kormány
„Akkor tudjuk megtenni az első újranyitási lépést, amikor minden 65 év feletti ember, aki regisztrálta magát, be lett oltva” és idáig addigra jutunk el, „amikor a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót” – jelentette ki a ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő. Ez alapján megnéztük a...www.portfolio.hu
A nyerőszám április 6.
A 2,5 milliós nyitás szerintem max annyi lesz, hogy a szolgáltatások ismét elindulnak és kinyitnak a 2 hete bezárt üzletek. A többi korlátozás várakozásaim szerint fennmarad.Amúgy Viktor honnan vette ezt a számot szerintem 2,5 millió ember beoltása még kevés a nyitáshoz ha ehhez hozzászámolom a covid fertőzésen átesettek számát, ez a legoptimálisabb esetben is a lakosság 35-40% jelenti ez pedig a külföldi elsősorban izraeli tapasztalatokat figyelembe még kevés lakosságarányosan ennek a számnak minimum 50% de inkább 60%-k kellene lennie , hogy felelőséggel újra lehessen nyitni.
ből kiszivárgott hírek szerint a Sputnik-V vakcinát csak
2.5 millió félig oltottra gondolt? Vagy teljes oltássorozatot 1-2 hete megkapókra?Amúgy Viktor honnan vette ezt a számot szerintem 2,5 millió ember beoltása még kevés a nyitáshoz ha ehhez hozzászámolom a covid fertőzésen átesettek számát, ez a legoptimálisabb esetben is a lakosság 35-40% jelenti ez pedig a külföldi elsősorban izraeli tapasztalatokat figyelembe még kevés lakosságarányosan ennek a számnak minimum 50% de inkább 60%-k kellene lennie , hogy felelőséggel újra lehessen nyitni.
Valószínűleg 2,5 millió félig oltottra. De ez csak az én tippem.2.5 millió félig oltottra gondolt? Vagy teljes oltássorozatot 1-2 hete megkapókra?
Szerintem is.Valószínűleg 2,5 millió félig oltottra. De ez csak az én tippem.
Jens Spahn hangsúlyozta: nagyon támogatja, hogy nemzeti szinten gondoskodjanak a Szputnyik V beszerzéséről, ha az EU nem mozdítja elő az ügyet.
Ráadásul az első oltás után is idő kell a védettség kialakulásához...Amúgy Viktor honnan vette ezt a számot szerintem 2,5 millió ember beoltása még kevés a nyitáshoz ha ehhez hozzászámolom a covid fertőzésen átesettek számát, ez a legoptimálisabb esetben is a lakosság 35-40% jelenti ez pedig a külföldi elsősorban izraeli tapasztalatokat figyelembe még kevés lakosságarányosan ennek a számnak minimum 50% de inkább 60%-k kellene lennie , hogy felelőséggel újra lehessen nyitni.
Esély nincs a 2 oltást megkapni annyi ennyi embernek, de ha még sikerülne, akkor sem számítana.2.5 millió félig oltottra gondolt? Vagy teljes oltássorozatot 1-2 hete megkapókra?
Ezek a számok egyértelműek.560971 fertőzött (+11132)
10583 kórházban (+319)
1237 lélegeztetőgépen (+63)
176129 aktív eset (+8939)
366774 gyógyult (+1966)
18068 elhunyt (+227)
1520350 (465643) kapott oltást (+42796, +21192)
4242762 mintavétel (+40476)
52885 hatósági házi karanténban (+2184)
Ha beregisztrálsz, kapsz egy emailt, hogy majd értesítenek a konkrét időpont miattrákérdezve ausztriában élő, tesztelésben, oltásban rásztvevő magyarnál:
Ez faszság
Online rendszerben nem látod, hányan vannak előtted
Bár a rendszer tartományonként változik
a msáfél millió agyhalottnak szól...Amúgy Viktor honnan vette ezt a számot szerintem 2,5 millió ember beoltása még kevés a nyitáshoz ha ehhez hozzászámolom a covid fertőzésen átesettek számát, ez a legoptimálisabb esetben is a lakosság 35-40% jelenti ez pedig a külföldi elsősorban izraeli tapasztalatokat figyelembe még kevés lakosságarányosan ennek a számnak minimum 50% de inkább 60%-k kellene lennie , hogy felelőséggel újra lehessen nyitni.