Az "egyes helyeken" az neked egységes oktatási rendszer?
Hová rohantunk?
De most komolyan?
Mit csinált volna az informatikus? Elmegy minden egyes iskoláshoz. Telepíti a szükséges szoftvereket?
Ahol nincs megfelelő hardver, oda visz?
Az első 2 hét alatt folyamatosan jöttek a hívasok az ügyfeleimtől, hogy nem tudok-e a gyerekének valami használt szart adni, mert holnaptól mar azon oktatják.
Milyen op. rendszerrel? Elmegy-e egyáltalan a kiválasztott szoftver a rendelkezésre álló gépen.
Ha frissítjük a rendszert akkor a nyomtató menni fog, vagy attól elbúcsúzhatunk?
Nálunk meg sem próbálkoztak az online órákkal.
Egy budapesti tehetséggondozó iskoláról beszélünk.
De továbbra sem érted meg! A EMMI feladata lett volna 1 egységes rendszer kijelölése. Ehhez kellett volna az idő. Megnézhettük volna, hogy mennyit "fingreszelnek". Csakhát rájöttek, hogy erre alkalmatlanok, ígyhát passzoltak.
Az egységes rendszerhez legalább tudtak volna a teljesen Clueless tanárok is igazodni, ráadásul a szülőknek sem kellene 45 féle csatornán várni az értesítéseket. Meg az elvégzendő feladatokat.
Pl. a Kréta rendszer tök jó.
Felteszem még egyszer a kérdést: Hová rohantunk?
De miért szenvedsz? Nincs elég bajotok? Hirtelen kellett vészhelyzetben döntést hozni, és most nem fűrészelték a fingot, hogy két héttel később egy totális lemaradást kelljen elkezdeni valószínűleg ugyanúgy, ahogy most is csináljátok.
Nézd meg a Veréb és madárt! Abban van egy amikor a két ikertestvér közül az egyik a nyugatinak adja ki magát és kimegy Bécsbe, ahol csodálkozik, hogy azonnal döntenek és nem pedig ilyen, olyan, amolyan bizottság, tanács, stb. kell hozzá.
Lépni kellett, léptek. Egyet értsetek meg, bármennyire is - ahogy te írtad velem kapcsolatban - korlátoltak vagytok: ilyen járványügyi vészhelyzet még nem volt nálunk amióta megbukott a Monarchia. De akkor sem az volt a legfőbb bajunk.
Most ezt tudták. Az oktatás véleményem szerint továbbra is pedagógus függő. Van aki nem tud mit kezdeni magával és tanít, valaki pedig erre a pályára termett. Aki ide való, megoldotta, mert meg akarta oldani és agilis, aki nem, nem. Lehetett volna két hét türelmi idő, ugyanúgy nem ment volna neki, ráadásul itt nem az van, hogy mindenki ugyanott tart, hanem valaki itt, valaki ott.
Skype. 25 embert képes lekezelni, ingyenes. Két perc a telepítése. Nem kell tanulni, baromi egyszerű. Anyám tudja kezelni, pedig ő 75. Lehet vele chatelni, toldalékot feltölteni, egyéb lófaszságok. Ennyi. Minden rendszeren van.
Akinek több gyereke volt, ott segítettek. Egy évfolyamtársam, barátom, volt olyan hülye, hogy hazament és olyan suliban tanít, ami kb. full cigány. ŐK IS MEGOLDOTTÁK. Én is marha ideg voltam, hogy osztottam-szoroztam, és kellett még egy laptop. Aztán fogtam magam és vettem egyet. Anyagilag szarul érintett? Ez van. Másnap szóltak, hogy kár volt, adtak volna még egyet.
Vészhelyzetben nem az EMMI dönt. Az OT alapján a kormány. Pont. Így döntöttek. Ha ez gond, legközelebb nem szavazol rájuk, szavazol a többi sokkal felkészültebbre!
Amikor arról van szó, mindenki mindent privatizálnak, egészségügytől az oktatásig, a bankokat, a ki tudja mit, mindent, akkor az jó, ott csápolnak neki egyesek. Amikor pedig baj van, bedől a bróker, a bank, a lófasz, akkor meg mindenki állambácsira vár, őket qurogatja, hogy "segíííícccccs!", miközben egész életében mást se csinált, csak ügyeskedett, próbált kibújni az állami kötelezettségek alól, és csápolt ha arról volt szó, hogyan rúgjon az államba. Most az állam döntött. Nem úgy, ahogy te vagy más döntött volna, de ha úgy dönt, akkor meg az lett volna a gond, meg is kapták másnap, hogy bezzeg, meg így az ellenzéki ötletek, úgy.
A franciáknak is adtak több, mint fél évet a németek, hogy felkészüljenek a Blitzkriegre. Változtattak valamin? Csak jobban elqurták.