Nem drága barátom, a tudomány soha nem mondta, hogy tévedhetetlen, ami azt illeti, ez az oltástagadók és úgy általában a tudománytagadók, akik mindig is tévedhetetlennek érezték magukat.
Állítod ezt azzal a magabiztossággal, amiben valamiféle tulajdonként igyekszel valami nagyobb szemszögből tekinteni mindenkire. Ez az elbaszott szemlélet elég kevés feszültséget okozott a történelemben.
Az állam szervezete a mostanra kialakult rögzült funkciók és kényszerítőeszközök ellenére is annyi, hogy a földön élő emberek együttműködnek. Ugyan ez minden esetben átfordult ennek a gennyes szemléletnek a következtében a jogosztó(valójában fosztó) hatalom igyekezetére, hogy megkérdőjelezze az általa meghatározott közegben élő emberi lények döntési képességét, jogait, gondolatait, érzéseit és ezekre szervezetet hozzon létre kizárólagos jogokkal felruházva, de időnként szembejön a valóság.
Legutóbb 2006-ban jött szembe, ahol is látható volt, hogy rendőrtől a bíróig ebből az emelkedett magasságból szemlélik embertársaikat ezen kizárólagos szervezetek tagjai és ennek megfelelően csaptak le ezzel az idiotizmussal töltve a törvényről fröcsögve mára kiderülten 99% törvényt sértve. Tehát még magukat szájbafossák, csak hogy úgy legyen ahogy, csak hogy nehogy valamiféle önálló döntési készségről, értékítéletről, kockázatvállalásról tegyen tanúbizonyságot emberek csoportja, akik károsnak, negatívnak határozták meg önmaguk számára a zajló folyamatokat.
Na, most ezt te ugyanígy adod elő. Számomra zavaróak az ellentmondások, azok a dolgok amiket simán lekonteózol esélyesen olvasás nélkül, mert hát a nevetségessé tétel a szakértés fajtajjelleges meghatározó eleme. Szóval van egy döntésem, mert a saját elmém eddig összegyűjtött politikai és társadalmi ismeretanyagával(hiába a jóságos tudomány, ismerem annak is a szörnyeit olvasva) negatívnak ítélem meg az eseményekben ész nélküli sodródás lehetőségét. Kisebb kockázatnak tartom a magam számára a covid újbóli kihordását, mint egy mellékhatást, ami felléphet. Igen, kényszeres traktor elé lépés.
Hát a faszt. Persze az konteó, hogy haltak már bele, blablalblabla....
Végignézhettünk fél tucat videót, amiben a demonstrációs céllal oltakozási kedvet növelő hírességnek vagy átlagembernek nem adtak be semmit, de persze ez konteó, hiszen csak videoanyag van róla, ne higgy a szemednek. Vannak kurva nagy szakértőink, akik egy szélkakas viharban mutatott tempójával mondták ugyanazon a héten a saját mondataik ellentétét is, úgyhogy hidd el, teljesen tisztában vannak mindennel és neked, mert te csak pógár vagy, a tulajdonunk, nincs jogod saját értékítéltre erről. Csináld úgy mint mindenki más, ne törődj az ellentmondásokkal, csak összezavarnak.
Fenntartom a tévedésem lehetőségét, bármennyire is igyekszel egybitesnek beállítani, nem fogom feladni a saját álláspontomat, amíg én magam át nem értékelem azt. Ez akkor fog bekövetkezni, amikor a saját kockázatelemzésem azt mondatja vele, hogy rendben, nem történt semmi vész tömegesen. Akkor majd hajlandó leszek beadatni, ha kell még. És bármennyire is nagy az arcod, mivel most létezel te is, feltételezni tudod te is a jövőt valószínűségek esélyére alapozva, ami ahogy nálam is, egyenértékű egy félálommal. Szóval tolhatod a döntési jogom, az önvédelmi jogom ls egyebek megkérdőjelezését, csak pont kurvára leszarom, mert a túlélésemhez járulhat hozzá. Amikor nem látom fenyegetésnek a helyzetet, akkor ahogy a normális emberek, revideálom az álláspontomat. Addig szenvedj ettől a tudattól.
Azért élsz, mert túlélted a gyerekkorodat, egy kényelmes, minimális veszélyeket rejtő világban, ahol nem haltál bele se te, se bármelyik felmenőd a fertőzésekbe.
Azok a felmenőim is beleszámítanak ebbe a nagymellényes kijelentésbe, akik vissza-vissza az australopithecusig és azon is túl mondjuk vissza tizenötmillió évre megkapták szintén ezt a majombiológusoktól?
Értem amit sugallni akarsz, nem haltam bele a terhesség közben bármibe, nem haltam meg születéskor, nem haltam meg kisgyerekként, stb. Na hát ahhoz hogy ez így legyen, viszont nélkületek is az kellett, hogy egymillió generáció majma és embere ne haljon meg láncban. Sikerült.
Szóval bármennyire is próbálnád azt mondani, hogy nekem nincsen ősember ősöm, mert meghalt fertőzésben, az az igazság, hogy van, akinek meg nem sikerült az nem létezik, mert meghalt az őse fertőzésben, tehát ő mint csak feltételezett lehetőség létezik, kizárólag a tudatom miatt ami az eshetőségét képes számontartani.
