Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
141
279
63
"Csudálatos" topicot varázsolnak ebből azok, aki nem lettek megrendszabályozva.

Megrendszabályozás alatt azt érted, hogy bannolni mindenkit, aki nem osztja a Te álláspontodat? Ez már nagyon vallási fanatizmus. Vannak dogmák, amiket tilos megkérdőjelezni. Szép. :( Én úgy gondolom, hogy a vírus veszélyességének megvitatása még bőven belefér a kulturált társalgásba, abban az esetben ha nem megy át személyeskedésbe, pl. a velünk egyet nem értő fórumtárs szellemi képességeinek becsmérlésébe. Én igazából megértem azokat, akik az elején felültek vírushisztinek, nincs ebben semmi szégyen. Márciusban a nyugati világban gyakorlatilag még semmi pontosat nem lehetett tudni a vírusról, csak azt amit a kínaiak mondtak, azt pedig óvatosságból mindenki felszorozta 5x-10x-el. A szakértők információhiányos állapotban ezért biztonsági játékot játszottak, és rámondták a koronavírusra, hogy veszélyes, mert abból lehet a kisebb baj, ha ilyen irányba tévednek. A baj ott kezdődött, hogy a média rácuppant a témára, mert ideális clickbait anyag, és gátlástalanul eltúlozták illetve kiemelték a híreket. Lásd olaszországi katonai teherautós, illetve new yorki fagyasztókaminos rémmeséket. Csak azt nem tették hozzá, hogy a hatóságok betiltották a nyilvános temetéseket az érintett városokban (Bergamono / New York). Ezért aki nem akarta, hogy NEM koronavírusban meghalt hozzátartózóját szertartás nélkül/egyedül kaparják el, az kérte, hogy jegeljék le vagy szállítsák el, amíg a tilalmat fel nem oldják. Ebből a média ennyit prezentált: "Annyi halott, hogy már katonaságot kell bevonni az elszállításukhoz. " Na így kezdődik a pánik és hisztériacunnami. De ahogy mondtam, az átlagpolgár számára ebben nincs szégyen, hogy hisz a szakértőknek. A probléma akkor kezdődik, amikor most már mindenki látja hogy az UFO észlelések gyakoribbak, mint a koronavírusos betegek, és még mindig tolják a hisztit. És koronavírusos beteg alatt nem azt kell érteni, akinek pozitív lett a tesztje, de nincs semmilyen tünete/panasza. És az a 80 éves bácsi sem koronavírusos áldozatok közé tartozik, akinek áttétes tüdőrákja volt, és hátralévő 1 hónapját redukálta le a vírus 1 hétre. További probléma, hogy a sok szakértő prof.-nak/doktornak akkora az egója, hogy nem akarják korrigálni a tévedéseiket, pedig a tévedés érthető, ha valaki információhiányos közegben dolgozik. Nem hiába tartja a mondás: "Tévedni emberi dolog, tévedést beismerni emberfeletti." Ez van. De azért jó látni, hogy a nagy többség most már tojik a korlátozásokra, mivel senki nem lát beteget az ismeretségi körében. Lehet ijesztgetni a farkassal, de ha sokadjára sem jön.. :)
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
2 375
4 312
113
Megrendszabályozás alatt azt érted, hogy bannolni mindenkit, aki nem osztja a Te álláspontodat? Ez már nagyon vallási fanatizmus. Vannak dogmák, amiket tilos megkérdőjelezni. Szép. :( Én úgy gondolom, hogy a vírus veszélyességének megvitatása még bőven belefér a kulturált társalgásba, abban az esetben ha nem megy át személyeskedésbe, pl. a velünk egyet nem értő fórumtárs szellemi képességeinek becsmérlésébe. Én igazából megértem azokat, akik az elején felültek vírushisztinek, nincs ebben semmi szégyen. Márciusban a nyugati világban gyakorlatilag még semmi pontosat nem lehetett tudni a vírusról, csak azt amit a kínaiak mondtak, azt pedig óvatosságból mindenki felszorozta 5x-10x-el. A szakértők információhiányos állapotban ezért biztonsági játékot játszottak, és rámondták a koronavírusra, hogy veszélyes, mert abból lehet a kisebb baj, ha ilyen irányba tévednek. A baj ott kezdődött, hogy a média rácuppant a témára, mert ideális clickbait anyag, és gátlástalanul eltúlozták illetve kiemelték a híreket. Lásd olaszországi katonai teherautós, illetve new yorki fagyasztókaminos rémmeséket. Csak azt nem tették hozzá, hogy a hatóságok betiltották a nyilvános temetéseket az érintett városokban (Bergamono / New York). Ezért aki nem akarta, hogy NEM koronavírusban meghalt hozzátartózóját szertartás nélkül/egyedül kaparják el, az kérte, hogy jegeljék le vagy szállítsák el, amíg a tilalmat fel nem oldják. Ebből a média ennyit prezentált: "Annyi halott, hogy már katonaságot kell bevonni az elszállításukhoz. " Na így kezdődik a pánik és hisztériacunnami. De ahogy mondtam, az átlagpolgár számára ebben nincs szégyen, hogy hisz a szakértőknek. A probléma akkor kezdődik, amikor most már mindenki látja hogy az UFO észlelések gyakoribbak, mint a koronavírusos betegek, és még mindig tolják a hisztit. És koronavírusos beteg alatt nem azt kell érteni, akinek pozitív lett a tesztje, de nincs semmilyen tünete/panasza. És az a 80 éves bácsi sem koronavírusos áldozatok közé tartozik, akinek áttétes tüdőrákja volt, és hátralévő 1 hónapját redukálta le a vírus 1 hétre. További probléma, hogy a sok szakértő prof.-nak/doktornak akkora az egója, hogy nem akarják korrigálni a tévedéseiket, pedig a tévedés érthető, ha valaki információhiányos közegben dolgozik. Nem hiába tartja a mondás: "Tévedni emberi dolog, tévedést beismerni emberfeletti." Ez van. De azért jó látni, hogy a nagy többség most már tojik a korlátozásokra, mivel senki nem lát beteget az ismeretségi körében. Lehet ijesztgetni a farkassal, de ha sokadjára sem jön.. :)Maxi jól összefoglaltad ! A média és az általa közvetített információ mára olyan hatalom lett amit nem lehet összehasonlítani semmivel se ! De aki jónak látja az továbbra is rettegjen és féljen ! Csak ne akadályozzon engem a normális életvitelemben !


