Sajnálom, ha személyeskedésnek vetted, szerintem egy kérdést tettem fel, és nem minősítgettelek.
Igen, a tanár ingyen jut hozzá. És a diák is? Mert az egyetemistáknak ingyen jár a teljes Office csomag, általános iskolában pedig nem hiszem. Afölött még mindig elsiklasz, hogy 50+os emberekkel szeretnéd megtaníttatni, ami nem feltétlen úgy megy, ahogy te azt elgondolod. Persze nekik support sem jár, mert az iskola nem egy multi, ahol telefonálsz, hogy a fizetett szoftvered nem úgy megy, ahogy te azt elvárod, és egy hetük van megoldani. Az iskolai informatikus pedig legtöbbször olyan is, mint az oktatásügy.
Egyébként az online felületeken vekengés helyett sokkal nagyobb probléma szerintem sok helyen a normális hálózat és a számítógépek hiánya, mert most az van feltételezve, hogy minden személynek saját PC-je van, ami nyilván nem biztos, hogy 3 kisgyerekes családban megvalósul.
Tényleg? Mesélj még. Ismerek tanárt, aki ma kapta meg az 1., azaz az első adagját. 8 nap múlva 19-e. Május 14-re van kiírva 2. adagra. Tehát majdnem jól mondtad, június elejére kellene várni, hogy meglegyen a kellő védelem.
Nem, nem fog eltűnni, még mindig annyit írtam, hogy idő előtt fognak nyitni, mert egyértelműen nem lesz meg azon embereknek a védettsége, akiknek szüksége van rá. Meg amúgy mi értelme van beoltani soron kívül nagyon sok embert, majd úgy nyitni, hogy nincs ideje kialakulni a védettségnek? Nagyon visszás, hogy harsog a net attól, hogy az oltottak is vigyázzanak, meg 2 adag kell, plusz 2 hét míg kialakul, sőt, inkább 3 adag, majd hugyoznak egyet széllel szemben, és az ellenkezőjét teszik.
És ez jó így, ismételjük meg az élet más területén is, ha nem muszáj, akkor is?
Amennyire a tanárok soha nem voltak prioritásai a rendszernek, ki is lett mondva, úgy kétlem, hogy az iskolarendszer védelmében lett bezárva elsősorban. Szerintem azzal, hogy akit csak lehetett, házi őrizetbe száműztek, azzal az egészségügyre való tömeges rázuhanást próbálták (igazából a harmadik hullámig viszonylag hatásosan) megakadályozni. De lehet, hogy egyszer figyelembe vették az ő félelmeiket is. Ez baj? Vagy mennie kellett volna a show-nak, és most a tanárok a gimnazistákkal egyetemben feküdnének a kórházi folyosókon, és a vírus miatt összezuhan az oktatás is, meg néhány 14-18-as évfolyam is megritkul? Csak mert már onnan is betegek az emberek, ha a feleséged látja is, akkor te is tudod.