Sokszor szándékosan félreértelmez és hangulatot kelt az index. A bekopogásos eset, tipikus példája. Ha már az állampolgár nem tartja be az előírásokat és nem felhívja az orvosát, hanem bemegy, melyik a jobb? Vár egy órát a többi beteggel mire sorra kerül vagy soron kívül beengedik? Esetleg küldjék haza tömegközlekedéssel??
Nagy a nyomás, sokat lehet hibázni, de a tudatos félremagyarázás és támadás nekem nem szimpatikus. Tudomásul kell venni, ezt a járványhelyzetet ők fogják levezényelni. Esetleg segiteni is lehetne nekik.
5-ös betegnél azért rosszul kommunikált a tisztifőorvos, de én az utóbbi napokban lassan empatikusabb vagyok vele. Nagyon rosszindukatúan támadják az újságírók, politikusok. Mintha neki a célja az ország megfertőzése lenne. Elfeljtik, hogy most nem kormánypárti politikusokat csuklóztatnak, hanem szakembereket, akiken hihetetlen nyomás van és ez még sokat fog nőni, kis megértés, értő odafigyelés az újságíróktól sem lenne rosssz.
Félremagyarázás helyett egyértelműen elmondta, hogy elkaphatta a fiától és a feleségétől is. Kihangsúlyozta mindig feltételes módban fogalmaz, mert nem teljeskörűen ismertek az adatok a virus terjedési szokásairól, illetve a virus és a helyzet is napról napra változik.
Ami a pozitív és ezt is vegyük észre. A legutóbbi új betegek, mind a kórházi karanténból kerültek ki. Tuti lesz más eset is, de a szigorúbb magyar szabályok, amik szoros kontaktot esetén jelenleg, amig birja a kapacitás, kórházi és nem otthoni karantént írnak elő hasznosak.