Nem te föld alatti módosul szár!
Ha én a saját szabadságom terhére végzem a tanárok munkáját, akkor nem marad akkorra, amikor a gyerekeimet el tudnám vinni nyaralni. És ez elsősorban nem nekem probléma, hanem a gyerekeimnek, akiknek 2. éve nem lesz normális nyara.
Miközben a tanárok egész nyáron verik a seggüket a földhöz....
Meg tulajdonképpen az egész évben, mióta a Covid-os zárások vannak.
Még mindig nem értem, miért kell személyeskedni, ha veled sem tették, de lelked rajta, te jól nevelt, magas szintű vitalkultúrával rendelkező, félig se analfabéta, nem föld alatti, és nem is módosult szár.
Már bocsánat, de azért kapja a fizetését, vagy rosszul tudom?
Tudod, ha csempézni kell a lakásban, akkor hidegburkolót hívok, ha a gyerekeim oktatását, nevelését szeretném intézni, azt szerintem a tanárnak kellene csinálnia. Vagy rosszul tudom?
Igen, ezt teljes mértékben rosszul tudod. A tanár nem a házi bejárónő, meg a dajka, de ha annak szánod, fizesd ki az óránkénti 10 ezret, mint egy dajkának szokás. A gyereket a szüleje neveli, a tanár tanítja, mert az a munkája.
???
Megmondod, hogy milyen tanulnivalót?
Te teljesen hülye vagy?
Egy elsős, másodikos gyereket hogyan tervezed egyedül online oktattatni?
Nálunk az elsőt mi fejeztük be a tanárok helyett. Tudod mi a furcsa az első osztályban? Az, hogy még NEM TUDNAK OLVASNI!!!
Hogyan képzeled, hogy egyedül fog egy ekkora gyerek önállóan tanulni? Vagy a szorzótáblát másodikban hogyan fogja egyedül tanulni? Elsőben a 2 tanárja év elején nem tartott egyáltalán online órát. Kiküldtek minden napra e-mailben egy halom oldalszámot meg feladatjelölést. Szerinted ezt egy elsős gyerek ki tudja keresni? Ha nem felügyelet mellett olvastatsz egy elsőst, akkor hogyan javítod a hibákat?
Még egyszer mondom még másodikban sem alapfeladat az értő olvasás. Csak az év második felére...
Nem, még nem vagyok teljesen hülye, köszönöm kérdésed
Engem első osztály előtt otthon tanítottak meg olvasni. Nem hiszem, hogy elképesztő zseni lennék, vagy lettem volna, hogy ezt meg lehetett velem csinálni anyámnak és apámnak. Pedig mindketten dolgoztak, képzeld. És mégis meg tudtak tanítani valahogy, mert fontosnak tartották. Sőt, a szorzótáblában is segítettek, ha nem ment, munka után. Vagy neked már az is fáj, ha délután 4től a saját gyerekeddel neked kéne foglalkozni?
Egyébként még mindig nem értem, hol írtam, hogy az online oktatás jó, és nem termel rengeteg hiányosságot a diákokban. Idézzétek már légyszi.
A felsősöm drága tanáraiból meg jó, ha a fele tart online órát. Akik tartanak, azok közül is van, amelyik arra nem képes, hogy a kitűzze az órát a Teams-ben.
Volt, hogy a gyerek pánikban rohant hozzám, hogy nincs mihez csatlakoznia. Emellett legalább 5-6 féle keretrendszert kell minden nap többször végigtúrni, hogy le ne maradjunk semmiről, mert ha nem küldünk vissza valamit időre, akkor karó.
Arról a legkisebb mértékben sem a tanár tehet, hogy az alulfinanszírozott szarkupac oktatásban nem sikerült egy egységes, normális rendszert készíteni/megvásárolni. A felsőoktatásban sikerült, nagyrészt Teams fut mindenhol. Általános és középiskolákban nem, gondolom ott már sajnálták rá a pénzt, ezért zoom, google meet stb. fut. Szerinted egy tanárnak, aki 40-50 fölötti, és egész életében táblánál tanított, sosem volt szüksége ilyen eszközök használatára, max az okostáblába bedugta az iskolai notebookot, az majd hip-hop megtanulja ezeket a dolgokat, holott a többségük még oroszul tanult, és angolul nem is beszél? Te használod a fejedet néha? A normális keretrendszer hiánya épp annyira sújtja őket is, és erről a vezetőség tehet.
Ennek ellenére igen, én is tudom, hogy vannak tanárok, akik azt csinálják, hogy nekik ez nem megy, nem tartanak semmit, visszaélnek a lehetőséggel, és 0 energiát tesznek az egészbe. Ez probléma. De a végtelen általánosításod és habzó szájú vergődésed szintén egy nagy probléma, amivel az egészet csak mélyíted.
Ööö, pontosan ez történt tavaly tavasszal! Nem, nem a felszereléssel való elárasztás. Hanem, mert normál felszerelés nélkül kellett ellátni a covid-os betegeket. Volt olyan terv, amikor a felszereléshiány miatt azt dolgozták ki, hogy hogyan lehet vörös zónában hordott felszereléseket úgy kezelni, hogy újra fel lehessen venni....
De csak jelzem neked, hogy a Covid esetén nem tudod még csak minimalizálni sem az orvosok kitettségét.
A feleségem múltkor 3 héten belül kétszer került olyan helyzetbe zöld zónában, amikor a látszólag tünetmentes betegről utólag derült ki, hogy Covidos. Negatív gyors teszt után sikerült pozitív PCR tesztet produkálniuk.
A tanárokat éppen most "árasztják el" a vakcinákkal....... Miközben csak kicsivel több mint a felük regisztrált az oltásra.
És akkor miért is nem lehet a felüket beoltani, mielőtt újranyitnak az iskolák? Vagy akkor ha elszúrták az orvosok esetén, most szúrják el megint, holott meg van a lehetőség normálisan csinálni? Ha korábban meg lett volna a lehetőség, hogy megfelelően védjék az orvosokat, akkor azt is mindenáron meg kellett volna tenni (márpedig az alapján amit írsz, megvolt, mert megfelelő mennyiségű védőfelszerelés beérkezését meg kellett volna várni a gyeplő bedobásával), és pont akkora seggfej marhák voltak, hogy nem tették, mint most. Tehát nem értem, hogy miért is azt erőlteted, hogy lőjünk bakot.
Azt a részt szépen átugortad, ahol leírtam, hogy a tanárok nagy része elég veszélyeztetett korú a mostanában hallott hírek alapján, tehát ha nagy részük kidől, ki is fogja tovább tanítani a gyerekedet? Csak mert az egészségügyben lehetett vezényelni más osztályokról dolgozókat, amivel megbénítottak minden más ellátást, de az oktatásban mi lesz? Honnan vezényelsz át tanárokat majd? A 25 éves rajztanár majd tanít matematikát és fizikát ahelyett, aki most 50, és ágynak dől? Vagy majd ott is egyetemistákkal pótóljuk a sorokat? Kár, hogy orvostanhallgatóból sokszoros mennyiség van pedagógushallgatóhoz képest (és ezzel nem azt mondom, hogy egy kicsit és elfogadható mozzanat volt a diákok vezénylése...). Akkor majd a felső tagozatos gyerekedet kap normális házi feladot, és nem éri hátrány majd a reál tárgyak területén? Az orvosok és ápolók kiesését mindenáron megakadályozták az azonnali oltással, az oktatás pedig mehet a levesbe? És mielőtt belekötnél, az egészségügyi dolgozók elsődlegessé tétele teljes mértékben racionális lépés volt.