Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahol süni van, ott van kullancs. A gyerek ugrált a trambulinon. A nejem odament szaGérteni a kiscsajt, kint volt tíz percet, bejön, mondom mi ez az oldaladban? Hát egy kullancs. Csipesz, és már kint is volt. Szóval, ahol süni van, még ha elzárt kert is, kullancs is lesz.Nem kell ehhez méhlegelőt létesíteni, a kertvárosban is hemzseghet a sok kullancs. Nálunk is van bőven a kertben, pedig egy elég takarosan karbantartott kertünk van. Igazából szerintem, ahol nagyobb mennyiségű növény van, ott a kullancs is megtelepszik.
Ez annyira igaz , hogy ha van gazdatest akkor igen ha nincs akkor meg nem !Nem kell ehhez méhlegelőt létesíteni, a kertvárosban is hemzseghet a sok kullancs. Nálunk is van bőven a kertben, pedig egy elég takarosan karbantartott kertünk van. Igazából szerintem, ahol nagyobb mennyiségű növény van, ott a kullancs is megtelepszik.
Igazad van, akkor némiképp kiegészítem a story-t: számtalan énekesmadár és sün is lakik a kertünkben, így találnak a kullancsok bőven gazdatestet. (Az erdélyi kopómat - hála a különböző szereknek - messze elkerülik. Mondjuk a biztonság kedvéért azért Lyme-kór ellen be van oltva. )Ez annyira igaz , hogy ha van gazdatest akkor igen ha nincs akkor meg nem !
Biztos lehet ilyet is találni. Meg azokat is, akik szintén lelkesen beszélnek arról, hogy mit kellett volna feldugni annak, aki szigorlat előtti 2 hétben, vizsgaidőszakban, és a zh heten kizavarta őket a vörös zónákba.Mandiner
mandiner.hu
807.630 fertőzött (+202, 3 nap alatt)807.428 fertőzött (+106)
289 kórházban (-31)
43 lélegeztetőgépen (-2)
42.851 aktív eset (-616)
734.627 gyógyult (+720)
29.950 elhunyt (+2)
5.389.058 (4.360.313) kapott oltást (+13.135, +61.240)
6.033.519 mintavétel (+13.492)
4.044 hatósági házi karanténban (-367)
Hát ettől aztán biztos meg fog ijedni és befejezi azt, amit csinál...Vádat emeltek Gődény György ellen
Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a „járványszkeptikus” gyógyszerészre.m.hvg.hu
Szia,Hát ettől aztán biztos meg fog ijedni és befejezi azt, amit csinál...
Klasszik Telex szint, hogy vészmadárként összemossák a "tÚl kOrAi nYitÁsT" azzal, hogy Grísa egyszerűen nem akarja magát beoltatni önként mert bizalmatlan az egésszel szemben. Ja és természetesen Szputnyik=róósz, nézzétek hát az oroszok se akarják fúúj. Ellentétben lehet itt bárhogyan ösztönözni, sorsolgatni lakást meg autót, egyszerűen nem megy, mert nem akarják. És ez nem csak az oroszokra hanem az egész FÁK térségre igaz, ez részben a posztszovjet mentalitásból adódik. Вообще мне похуй, mondaná az orosz. Eléggé valószínűen a megoldás a kötelező oltásban rejlik, csak a választások miatt a kormányzat húzza száját. Plusz momentán tavaly május óta lényegében messzemenően lazább intézkedések vannak érvényben (még szigorítva is), mint amit itthon vagy Európában tapasztaltunk, így nem csoda hogy nincsen meg a kellő késztetés.Egyre több helyen kötelező oltásra térnek át Oroszországban a túl korai nyitás után
Megindult a járvány harmadik hulláma Oroszországban, több helyen ismét korlátozásokat és munkaszüneti napokat rendeltek el. Ez nem a Szputnyik V hatékonyságát, hanem az oltási program eddigi rendjét és a nyájimmunitásba vetett hitet kérdőjelezi meg. Egyre több régió tette bizonyos szakmáknál...telex.hu
Én is agyaltam már ezen a témán, hogy bedobom, sajnos megvesznek értem ezek a dögök.Gondolkodtam hova írjam, de írom ide, mert végülis fertőzés.
A méhlegelők sajnos tényleg hozzák a kullancsokat. Drága párom otthon volt 2 hete, egy méhlegelővel tarkított környéken. Hétfőn délután sikerült is benne kullancsot találni. A mérete alapján max 24 órás volt. A kínos viszont az, hogy ma már meg is kapta a 20 napos bivalyerős antibiotikum kúráját lymera. Szóval mindenki, aki ilyen környéken lakik fokozottan figyeljen. Mert sajnos ha nem lesz észrevéve z nagyon csúnya dolgokat tud okozni.