Visszatértek a kórházakba a katonák
A Honvédelmi Minisztérium közleménye alapján hétfőtől ismét katonák segítik a kórházi dolgozók munkáját.
www.atv.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Orvosokat viszont nem lehet majd helyettesíteni."7-8 ezer ember lehet, akik nem vették még fel az oltást az egészségügyben - mondta az RTL Klub híradójának Soós Adrianna. A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke szerint közülük sokan fognak úgy dönteni, elutasítják az oltást. Soós szerint ez súlyos betegellátási gondokat eredményezhet, ideiglenesen akár egész osztályok működése is veszélybe kerülhet."
7-8 ezer ember a tét: Még csak találgatják, okoz-e gondot az egészségügyben a kötelező oltás
Augusztus 1-jétől minden egészségügyi dolgozó számára kötelező a koronavírus elleni védőoltás, akik ezt (méltányolható egészségügyi indok nélkül) elutasítják, szeptembertől nem dolgozhatnak a szektorban. Azt nem tudni pontosan, hogy hány oltatlan egészségügyi dolgozó van, illetve azok mennyire...www.portfolio.hu
Nálam ez a "kényszerítés" nonszensz. Be akarnak oltani egy potenciálisan végzetes betegség ellen ingyen, meg a családomat is, annak én örülök, nem értem mi ezen a kényszer. Szerintem aki kényszernek érzi, az nem egy okos ember, csak félinformációk alapján okoskodik."Ez az élet mostantól": Izraelben már a 4. oltás felvételére kényszerítenék a lakosságot
Forrás: https://kuruc.info/r/4/233269/
lehet nem is tudod de benne van a hsz edben a kulcs. mégpedig hogy ingyenes (ha nagy összegeket kérnének az oltásokért) aki eddig nem oltatta be magát egybőlhőbölögne hogy neki kell de csak a gazdagok tudják megfizetni ők csórók meg dögöljenek meg...Nálam ez a "kényszerítés" nonszensz. Be akarnak oltani egy potenciálisan végzetes betegség ellen ingyen, meg a családomat is, annak én örülök, nem értem mi ezen a kényszer. Szerintem aki kényszernek érzi, az nem egy okos ember, csak félinformációk alapján okoskodik.
Tehát még mindig kapaszkodsz a narratívába. Az elején volt hogy egy oltás is fasza, aztán kiderült, hogy valahogy mégsem, pedig ennek ahangoztatása fasiszta ármány volt, aztán kellett kettő, hogy teljes legyen a védettség, ez megvéd, fasza lesz, aki mást mond az tolja a fasiszta ármányt, meg azt hazudják, hogy innentől örökké ezt a fost akarják csinálni, pedig nem, csak harmadik oltás kell a teljes védettség kialakulásához, egy emlékeztető és akkor nem is lesz semmi baj, garantáltan megvéd az új mutánsoktól is. Aki mást mond az laposföldes fasiszta ármánykodó, az, hogy nem véd meg az új mutánsoktól és megbetegszik az is, aki mindenféle koktélt kapott ezekből a szarokból, az teljesen rendben van, ezért oltunk, mert mondtuk, hogy megvéd, de nem véd meg és terjeszted is, úgyhogy, hogy lásd, hogy nincs igaza a fasiszta ármánykodóknak, nem kell örökké oltani, csak most egy negyediket, aztán utána innentől ez az élet, 5-6 havonta emlékeztetőoltás ami nem véd meg és terjeszted is a cuccot, de biztos akik nem oltatják be magukat azok amarhák, mert kifekszik ahogy tudják, túlélik 97-99% arányban, pedig nincsenek is mellékhatások, aki mást mond az fasiszta ármánykodó laposföldes, de ami mellékhatás fellépett, az szükséges a védettség kialakítása érdekében ami amúgy nem alakul ki, hiszen három bármilyen oltás után is fertőzött és terjesztő vagy és nem véd a mutánsoktól sem és mellékhatása is lehet ami halálos is lehet, és mostantól 5-6 havonta oltasd magad mert különben hátrányaid lesznek az életben hiszen megfertőzheted az oltott, tehát maximálisan védett társaidat akiknek nem kell félniük de neked igen, úgyhogy sokkal ésszerűbb vállalni a halálos mellékhatás kockázatát is mint simán túlélni amit már túléltél tehát van ellene természetes immunitásod,ez mind mind konteós ármány az emberiség védelme ellen. Egyszer sem hazudtunk, hanem csak véletlen úgy alakult ahogy a fasiszta ármánykodók előre mondták, de ez most természetes, mert mi mondjuk.Nálam ez a "kényszerítés" nonszensz. Be akarnak oltani egy potenciálisan végzetes betegség ellen ingyen, meg a családomat is, annak én örülök, nem értem mi ezen a kényszer. Szerintem aki kényszernek érzi, az nem egy okos ember, csak félinformációk alapján okoskodik.
