Ezt szerintem hagyjuk. Amúgy sem bírom őket.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt szerintem hagyjuk. Amúgy sem bírom őket.
Kommentek!Ezt szerintem hagyjuk. Amúgy sem bírom őket.
Beléjük kár volt...
Pfizerrel oltanak másodikként már AZ után egész németországban, de belgiumban is úgy tudom, a spanyolok most végzik a teszteket.Igazából nem feltétlen jár jól az ember, ha 12 hétnél korábban beadatja a második AZ dózist. Ugyanis a vírusvektorra is alakítunk ki immunválaszt.
(Az innentől következő immunológiai részt Rusvai prof egy korábbi interjúja alapján tudom elmondani.) Az első oltástól számított 3-4. héten mérhető egy csúcs a vektor ellen termelt antitest szintben, majd ez ismétlő oltás nélkül szépen elkezd csökkenni. A 12. héten beadott második emlékeztető dózissal azt érjük el, hogy a vektor várhatóan kisebb mértékben hullik el azelőtt, hogy a feladatát teljesítette volna, így véső soron magasabb hatékonyságot érhetünk el.
Elvi akadálya nincsen, de hogy itthon mikor térnek rá erre a módszerre, majd kiderül. Én amúgy nem bánnám, ha a 2. oltásomig (jún. 30.) meghoznák ezt a döntést. De ha mégsem lenne így, nekem úgy is jó.Pfizerrel oltanak másodikként már AZ után egész németországban, de belgiumban is úgy tudom, a spanyolok most végzik a teszteket.
Amúgy korábban már végeztek egy rakás tesztet az angolok a kombinációkra másodikként más vakcinákkal és nagyon hatásosak. Itt nálunk is ezt kéne tenniük. Valamit mondott korábban Cillike hogy nálunk is törpölnek már rajta.
Junge honnan a faxomból jönne ide indiai mutáns amikor utazni is csak korlátozva lehet ? Honnan ? Küldik fénypostán ?Most indiai van. Fertőz, mint a szar.
Az időt és az idő múlásával kialakuló mellékhatásokat NEM lehet megvenni ! Ha nem tudsz úszni és adok pénz akkor nem fulladsz meg ha beesel a vízbe ?Már vagy 100-szor leírtuk itt neked, hogy az oltások kifejlesztése általában azért tart annyi ideig, mert nincs rá elég pénz. Most viszont zsákszámra öntötték az államok és alapítványok a cégekhez, csak dolgozzanak már rajta.
A gyorsított vészhelyzeti eljárásokra gondolsz ?Már vagy 100-szor leírtuk itt neked, hogy az oltások kifejlesztése általában azért tart annyi ideig, mert nincs rá elég pénz. Most viszont zsákszámra öntötték az államok és alapítványok a cégekhez, csak dolgozzanak már rajta.
Minden egyes engedélyezési eljáráson átestek, ám ezt te nagyvonalúan mindig figyelmen kívül hagyod.
Az AZ esetén nagyrészt csak a szokásos szardobálás megy a konkurens cégek között. Olyan elenyésző esetben okozhat csak vérrögképződést, hogy statisztikailag szinte nincs is értelme vizsgálni. (Majd, ha egyszer nem lesz világjárvány, na majd akkor lehet rajta lovagolni. Most fontosabb, hogy ne dobjuk fel a talpunkat.)
Hogy miből mennyi és milyen időközönként kell majd kiderül. Most úgy néz ki, hogy egy évig védeni fog mindegyik. Hogy tovább is tart-e, majd meglátjuk.
A J&J gyártósora esetén emberi hiba történt. Leírtuk, kitárgyaltuk, de te még mindig ezen lovagolsz.
Köszi, hogy megengeded nekünk, hogy ne dögöljünk bele a betegségbe.
Az nem is Japán ! LOLEngem pár napja oltottak be a "Hosszú Menetelés" vakcinával és még tiszta a fejem.
Az nem is Japán ! LOL
Na én is megkaptam most 5 perce kicsikína büszke oltását. Még nem tudok mandarinul, de ha változás lép fel közlöm.
Ya és köszönöm Zeal a statisztikát. Minden nap ezzel kezdem a napot.
A ninccsel nem lehet oltani. Nezd csak meg mennyi nyugati es mennyi keleti vakcina jott eddig.A cikk alapvetően arról szól, hogy nagyon rosszul van megszervezve az oltás. A svédeknél és a briteknél egyébként megbíznak az emberek a kormányba és csak nyugati vakcinával oltanak.
Pedig medveket kellett volna alkalmazni...„Öt német és egy belga juhászkutyát használnának arra, hogy a nagyszebeni nemzetközi repülőtéren kiszagolják a koronavírussal megfertőződött betegeket”. – írja a Gazeta de Cluj. A projektre még tavaly szeptemberben választották ki a kutyákat, idomításukat a temesvári járványkórháztól kapott szagmintákkal kezdték meg, majd több Szeben megyei Covid-kórház is bekapcsolódott a projektbe.
..
A kutyák kiképzéséhez szagmintákat használtak, amelyeket olyan koronavírusos betegektől gyűjtöttek be, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést. A projekt első fázisában kiválasztották a rendőröket, akik a kutyákkal dolgoznak, majd a kutyakiképző csapatot, végül pedig azt a hat kutyát, amelyeket megfelelőnek találtak a feladatra. Ezután felállítottak egy laboratóriumot, ahol a kutyákat készítették fel a koronavírusos betegek azonosítására. „A második fázisban az állatok kiképzésével foglalkoztunk, akik nagyon jól helyt álltak, és most már csak a jóváhagyási engedélyre van szükségünk ahhoz, hogy végre elkezdhessük a munkát” – mondta Claudiu Leonard Bîlă, a kutyakiképző központ vezetője.
Kerdezz meg egy migranst aki Isztambulon at jott.Junge honnan a faxomból jönne ide indiai mutáns amikor utazni is csak korlátozva lehet ? Honnan ? Küldik fénypostán ?
Már te is parázol ? Itt a világvége ! LOLKerdezz meg egy migranst aki Isztambulon at jott.
A tobbi mutacio is bejott eddig az orszagba, ez is be fog, lesz itt EB, hadgyakorlat miegyeb.
Tippre egy honap es ujra zarunk ha az indiai olyan xar mint hirlik.
Ha idő alatt a normál eset 4-5-10 évére gondolsz, akkor az döntő többségében a források hiánya miatt van. Itt ezzel nem volt probléma.Az időt és az idő múlásával kialakuló mellékhatásokat NEM lehet megvenni ! Ha nem tudsz úszni és adok pénz akkor nem fulladsz meg ha beesel a vízbe ?
Pontosan! Ami nem azt jelenti, hogy a vizsgálatok fele kimaradt, hanem azt, hogy egy úgy nevezett "rolling review" során vizsgálják az eredményeket. Ez azt jelenti, hogy amint valami megvan, beadom a hatósághoz. Normál ügymenetben ezeket egyszerre adják be. Ezzel akár egy évet is meg lehet spórolni.A gyorsított vészhelyzeti eljárásokra gondolsz ?
Nézd, egy engedélyezésnek szakaszai vannak.Az időt és az idő múlásával kialakuló mellékhatásokat NEM lehet megvenni ! Ha nem tudsz úszni és adok pénz akkor nem fulladsz meg ha beesel a vízbe ?