Ebola lenne? Naná, hogy nem így állnék hozzá. Ehhez viszont így állok, mert elkaptam, kihordtam, láttam a folyamatot ahogy ment a média hisztije, ahol csak celebek videózhattak covid osztályról szörnyűségeket mondva majd ha ugynarról az osztályról kikerül mások videója, akkor hirtelen videózást tiltó rendelkezések jelentek meg és folytathatjuk a sort a tömeges halottak képének(biztos valós, mert a tévé mondja) többszöri másholi felhasználásank dolgaival a mindennek a facsarásával, hogy a világot lezáró vírusként jelenjen meg, de még mindig itt vagyunk és beszélgetünk.
Van aki vesztett hozzátartozót, de hány standard fórumtársat is vesztettünk a covid miatt, akár oltós, akár nem?
Igen, pontosan ez az amit nehezen akartok megérteni. Azért szorulsz ritkán ellátásra, mert ma már gyakorlatilag megszűntettük azokat a fertőzéseket, amik miatt ellátásra szorulnál.
Persze, de ha nem így lenne, akkor ahogy a régi emberek, végigszenvedtem volna őket és jól vagy rosszul de túlélve, vagy belehalva lezárult volna a dolog. Mivel így van most, az azért van így számomra most, mert most élek. Nem életebb mint régen, nem leszek halottabb vagy kevésbé halott a végén mint a régi emberek.
Nem valószínű, hogy fogod, mert az a szállóige nagyobb baromság, mint a francia házasságban a hűségeskü
Majd meglátjuk...
Igen, egy részük
Csak az a helyzet, hogy jó eséllyel nem lennél az egy részük része. MIvel ez egy nagyon kis részük volt.
Honnan a faszból veszed? Statisztikailag, hiszen te szereted, az lennék, hiszen az őseim is eljutottak idáig a fejletlen korokból. Mi a faszra alapozod, hogy pont én ne lennék annak a kevésnek a része? Mert ez így jobban mutat, vagy van érzelmi töltete?
Tudomány, tudomány..
Ha ülőmunkát végez nem kötelező csülköt csülökkel zabálni.
Vagy nem kötelező azt a munkát végeznie(én így döntöttem) a túlélésem érdekében. Gondolom egyből rohadék vagyok, mert nem termelem úgy a gdp-t a köznek, stb.
Minek mondana le a csülökzabálásról, ha lemondhat a civilizáció áldásában elrohadásról is?
Mindegyik létezett a "civilizáció" előtt, még nagyobb arányban is, mint manapság. Csak ugye ha 20 évesen meghalsz tetanuszban, nem lesz szívrohamod...
Megint nem tudom miért történt, de ez kiemelve a te szöveged. Talán a sok beidézésre reagál rosszul a fórummotor.
Cserébe sikerült elérni, hogy most rákban halnak meg gyerekek, természetesen a hülye szüleik miatt, akik ettek ittak olyan dologból, amik Majakból eltitkoltan szóródtak szét(persze ez nem bizonyítható, a sugárzás egészséges(a tudományos 0,03 ms-ről 1000-re lett emelve tudományosan a határték Fukushima óta, merthát atomkatasztrófa volt, most ez a tudományos és természetes, blablabla... ). Összességében ha megnéznénk, hogy a magas szaporodási rátánk mellett és magas csecsemőkorú túlélés mellett jobb lett e bármi a földön, akkor azért foghatnánk a fejünket a nagy tudomány áldásai közben. Régen nem volt csapvíz, cserébe egy-egy nagy öldöklés hulláin kívül nem sok minden zavarta a folyóvizek tisztaságát, nem voltak sugárzó zónák, nagyjából örökre tönkretéve, nem voltak anthrax szigetek örökre tönkretéve. Volt erőszak a gyengébekkel szemben, ma már nincs, hiszen csak gépesítettük a háborút a tudománnyal és egyszerre égetjük el egy régi birodalom építés összes áldozatát. Nem tartunk rabszolgákat. Ja de, minden kornál magasabb az emberkereskedelem aránya. Nem bánunk állatnként a gyengébbel. Ja de, a tudomány kedvéért(elismerem az eredményt), mentális betegeket etettünk hepatitises emberszarral a kaja közé keverve. Megmentettetek csecsemőket, hogy aztán minden mással pokollá tegyétek az életüket. Egy tudóst tudok hirtelen mondani, aki megállt. Speciel pont egy zsidó, a nevére nem emlékszek de olyan könnyű lenne rákeresni. Ő volt az izraeli thermobárikus fegyverfejlesztés atyja, aki a saját bevallása alapján eljutott egy olyan határig a kémiai reakciók megismerésében, aminél azt mondta, hogy ő ezt nem fogja megalkotni. Így megsemmisítette az összes kutatási anyagát és közölte az állammal, hogy nem érdekli, mit tesznek, ő nem folytatja.
Szóval bár továbbra is adnád a mikulást, kevesen vagytok nem megalkuvók pénzért projektekben, amikkel még szorosabb kontrollt, még több terhet, még embernélkülibb világot lehet emberekre kényszeríteni. Cserébe túléjük nagyobb arányban a csecsemőkort.