 
  • Tetszik
Reactions: Shektor11

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
1 695
2 027
113
Azért jól telehazudtál mindent, szeretnék gratulálni hozzá !!! "A szokásos" "te tudsz mindent". Hogy miért nincsenek nálunk beteget tömegével ??? Mert a korlátozások meg az a bazisok munka és áldozat akik részt-vesznek a vírus terjedésének megállításában megdolgoztak érte !!! Az ilyen agyhiányosak mint te pedig ezt szeretnék flszámolni, ugye ? Ha nálunk is szabadon engednék a járványt, itt is lett volna tömeges nyomorékká és halottá válás. De neked nincs mivel felfogni semmit, mert ahhoz egy kis agy és tudás is kellene. A hülye autodidakta "következtetéseid" annyival rosszabbak a wc-papírnál, hogy az legalább használható valamire, mert a te "okostojáskodásod" az nem :D:p (most kérdezd meg mi az az autodidakta... :p)
A baj ott kezdődött, hogy a média rácuppant a témára, mert ideális clickbait anyag, és gátlástalanul eltúlozták illetve kiemelték a híreket. Lásd olaszországi katonai teherautós, illetve new yorki fagyasztókaminos rémmeséket.

Persze, hülye az egész világ, mert mindenhol tűzzel-vassal irtják a vírust és terjedését. Csak te vagy egyedül "helikopter" ezzel a pár félnótással, aki még itt görcsölnek, igaz ? ;) Nem vettétek észre, hogy mindenki rajtatok röhög ? A hülye nézeteiteken ? Csak nem árulják el. "Levegőnek vagytok nézve. Nem tűnt még fel ? :D:D Aztán időnként úgy írnak ide, mintha nem is léteznétek... :p De csak görcsöljetek tovább, erőltessétek a baromságaitok. ;) Hülye az egész világ, mert nem engedik szabadon terjedni a szegény víruskát... CSAK TI vagytok a szuperokosok ! :D:D
A sértődött kisfiú 145. fejezet :(:(:(:(.....Annyira fárasztó

Nem kell nekem lejáratnom téged, megteszed te azt magadtól is, igaz ???

