Ezért nem szabad kiskapukat kinyitogatni.Nálunk egyelőre senki, de pl Kaliforniában belefér, és sok "pro-choice" őrültnek ez a célja. Az a takaró, hogy "ha az anya egészsége veszélyben van", de ugyanazon lendülettel a mentális egészség is az anya egészsége, abba meg gyk bármi belefér. Ja, és ha azt mondod, h oké, a házi tyúknál az inkubációs idő 21 nap, tehát a 6 napos tojás a 2. trimeszter előtt van, tehát abortusz akkor a 12. hétig, ugye? Akkor jön az epehányás. Nem vagyok teljesen tiltáspárti, de én még olyan pro-choice aktivistával nem találkoztam, aki tudott volna határt húzni, h oké, akkor eddig igen, utána nem. Senki nem akar majdnemújszülötteket ölni, de amikor kérdezed, h jó, neki hol a határ, akkor valójában sehol.
Kb. hány ilyen eset fordul elő pl. Magyarországon?Persze, van a pro-life oldalon is fanatikus, a 12 éves megerőszakolt lány is szülje meg a gyereket, de a legtöbb azért nem ennyire extrém, és tud húzni egy vonalat, h jó, nem ért vele egyet, de legyen itt egy határ (általában a 12-18. hét között).
Mindent egybe vetve szerintem talán 95% feletti arányban nincs releváns egészségügyi, etikai oka az abortusznak. De még akkor is, nem tudhatjuk, hogy az Istennek mi a célja akár egy fogyatékos gyerek világra jöttével is. És mi az, hogy fogyatékos?
Ha meg valaki, valami oknál fogva nem akarja megtartani, mert mondjuk erőszakos közösülésből születne, akkor még mindig ott az örökbefogadás intézménye. Tömegek állnak sorba, hogy gyereket nevelhessenek.