Eleinte nem volt semmiféle járvány az okoskodók szerint, max. nátha. Aztán jött a gyilkos oltás, meg az egyéb konteós marhaságok. Most meg a "büdös gyökér multik nem elég jó az oltásuk" megy.Tehát még mindig kapaszkodsz a narratívába. Az elején volt hogy egy oltás is fasza, aztán kiderült, hogy valahogy mégsem, pedig ennek ahangoztatása fasiszta ármány volt, aztán kellett kettő, hogy teljes legyen a védettség, ez megvéd, fasza lesz, aki mást mond az tolja a fasiszta ármányt, meg azt hazudják, hogy innentől örökké ezt a fost akarják csinálni, pedig nem, csak harmadik oltás kell a teljes védettség kialakulásához, egy emlékeztető és akkor nem is lesz semmi baj, garantáltan megvéd az új mutánsoktól is. Aki mást mond az laposföldes fasiszta ármánykodó, az, hogy nem véd meg az új mutánsoktól és megbetegszik az is, aki mindenféle koktélt kapott ezekből a szarokból, az teljesen rendben van, ezért oltunk, mert mondtuk, hogy megvéd, de nem véd meg és terjeszted is, úgyhogy, hogy lásd, hogy nincs igaza a fasiszta ármánykodóknak, nem kell örökké oltani, csak most egy negyediket, aztán utána innentől ez az élet, 5-6 havonta emlékeztetőoltás ami nem véd meg és terjeszted is a cuccot, de biztos akik nem oltatják be magukat azok amarhák, mert kifekszik ahogy tudják, túlélik 97-99% arányban, pedig nincsenek is mellékhatások, aki mást mond az fasiszta ármánykodó laposföldes, de ami mellékhatás fellépett, az szükséges a védettség kialakítása érdekében ami amúgy nem alakul ki, hiszen három bármilyen oltás után is fertőzött és terjesztő vagy és nem véd a mutánsoktól sem és mellékhatása is lehet ami halálos is lehet, és mostantól 5-6 havonta oltasd magad mert különben hátrányaid lesznek az életben hiszen megfertőzheted az oltott, tehát maximálisan védett társaidat akiknek nem kell félniük de neked igen, úgyhogy sokkal ésszerűbb vállalni a halálos mellékhatás kockázatát is mint simán túlélni amit már túléltél tehát van ellene természetes immunitásod,ez mind mind konteós ármány az emberiség védelme ellen. Egyszer sem hazudtunk, hanem csak véletlen úgy alakult ahogy a fasiszta ármánykodók előre mondták, de ez most természetes, mert mi mondjuk.
Nem, az majd a 6. vagy a 8. után lesz, hidd el, utána már nem kell több.Remélem az 5-dik oltástól végre csillagharcossá válunk
-Gyurcsányi alkoholista. Nem jó példa. Atomtámadás ellen se véd ...Az oltás nem biztosít védelmet lásd Gyurcsány példája, be volt oltva mégis covidos lett.
Az oltóanyagoknak vannak mellékhatásai, sok hír volt az Astra zeneca- ról halálesetekről az oltás után.
Az oltóanyagokat nem tesztelték le rendesen, hosszabb távú hatásokról nincsenek adatok, sietősen kerültek forgalomba.
