A hosszú távú mellékhatások szinte kivétel nélkül a fázis IV során kerülnek elő. A fázis IV pedig a széleskörű felhasználást és utánkövetést jelentLetesztelték őket valamennyire, ennek ellenére történtek halálesetek az Astra zenecánál de a hosszabb távú mellékhatásokat képtelenség tesztelni, amikor a fejlesztés csak egy vagy másfél éve kezdődött. Ehhez nem kell gyógyszerészeti képzettség, hogy ezt megállapítsa valaki.
Lóf@szt..Állitólag egy "normális" engedélyezesi folyamat 9-10 évig tart.
Én szakmabeliként az elsőre.Most vagy a " normális" folyamat feleslegesen hosszú és adminiszrativ, vagy a CoVID oltóanyagok nincsenek "rendesen" letesztelve.
Lehet választani.
Az FDA megadta a Pfizerre a végleges felhasználási engedélyt, az EMA is idővel megadja sorjában mindnek.Én a 2. Esetre tippelek.
Különben AZ-vel vagyok oltva.Nem azert, mert ugy oda vagyok az oltásért, hanem mert tudtam, hogy előbb-utóbb hátrányos helyzetbe kerülnek azok, akik nem élnek az "oltàsi ajánlattal". Kicsit hasonlít a maffiára....
Ha az államoknak lenne tökük és annyira meg lennenek győződve az oltàs előnyeiről, akkor kötelezòvé tennék. De mintha nem lennének teljesen biztosak a dologban.
Egy ideiglenes engedéllyel rendelkező oltást nem igazán szoktak általánosan kötelezővé tenni, legfeljebb a leginkább veszélyeztetett (pl. orvosok) számára.