Zealnek tökéletesen igaza van. Régóta olvasom az oldalt és ezt most nem a pártállása miatt írom és ő sem azért írta szerintem, hogy védjen egy védhetetlen dolgot, de ez pontosan úgy működik ahogy leírta.. Gyakorlatilag 15+ fő felett így működnek az emberek. Egy olyan cégnél dolgozom amelyik pár fős vállalkozásból lett több száz főt foglalkoztató cégcsoport. Kb 130-an vagyunk csak abban az irodaépületben ahol én vagyok. Volt egy főnök, utálta mindenki mint azt a bizonyos dolgot, megjegyzem teljesen jogosan. Embertelen, bunkó, hülye volt a saját feladatait sem tudta ellátni másokat pedig állandóan ok nélkül is csesztetett így élte ki magát. Szóval mindenki rühellte, de mikor elment, a nagy többség ódákat zengett róla, sajnálták, hogy elmegy, jaj de fog hiányozni, a nők könnyes szemmel búcsúztatták, remélik még visszajön stb. Ez ment a búcsúztató meetingen és egészen a nap végéig. Másnap amint újra összejöttek a kisebb 3-4 fős klikkek, mindenki ugyanúgy szidta tovább.. Persze az egész felülről indult, szólt egy manager, hogy most jöjjön mindenki mert búcsúztatjuk, munka leáll, meetinget tartunk. Jöttek a supervisorok ők is szépen elmondták mi a helyzet, becsatlakozott még néhány manager... A több mint 100 emberből szerintem kb hárman voltunk akik érzéseinknek megfelelően kezeltük a dolgot és fülig érő vigyorral mondtuk, hogy reméljük soha többet nem jössz vissza, a többi viszont mind beállt a sorba.
Ez most csak egy saját példa, de minden eddigi tapasztalatom alapján az emberek tényleg így működnek, sőt akkor is ha nem felsőbb utasításra történik a dolog. Kismillió rettenet hülyeséget hallottam már felvetésként meetingeken amikről mindenki tudta, hogy baromság, de ha egy hülye beáll az ötlet mögé és dícséri akkor a többi is elkezd jópofizni mert nem akar kimaradni, beindul a birkaszellem.
Ez most lehet, hogy hülye kérdés, de a US Navynál nincs valamilyen felső életkor ami után már nem szolgálhat az ember hadihajón? Vagy ha olyan betegsége van akkor az kizáró tényező? Számomra azért meglepő ez a halálhír mert egy amerikai hadihajón úgy képzelem többé kevésbé egészséges életerős emberek szolgálnak, viszont a járvány inkább az idősebb korosztályra veszélyes, illetve arra akinek van valamilyen egyéb betegsége.