Digitális analfabétáknak okoz gondot a regisztráció. Ha vki itt elvérzik, felhivja a háziorvost aki házhoz küld vkit és regisztrálnak. Ráadásul a legutóbbi oltási héten 80-90% a harmadik oltást vette fel, tehát nem kellett regisztrálnia, csak időpintot egyeztetnie. De erre lusta volt ezért inkább beállt órás sorokba.
A kubatov- és más pártlisták országában én magam sem kerülök fel szívesen egyetlen listára sem. És ez rohadtul nem paranoia, mert oly mértékig át van már ez a szarság is politizálva, hogy borzalom.
Az előzetes regisztráció nélküli oltás azt jelenti, hilogy ott más ember, katona vagy egészségügyis hasznos idejét baszod el a lustaságoddal, ugyanis helyetted ők a helyszínen regisztrálnak. Sajnálom, ha ez sértő, de ez az igazság. Kell regisztráció kben ki tudja milyen és hányadik oltást kapod. A tapasztalatok alapjan a helyszíni regisztráció során több a hibafaktor, pontatkanság. Aztán lehet hőbötögni, mi szerepel rosszul az EESZT-ben.
Tehát nem regisztrálni előzetesen alapvetően lustaság. Persze vannak kivételek, akiknek rajtuk kívülálló okok miatt nem sikerul, de nem kivételekre hozunk szabályt.
A gond azzal van, hogy a helyszíni regisztráció eddig nem is volt opció. Még akkor sem, amikor idén nyár elején elkezdett lankadni az oltási kedv.
Nem kellett azon aggódni, hogy a tömegek a helyszíni regisztráció során agyontapossák egymást.
Ki kellett volna jelölni nagyvárosonként 1-2db 0-24-es oltópontot, ahol a személyzetnek halál mindegy, hogy éppen ott regisztrálnak. Neki akkor is ott kell lennie a munkaideje alatt.
Különben meg a háziorvosoknál kellett volna hagyni az oltás feladatát. Értelemszerűen náluk a kevésbé hűtésigényes oltások lehettek volna felvehetők.
A háziorvosok meg szervezhettek- saját hatáskörben - volna oltási napokat, amikor szépen eloltják a megkapott oltásokat.
Nem mellesleg én az első 2 oltás során a háziorvosnál lettem beoltva, és legalább találkoztam a háziorvossal. Aki a pár perc alatt gyorsan érdeklődött felőlem, és legalább megmérte a vérnyomásomat. De ha lett volna bármilyen panaszom, akkor meglett volna a lehetőségem, hogy kikérjem a véleményét (lúdtalp, fosás, hajnali erekció, mittomén).