Septimus-nak meg a többi "autodidakta vírus professzornak" ! Ha ennyire okos vagy, miért fordulsz Orbánhoz, hogy elmagyarázd, mekkorát téved ? Vagy miért nem mész be egy fidesz szervezethez, hogy te tudod "a megoldást" az ország vírus problémájára ??? És te nagyon akarsz tenni ezért az országért, önzetlenül, szívből ! Tele a gatya tőle ? Ha "igazad van" miért vagy "berottyantva" ??? Nem mered ??? :D:D:D Meg a többi "agysebésznek" is ? :p:cool:
További probléma, hogy a sok szakértő prof.-nak/doktornak akkora az egója, hogy nem akarják korrigálni a tévedéseiket, pedig a tévedés érthető, ha valaki információhiányos közegben dolgozik. Nem hiába tartja a mondás: "Tévedni emberi dolog, tévedést beismerni emberfeletti." Ez van. De azért jó látni, hogy a nagy többség most már tojik a korlátozásokra, mivel senki nem lát beteget az ismeretségi körében. Lehet ijesztgetni a farkassal, de ha sokadjára sem jön.. :)

De azért jó látni, hogy "egyesek" hogy próbálják aláásni az ország érdekében egy rakás ember erőfeszítéseit, mert olyan buták és ostobák mint a segg... ;) (az "elvtársaiddal" együtt persze) Amúgy abba a hülyeségbe amit erőltettek épp most bukik bele az US elnöke Trump. Majdnem belebukott a nyugati politikai elit is, de te most feltaláltad újra a spanyol viaszt, igaz ??? Szerencsétlen flótás... :D:D:D

Olvass inkább valami értelmeset ahelyett hogy itt görcsölsz, amiből tanulsz is valamit. Például hogy az ostobák, mint ti, semmiből nem tanulnak. :) (ez is benne van, sajnálom...) Úgy hívják hogy "Példabeszédek könyve", nagyon régi, de látod, még mai is érvényes pld. rátok is amiket leírtak benne, úgy hogy egy kiváló könyv. ;):p:cool:

Na megjelent a korábban emlegetett tank úr is, újabb kapitális ostobaságokkal. :D:cool:
Ja, és ti leírhatjátok a "véleményetek", csak én nem !!! Az már "sértés" !!!:D:D:D:D:D:D:cool:
 
  • Tetszik
Reactions: teglasi80

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
6 658
14 640
113
4653 fertőzött (+32)
69 kórházban (-3)
6 lélegeztetőgépen (0)
560 aktív eset (+5)
3491 gyógyult (+27)
602 elhunyt (0)
358437 mintavétel (+2970)
6783 hatósági házi karanténban (-309)
4696 fertőzött (+43)
73 kórházban (+4)
6 lélegeztetőgépen (0)
595 aktív eset (+35)
3499 gyógyult (+8)
602 elhunyt (0)
360772 mintavétel (+2335)
7184 hatósági házi karanténban (+401)
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
4 318
4 472
113
Sajnos felzárkózunk Europához.
Baranya az 5 fős család lehet ami a hírekben is volt. Pápán a Hit gyüli körei lehetnek plusz a kontaktok. Szabolcsban a múltkor a várdai focicsapatnál elvileg bukant fel. Gondolom a kontaktott lehetnek. Egyébként ami nagyon necces lehet majd a határmenti falvak és Záhony. Azokban a településekben kicsit komolyabban venném az előírásokat.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
2 375
4 312
113
Azért az ördög itt bujkál bennem ! Ezekből a fertőzöttekből/hordozókból mennyi produkált tüneteket ergo mennyi lehet a kifejezetten beteg ?

Mert csak jelzem a fenti ábrán olyan 170 emberen mutatták ki a vírust 1 hét alatt és ez para (sokaknak nekem nem ) ! Pedig amikor a tesójáról az influenzáról beszélünk ott nem tesztelgetnek szimplán mikor eléri a heti "X" 1000 főt az ORVOSHOZ BETEGSÉGGEL/TÜNETEKKEL fordulók száma akkor jelentik be a járvány ! Abszolút és időarányos összevetésben még mindig jóval több a szezonális influenza halálos áldozatainak száma mint a CIVID19-é .

Halálozási %-ok a teljes lakosságra vetítve eddig !

USA- 0,0498%
Brazilia- 0,0473%
Oroszország- 0,01%
Svédország- 0,057%

Magyarország- 0,0062%

A világban függetlenül a kezelés módjától ki lehet jelenteni , hogy a COVID19-hez köthető halálozási arány az első 8 hónapra vetítve 0,05% azaz 5 tízezred részét érinti a lakosságnak ( persze konszolidálni kéne az adatokat úgy , hogy a csak ténylegesen a vírus szövődményébe belehaltak legyenek benne ) , idehaza (valószínűsíthetően a kötelező TBC oltásnak köszönhetően ) 0,0062% azaz 6 százezred része a lakosságnak !