Magyarországon Izraeli mintára elsősorban az oltást nyomatják, a megelőzés- ről, immunrendszer megerősítése vitaminok C, D vitamin, zink, vagy az esetleges gyógyhatású szerekről ők pl ivermectin hivatalos forrásból nem nagyon hallani.
Gyerekeket, várandós nőket beoltatni egy olyan oltóanyaggal ami potenciálisan veszélyes mellékhatásokkal járhat a jövőben nem bölcs dolog.
Hm... nem vagyok naprakesz mostanaban covidbol, vegulis volt par het nyugi.
Aprilis vegen voltam antitesten, akkor 26651 antitest volt/mittudomenmi, most elmentem ujra kivancsisagbol, 3667 antitest van, szerintem ujra lekerem a kartyat hogy a cegben ne turkaljanak bennem heti 2x, aztan halottak napja korul leoltatom magam valami kinaival vagy esetleg orosszal ugy tervezem.
Van jobb otlet?
Tehát az elhízottak, öregek, egyéb betegségekben szenvedők, dohányosok, vitaminhiányosok, sokat dolgozók és kimerültek, esetleg az elpuhultaknak sem ajánlod, mert nem véd? Vagy nekik azért nem mert nem gyurcsányok?-Gyurcsányi alkoholista. Nem jó példa. Atomtámadás ellen se véd ...
A pfizer mellett rendkívül kiálltak aztán jönnek a hírek, hogy mekkora fostaliga ahhoz képest amit a 'szakétők' terjesztettek róla.-Az AZ ellen remekül hergeltek, de a J&J elqurta a vakcináját. Azóta kevesebb álhír van az AZ kapcsán. Már nem visszafordítható, elqurták a marketingjét, már elment a bizalom.
Igen? Miért nem kell olyan kaliberű? Mert lehet a népen tesztelni, vagy mert ez is le van szarva?-Máshogy fejlesztenek, nem 1900at írunk. Nem feltétlenül kell olyan kaliberű tesztelés, mint korábban.
Én dohányzok, mondjuk nem iszok sűrűn, és két és fél hét nyugodt pihenést jelentett, amiből a legrosszabb az egy hét ízvesztés volt. Kurva sokat játszottam közben itthon, meg aludtam amikor csak akartam. Szörnyű volt. Szóval lutri és akinek szar annak szar, de azok elhanyagolhatóan vannak azokhoz képest, akiknek sima ügy volt. Lehet haragudni rájuk hajrá.-Szarrá voltam nyomva vitaminokkal, mégis elkaptam, és még kórházba is kerültem. A Covid egy lutri. A sógornőm nagy vitaminológus. De ő nem beszámítható, sima oltásellenes. Cserébe, nem láttuk már fél éve személyesen ...
Mi van azzal, akinek azonnal halt meg oltás után a hozzátartozója? Nyelje be, vagy haragudjon ugyanúgy?-Ez szintén attól függ, hogy meghaltál-e terhesség alatt a csöppséggel a hasadban covidban, egy lélegeztetőgépen, vagy sem. Vesztetted el a 12,5 éves gyereked covidban 2021ben, vagy sem. Tehát mihez viszonyítva járhat veszélyes mellékhatásokkal: A jövőre nézve ESETLEG, vagy a Covidra vetítve azonnal?
Nem a covid oltástól haltak meg a népek, hanem a covidtól.Tehát az elhízottak, öregek, egyéb betegségekben szenvedők, dohányosok, vitaminhiányosok, sokat dolgozók és kimerültek, esetleg az elpuhultaknak sem ajánlod, mert nem véd? Vagy nekik azért nem mert nem gyurcsányok?
A pfizer mellett rendkívül kiálltak aztán jönnek a hírek, hogy mekkora fostaliga ahhoz képest amit a 'szakétők' terjesztettek róla.
Igen? Miért nem kell olyan kaliberű? Mert lehet a népen tesztelni, vagy mert ez is le van szarva?
Én dohányzok, mondjuk nem iszok sűrűn, és két és fél hét nyugodt pihenést jelentett, amiből a legrosszabb az egy hét ízvesztés volt. Kurva sokat játszottam közben itthon, meg aludtam amikor csak akartam. Szörnyű volt. Szóval lutri és akinek szar annak szar, de azok elhanyagolhatóan vannak azokhoz képest, akiknek sima ügy volt. Lehet haragudni rájuk hajrá.
