Szerintem oltások kellenek, sokat segítettek az emberiségen, a csecsemőkori és gyerekkori oltások mindenképp, itt most gondolok azokra, amik évtizedes tesztelésen vannak túl és nem egy hónap alatt hozták össze. Ami a jelenlegi covid vakcinákat illeti, egy nagy szar az egész. Fél év után újra be kell oltsanak, de amúgyis arra kijön valami új variáns amire új hisztit lehet építeni és amire újra nyilatkozhatja Karikó, hogy 31 nap alatt kifejlesztik a vakcinát ellene. Ennél hatásosabb lenne, ha hagynának egy hónapot a gyártóknak elég tartós élelmiszert gyártani, utána egy hetet, hogy mindenki bevásároljon belőle, s utána 3 hétig senki ne tehesse ki a lábát otthonról, de senki, semmilyen körülmény között. Két hónap alatt le lenne járva az egész s 3 hét termelés esne ki a GDP-ből.
Visszatérve a vakcinákra, az a bajom vele, hogy kurva gyorsan fejlesztették ki őket, így nem volt ahogy végigmenjenek azokon a tesztfázisokon, amiket megkövetel egy ilyen fejlesztés. Nem hiába évtizedes munka ez általában. A másik, hogy titkosított az EU-s beszerzésük és elég shady a fő beszerző ügye a Pfizerrel kapcsolatban, nem vállal senki felelősséget érte ha valami bajod lesz tőle, de lassan kötelezővé tesznek egy kvázi kisérleti szart, akarom mondani szert, miközben megoldást nem hozott, mert Magyarországon is kell a maszk meg a távolságtartás meg Izraelben is és zárják a határokat, mert jött egy újabb variáns, amiből még annyi fog jönni, hogy nemcsak a görög ABC merűl ki, de a kínai is. Na meg üzlet az egész, mert ha az emberek egészségéről és életének megvédéséről szólna, akkor nem geciztek volna az orosz vakcinával, ami semmivel nem volt rosszabb a többinél.
És még mielőtt valaki jönne, hogy ő mennyivel jobb nálam és antivaxer vagyok, de bezzeg ő, voltam covidos is és be is vagyok oltva 2x.