Eltüntette a DK a kínai vakcina elleni aláirásgyűjtési propit a honlapjáról.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Biztos hogy Sinopharmot akarunk gyártani?
Nem véletlenül próbál mindenki túllépni a teljes vírust tartalmazó vakcinákon. A kínaiakon kívül minden komoly gyártó mRNS vagy vektor vakcinát gyárt. Könnyebb őket gyártani, és kevesebb a kockázat.
Ezért nem értem, hogy mi miért erre indulunk. Ez kb. olyan, mint amikor a 70-es évek végén fekete-fehér TV -vel próbáltunk betörni a nyugati piacra, miközben már Romániában is csak szines TV-t gyártottak.
"A Stanford Egyetem kutatói öt új esetet regisztráltak „duplamutáns” koronavírus által okozott fertőzésre San Francisco területén, ami aggasztó, mivel a félelmek szerint fertőzőképesebb lehet és ellenállhat a jelenlegi vakcináknak."Két, egymástól független kutatói csapat szerint a vakcinákkal szemben ellenállóbb és az immunrendszerrel szemben sokkal erősebb koronavírus-mutáns terjed New Yorkban és az USA észak-keleti partvidékén.
..
Az új variánst B.1.526.-nak nevezték el, a vírus hasonlít a B.1.351. jelű mutációra, amelyet elsőként Dél-Afrikában fedezetek fel, illetve a P.1. jelű brazil variánsra, amelyek ellenállóbbak a vakcinákkal szemben is. A fő okot az aggodalomra a mindhárom variánsban megtalálható E484K tüskefehérje-mutáció jelenti, amely ellen gyenge az emberi szervezet védekezőképessége.
..
Decemberről február közepéig folyamatosan nőtt a variáns előfordulási aránya, és Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons kutatói szerint az elmúlt két hétben már 12,7%-nál jár. Az új variánsról a California Institute of Technology is beszámolt. A Columbia University kutatói szerint ugyanakkor a brazil és a dél-afrikai variáns nem elterjedt a környéken."
Aggasztó koronavírus-variáns ütötte fel a fejét New Yorkban
Két, egymástól független kutatói csapat szerint a vakcinákkal szemben ellenállóbb és az immunrendszerrel szemben sokkal erősebb koronavírus-mutáns terjed New Yorkban és az USA észak-keleti partvidékén - írja a Reuters.www.portfolio.hu
A hivatalos álláspont szerint 2022 végén kezd el termelni a debreceni gyár.Ezt úgyis csak rendszeres emlékeztető oltásnak, vagy szezonális oltásnak szánják. Arra pedig vagy az mRNS technológia jó, vagy ez a teljes vírusos. Távlatilag gondolkodnak és nem a következő pár hónapban, hiszen a következő pár hónapban a leendő magyar gyár még nem fog termelni, de még egy éven belül sem valószínű.
Nyilván a Fideszeseket oltják először, így várnod kell ...Hát ez csudajó.
A külön vicc az, hogy tesó 1 hete jelentkezett be háziorvoshoz, és úgy hívták.
Az indexen meg most megy a tamtam, hogy utcáról hívtak be már embereket oltani. Zsír. És így nem jutnak el hozzám.
Vastaps...
Végül is csak 1 év volt megszervezni...
Breaking! Beadta a derekát az EU, jöhetnek a keleti vakcinák
Az Európai Unió tagállamai az uniós oltási stratégiában szereplő oltóanyagokon kívüli vakcinákat is beszerezhetnek és alkalmaznak állampolgáraik beoltására – közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület csütörtöki sajtótájékoztatóján.888.hu
Nálam megvolt: Я принимал и китайский, и русский. Привита последней (теперь уже второй раз)Szlovákia nem kapott elég adatot a Szputnyik V-ről, Magyarország titoktartásra hivatkozva nem segített
Egy dokumentum szerint a Szlovákiába érkezett orosz vakcinák nem olyanok, mint amilyeneket az Európai Gyógyszerellenőrzési Hivatalhoz küldtek ellenőrzésre az oroszok.hvg.hu
Én mondom néktek, túl sok a furfang a keleti vakcinák mögött. Nincs meg a kellő bizodalmam.
Raed Arafat barátunknak kitelt az ideje...?Ajjaj, Székelyudvarhely felkészül.
..
"Székelyudvarhelyen a magas fertőzöttségi arány ellenére is „tartózkodnak” attól, hogy karantén alá vonják a várost – jelentette ki a szerda esti kormányülés előtt Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője."
https://szekelyhon.ro/aktualis/araf...tozkodnakr-a-telepules-karanten-ala-vonasatol
És ez változtat a megoldjuk okosba hozzáálláson? Basszus hétvégén mesélte öcsi felessége (oltóponton dolgozik) hogy a háziorvosoknál nagyüzemben megy a kiértesítjük 5kor, hogy másnap mehet ha tud, vagy jelezzen vissza 6ig játék. Aztán aki nem jelez vissza/nem tud menni, annak a helyére lehet beadni a csókosnak a vakcinát. Aztán ezt konkrétan eljátszották a kismama hugommal. Akkor miről beszélünk?
És én, akkor miért nem kaptam???Nyilván a Fideszeseket oltják először, így várnod kell ...
Egy állandóan pattógó emberkének egy fasz se tud megfelelni, ezt fogd fel kérlek! Mindent azonnal akarsz, de legalábbis rögtön, miközben baromira elfelejted, hogy még itt se tartanánk, ha a másik balfasz banda lenne.Nem tudom, hogy melyik országban élsz, de a te problémád engem miben vigasztal?
Ez mire akar érv lenni? Most a mérce már az, hogy melyik banda a nagyobb balfasz?
Irónia volt.És én, akkor miért nem kaptam???
Holnap intézkedek pártvonalon.
Nem az a másik balfasz banda verte szét a világ egyik (a három legjobb közé tartozó) járványügyi szolgálatát, hogy a tényeknél maradjunk.Egy állandóan pattógó emberkének egy fasz se tud megfelelni, ezt fogd fel kérlek! Mindent azonnal akarsz, de legalábbis rögtön, miközben baromira elfelejted, hogy még itt se tartanánk, ha a másik balfasz banda lenne.
Ahogy látom a leírásodból nincsen semmilyen mellékhatása az orosz vakcinának.Nálam megvolt: Я принимал и китайский, и русский. Привита последней (теперь уже второй раз)