Kezdettől fogva azt mondtuk, hogy az engedélyeztetés körül túl sok homályos, bizalomromboló dolog van, amivel foglalkozni kell(ene). Ilyen volt például Szijjártó bevonása az engedélyeztetésbe, a feltehetően meglévő politikai nyomásgyakorlás az OGYÉI-n (ez igazából sosem fog kiderülni, hogy volt-e vagy sem). Elmondta Redgreg, hogy az orosz és az EU-s szabvány bizony marhára eltérő, így miatta még sok probléma lehet. Az iratok ezt is említik, mint potenciális hibaforrást. Vagy például, hogy a Sinopharm esetén nem voltak elérhetőek a fázis III-as eredmények, ami azért nem elhanyagolható dolog. És sorolhatnám tovább...
Igen, hatékonyabb a Moderna, a 3,33-szor akkora hatóanyag tartalmának köszönhetően, ezt többször is leírtam. Én magam is ezt választottam harmadik oltásnak, pedig az oltóorvos nagyon kínálgatta a Pfizert... Épp ezért nehéz lenne a Pfizer ügynökének nevezni engem. A Pfizer mellett az szól leginkább, hogy nagyságrendekkel nagyobb kapacitást tudott a marketing és a gyártás részére bocsátani, mint a Moderna, amely korábban csak kutatásokat végzett, nem volt piaci terméke.
Aki fél a mRNS alapú oltásoktól, rendelkezésre áll(t) több millió adenovírus vakcina. A jövőben pedig a debreceni gyárunkból kikerülő inaktivált vakcina annyira konzervatív, hogy senki sem ellenezheti. Állítólag lesz fehérje(alegység) vakcina, az már modernebb az előzőnél, de még mindig hagyományos technológia. Talán gyártunk majd Szputnyik V-t is licenceben, ez a pletykák szerint Pilisborosjenőn lesz készítve... majd meglátjuk.