Mi van azzal, akinek azonnal halt meg oltás után a hozzátartozója? Nyelje be, vagy haragudjon ugyanúgy?
Mi van azzal, akinek a hozzátartozója az oltástól halt meg? Haragudhat e ugyanúgy, vagy neki el kell engednie a dolgot?Nem a covid oltástól haltak meg a népek, hanem a covidtól.
Gyurcsány-lázban szenved a koronavírus! Gyurcsány ellen Antifletóval?gyurcsanyt elkapta a koronavirus
Pedig be volt oltva szegényGyurcsányt elkapta a koronavírus
Pozitív lett Gyurcsány Ferenc koronavírus-tesztje – derül ki a Demokratikus Koalíció elnökének szombati Facebook-bejegyzéséből.„Tehát igaz, úgy is meg lehet fertőződni, ha be vagytok oltva, ahogy...www.vadhajtasok.hu
Mondjuk Richter. De őket az orosz piacon maradás mentette meg.Nem véletlenül nincs már nagyon magyar gyógyszergyár...
Ezek közmédiumok a megfelelő szenzációhajhászással és hm... információ-optimalizálással. Ez meg az én alufóliasapkám.Nevess csak.
Egy:
Merkely: egy oltás is elég lehet a fertőzésen átesetteknél
A koronavírus-fertőzésen három hónapja bizonyítottan átesetteknél egy vakcina elégséges a védettség kialakulásához - hangsúlyozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön a Kossuth rádió Napközben című műsorának új, Vírusinfó néven indult rovatában, amelyben a hallgatók a...www.portfolio.hu
Szlávik: egy oltás nem elég a koronavírus elleni védettséghez
Az oltások megvédenek a súlyos fertőzéstől és a koronavírus okozta haláltól, amennyiben valaki mind a két oltását megkapta és a második után már eltelt 1-2 hét – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa az M1-nek adott interjú során a 444 tudósítása szerint.www.portfolio.hu
Kettő:
Pfizer:Minden, amit a vakcinákról tudni akart, de sosem merte megkérdezni
Itt az Index vakcinakisokosa. Ki gyártja, ki engedélyezte, ki alkalmazza, ki kaphatja, kinek tilos?index.hu
Moderna:
- Két adag szükséges, az oltási protokoll március 1-jei változásával 35 nap különbséggel adják be az első és a második adagot.
Astra Zeneca:
- Két adag szükséges a védettséghez, 28 nap különbséggel.
Sinopharm:
- Két adag szükséges, 4–12 hét különbséggel beadva. Magyarországon az oltási protokoll március 1-jei változásával – ellenkező döntésig – 12 hét különbséggel alkalmazzák idehaza a vakcinát.
- Két adag szükséges a védettséghez, 21–28 nap időközzel történő beadással. Magyarországon 28 nap különbséget tartanak a két oltás beadása között.
"Teljesen csak az védett, aki megkapta mindkét oltását. Aki a Pfizerből megkapta a második oltást már másnap védett lehet" – mondta nemrég Duda Ernő virológus.Pfizer-BioNTech oltás: eddig tart a védettség
Oltás után mikortól véd a Pfizer és a Moderna első vakcinája? Mennyi időnek kell eltelnie a teljes védettségig? Mennyire vagyunk védettek a második oltás után? Összeszedtük a védettségről elérhető nemzetközi adatokat.www.egeszsegkalauz.hu
Három:
Duda Ernő: A harmadik oltás évekre védettséget adhatna a Covid ellen
A professzor biztos benne, hogy kell emlékeztető oltás, sőt sokaknál újra kell kezdeni az immunizálást.index.hu
Harmadik oltásra is szükség lehet a kínai vakcinából
Bizonyos esetekben szükség lehet a harmadik dózisra.index.hu
Harmadik oltás Magyarországon: kinek, mikor és milyen vakcina legyen az újabb adag?
Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a harmadik oltás beadatását, akár már négy hónappal a második után. Ezért Falus András immunológust, Rusvai Miklós virológust és Dobson Szabolcs szakgyógyszerészt arról kérdeztük, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a harmadik oltás...www.portfolio.hu
Négy:
Koronavírus: sokaknak negyedik oltásra is szükségük lesz
Akinek egyáltalán nem alakult ki védettség a szervezetében az első két oltás hatására, arra úgy kell tekinteni, mintha egy oltást sem kapott volna – mondta Duda Ernő virológus az ATV-nek. Szavai alapján tehát nemcsak a harmadik, de a negyedik oltásra is szükség lehet.www.portfolio.hu
Bajban a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak: csak negyedik adag után utazhatnak szabadon
Hiába kapnak a sinopharmosok és a szputnyikosok harmadik oltásként egy nyugati vakcinát, az uniós vakcinaigazolványra csak azok jogosultak, akik két adag, az EMA által elfogadott vakcinát kaptak. Bár az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete lapunkkal azt közölte, hogy a rendszer...www.portfolio.hu
Kellhet negyedik oltás is annak, akinek az első kettő nem működött?
Ha valakinél nem működött megfelelően az első két oltás, annak lehet, hogy elég a harmadik oltás, de lehet, hogy kell negyedik is. Harmadik oltásnak nem szabad Sinopharmot adni mRNS-vakcinával oltottaknak, állítja Falus András immunológus.www.szabadeuropa.hu
És mikorra már félelmetesen védettek lettek ettől a sok szartól világszerte:
Elérte az ötödik járványhullám Izraelt, az oltás ellenére is sokaknak kell orvosi segítség
Tíz fertőzött tizenötnek adja tovább a vírust Izraelben, ahol megjelent a delta variáns is. Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek 20 százaléka kapott védőoltást korábban.hvg.huIzrael két vállra fektette a vírust, de nem volt olcsó
A lakosság 60 százalékát már legalább egyszer beoltották, közel járnak a nyájimmunitáshoz.index.huMikor jöhet az oltások következő köre? - WEBBeteg
Izrael megkezdte az előkészületeket a COVID-19 elleni vakcinázás újabb körére, amelyben - várakozásaik szerint - már a gyerekeket is be fogják tudni...www.webbeteg.huPéldátlan sikersztori: Izraelben megállította a brit vírusvariánst a villámgyors vakcináció
Az ambiciózus és fegyelmezett oltási kampány Benjamin Netanjahu miniszterelnök beoltásával kezdődött, és mára már minden második izraeli megkapta a vakcinát. Az ország mostanra ott tart, hogy az oltásigazolással, rendelkezők számára visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, de a sikerért...qubit.huIzraeli adatok szerint kevésbé hatékony a Pfizer-vakcina a koronavírus delta variánsa ellen
Ez esetben kevésbé akadályozza meg a fertőződést, de alig alakul ki súlyos megbetegedés.magyarnarancs.huÍgy vált Izrael az oltások egyik mintaállamává
Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök harmincszor kereste fel telefonon Albert Bourlát, a Pfizer elnök-vezérigazgatóját, hogy megállapodjanak a vakcinák leszállításáról.…muhely.bme.huKoronavírus: novemberben tetőzhet a negyedik hullám - Házipatika
Vattay Gábor fizikus szerint ez látható a számokból.www.hazipatika.comEgyre nagyobb a baj a világ egyik legátoltottabb országában - Liner.hu
Annak ellenére, hogy Izrael a világ egyik legátoltottabb országa, egyre inkább kezdi megvetni a lábát az Indiában érzékelt delta variáns.liner.huKevésbé véd egy adagnyi Pfizer-vakcina, mint eddig hitték
Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyire volt hatékony Izraelben az első dózis védettsége, de tény, hogy az országban hétfőn új rekordra, 10 ezer főre nőtt az új napi esetek száma.maszol.roIzrael példája azt mutatja, hogy az oltással hamar meg lehet fékezni a vírust | Mandiner
Az oltás első dózisa után két héttel már harmadával csökkent a fertőződés mértéke az oltottak korosztályában.mandiner.hu
Sok laposföldes.