Nézd engem aztán igazán nem lehet megvádolni azzal,hogy a Fideszfan klub tagja vagyok,de azt minden további nélkül elismerem,hogy azzal,hogy O.V nagy mennyiségben szerzett be keleti vakcinákat (egyedüli EU-s országként) sok magyar állampolgár életét mentette meg és egy ilyen súlyos járványhelyzetben szerintem csak ez számít.Azzal a kijelentéseddel,hogy a jelenlegi helyzetben nem vagyunk kivételezettek nem értek egyet,csak nézd meg mi történt ma emberek tízezrei utasították vissza a kínai vakcinát mert nem kaptak Pfizert, Indiához pedig minden további nélkül hasonlíthatjuk magunkat ezen a téren,mivel India a világ legnagyobb vakcina termelő országa,ennek ellenére nézd meg hol tartanak,egészen a közelmúltig inkább exportálta az Indiában előállított vakcinákat ahelyett,hogy a teljes vakcina termelő kapacitását a saját lakosságának a minél gyorsabb átoltásának szolgálatába állította volna.A bizalmatlansággal kapcsolatban szerintem részben igazad van,de ez semmit nem von le a "keleti" vakcinák hatékonyságából.
Szerintem Indián nem sokat dobott volna a vakcina akkor se, ha saját magukat kezdik el oltani. 1.4 milliárd embert mire olyan számba beoltanak, hogy annak látszata legyen, az olyan sokáig tartott volna, hogy anélkül is ugyanott lennének, mint most. Hány adag vakcinát gyártottak le eddig, lehet azt tudni?
Ráadásul Indiában 100%, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint amilyennek most látszik, hiszen ott mire észreveszik, hogy kialakult egy góc már véget is ért az egész járvány (ilyen híreket ide is raktatok be).
Ahol az x évenkénti népszámláláson tűnik fel, hogy x ember belehalt egy-egy járványba, ott tuti nem az van, mint ami látszik. Illetve Indiában az is komoly gond, hogy kik kaptak volna oltást elsősorban. Fel merem tételezni (bár nem olvastam utána), hogy nem pont annak a rétegnek, ahol most tombol a járvány. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy India egy speciális eset, ahol önmagában véve a vírus se így teljesítene, ha nem Indiáról és az indiaiakról lenne szó. Nem akarok szemét lenni, de az se biztos, hogy annyira gáz hosszútávon Indiának, ha bizonyos mennyiségű ember csak úgy meghal, ha a "jó" rétegből teszi ezt meg. És ez náluk létező nézőpont. Ja, és rohadt sok pénzt lehet keresni a vakcinák értékesítésével, ami meg egy másik. India meg India.
Eddig az egész világon nem adtak be annyi adagot, mint amennyi első körre elég lenne Indiának (vagy kettőre a lakosság felének).
A vakcinák közötti válogatás meg már akkor elkezdődött, amikor semmilyen vakcina nem volt itthon.A politikusok rendre tettek hitet hol a nyugati, hol a sárkányfű, hol a Sputnyik mellett. Nem csoda, ha az átlagemberek is fenntartják maguknak a jogot arra válogassanak, ha fent ezt megtehetik.
Illetve egy jó nagy réteg nem csak abból indul ki, hogy mennyire állítja meg a járványt az oltás vagy mennyire nem. Sokan nézik azt a szempontot is, hogy melyikkel hova lehet utána menni és ebben is folyamatos a variálás országról országra. A biztos pont annyi, hogy az EU-n belül fixen lehet lavírozni EU-papíros szurival. Mondjuk egy Pfizernek meg duplán jó a PR-ja itthon, mert kicsit magyar meg még nyugati is. "Magyar seggbe magyar lóf*szt!"
Ezzel szemben Kínától hagyományosan azt várja az átlagember, hogy olcsó meg olyan is. Szóval hiába van kínai vakcina dögivel, ha válogatni lehet, akkor mást választanak. Én is válogatós vagyok, ha mondjuk elmennék oltani valószínűleg a Sputnyik kellene. Az én értékelésemben az kb úgy középen van. Se nem nyugati, se nem keleti (mármint innen nézve az, de elfogadottabb, mint a kínai)