Elképzelhető, hogy esetleg előfordul ilyen eset. Nagyon szélsőséges és nehezen bizonyítható példa lenne. Tekintve, hogy egy 5-10-30 éves periódus alatt ér annyi környezeti ártalom (vegyszerek esetleg mutagén hatással, gyógyszerek, szmog, növényvédőszer maradványok, sugárzás, stb.) Így ilyen hosszú időtávon nem lehet egyértelműen egy bizonyos kiinduló okra visszavezetni egy ilyen súlyos következményt.
Ha elkapta, nagy valószínűséggel hamarabb veszti el az immunitását, mint egy oltással. Ráadásul oltással a következmények is rendszerint jóval enyhébbek.
Hogy mi tünetmentes és mi nem, az a korábbi tapasztalataid alapján már nem eldönthető, mivel a jelenleg terjedő mutáns a gyerekeknél is az eddigieknél komolyabb betegséget okoz.
Engem egy járvány során nem egy 0,000001%-os valószínűséggl előforduló esetleges mellékhatás/következmény érdekelne, hanem hogy a gyerekem egészségesen túlélje a betegséget, lehetőleg maradandó szervi károsodás nélkül.
"
...birka indokok..." Gondolhatod így is. Tudom, hogy nem fogom tudni megváltoztatni egyikőtök álláspontját sem, ez nem is célom. Amiket leírok, a tanulmányaim alapján gondolom úgy ahogy. Aztán vagy hisztek nekem vagy nem.
Nem tudom mekkora hányad érintett. De azt viszont tudom, hogy a post-covid szindrómás gyerekek számára létrehozott klinika időpontjai június végéig beteltek a Semmelweis Egyetemen. Na én pontosan ezt a helyet szeretném megelőzni a helyedben.
Nincs gyerekem. Ha figyelmesen elolvastad volna az eddigieket, akkor láthattad volna, hogy előre válaszoltam a kérdésedre.
Nincs, de ez semmin nem változtat. A szakmai véleményem mit sem változna, ha lenne gyerekem.
Nem kell nekem hinned.
Nincs itt semmilyen ellentmondás. Az AZ esetleges vérrögképző hatására írtam azt, hogy "
ami tegnap megalapozatlan elmélet volt, az holnap lehet bizonyított tény".
Az, hogy egy oltásnak van-e hosszútávú következménye tudod, hogy mikor szokott kiderülni? A széles körű oltókampányok megkezdte után X idővel. Mert egy oltást sem fognak neked 20 évig vizsgálni, hogy elenyésző százalékban okoz-e meddőséget vagy rákot, vagy ki tudja mit.
És az meg sem fordul a fejedben, hogy mondjuk ne adj' isten a 13 éves kislányod szenved majd maradandó károsodást a brit vagy akár egy új variáns miatt? Ugyanis ennek az esélye nagyságrendekkel nagyobb, mint az, hogy egy akármilyen oltás okozna maradandó súlyos szervi károsodást.
És most én szeretnék végre egy kérdésemre választ kapni tőled, amit már elég régóta kikerültél. Mit szólnál, ha a kislányod holnap odaállna eléd és azt kérné tőled, hogy amint lehet, oltasd be őt? Mi lenne a reakciód?