De ha a Szlovák adatokat vesszük kiinduló pontnak ahol ténylegesen csak az igazolt esetek kerültek feltüntetve ott már csak 0,0006% , azaz 6 milliomod része halt "csak" meg a vírus szövődményeibe 8 hónap alatt !!!!!!!

Ettől jóval többen hallnak meg sok-sok egyéb dologban/betegségben mégsem stresszelik vele a lakosságot ! Ébredj világ szopatnak !

Dicsértessék ! Halleluja !
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
1 101
2 179
113
Azért az ördög itt bujkál bennem ! Ezekből a fertőzöttekből/hordozókból mennyi produkált tüneteket ergo mennyi lehet a kifejezetten beteg ?

Mert csak jelzem a fenti ábrán olyan 170 emberen mutatták ki a vírust 1 hét alatt és ez para (sokaknak nekem nem ) ! Pedig amikor a tesójáról az influenzáról beszélünk ott nem tesztelgetnek szimplán mikor eléri a heti "X" 1000 főt az ORVOSHOZ BETEGSÉGGEL/TÜNETEKKEL fordulók száma akkor jelentik be a járvány ! Abszolút és időarányos összevetésben még mindig jóval több a szezonális influenza halálos áldozatainak száma mint a CIVID19-é .

Halálozási %-ok a teljes lakosságra vetítve eddig !

USA- 0,0498%
Brazilia- 0,0473%
Oroszország- 0,01%
Svédország- 0,057%

Magyarország- 0,0062%

A világban függetlenül a kezelés módjától ki lehet jelenteni , hogy a COVID19-hez köthető halálozási arány az első 8 hónapra vetítve 0,05% azaz 5 tízezred részét érinti a lakosságnak ( persze konszolidálni kéne az adatokat úgy , hogy a csak ténylegesen a vírus szövődményébe belehaltak legyenek benne ) , idehaza (valószínűsíthetően a kötelező TBC oltásnak köszönhetően ) 0,0062% azaz 6 százezred része a lakosságnak !

De ha a Szlovák adatokat vesszük kiinduló pontnak ahol ténylegesen csak az igazolt esetek kerültek feltüntetve ott már csak 0,0006% , azaz 6 milliomod része halt "csak" meg a vírus szövődményeibe 8 hónap alatt !!!!!!!

Ettől jóval többen hallnak meg sok-sok egyéb dologban/betegségben mégsem stresszelik vele a lakosságot ! Ébredj világ szopatnak !

Dicsértessék ! Halleluja !

Nem akarok belemenni az adok-kapokba, de a teljes lakosságra vetített halálozást akkor lehet majd érdemben figyelembe venni, amikor véget ért a járvány, nem pedig akkor, amikor a lakosság 95%-a még nem is kapta el, de senkinek nincs fogalma, hol lesz a vége. Addig a betegségen átesettek halálozási arányából lehet bármire következtetni.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
9 413
26 812
113
Azért az ördög itt bujkál bennem ! Ezekből a fertőzöttekből/hordozókból mennyi produkált tüneteket ergo mennyi lehet a kifejezetten beteg ?

Mert csak jelzem a fenti ábrán olyan 170 emberen mutatták ki a vírust 1 hét alatt és ez para (sokaknak nekem nem ) ! Pedig amikor a tesójáról az influenzáról beszélünk ott nem tesztelgetnek szimplán mikor eléri a heti "X" 1000 főt az ORVOSHOZ BETEGSÉGGEL/TÜNETEKKEL fordulók száma akkor jelentik be a járvány ! Abszolút és időarányos összevetésben még mindig jóval több a szezonális influenza halálos áldozatainak száma mint a CIVID19-é .

Halálozási %-ok a teljes lakosságra vetítve eddig !

USA- 0,0498%
Brazilia- 0,0473%
Oroszország- 0,01%
Svédország- 0,057%

Magyarország- 0,0062%

A világban függetlenül a kezelés módjától ki lehet jelenteni , hogy a COVID19-hez köthető halálozási arány az első 8 hónapra vetítve 0,05% azaz 5 tízezred részét érinti a lakosságnak ( persze konszolidálni kéne az adatokat úgy , hogy a csak ténylegesen a vírus szövődményébe belehaltak legyenek benne ) , idehaza (valószínűsíthetően a kötelező TBC oltásnak köszönhetően ) 0,0062% azaz 6 százezred része a lakosságnak !

De ha a Szlovák adatokat vesszük kiinduló pontnak ahol ténylegesen csak az igazolt esetek kerültek feltüntetve ott már csak 0,0006% , azaz 6 milliomod része halt "csak" meg a vírus szövődményeibe 8 hónap alatt !!!!!!!

Ettől jóval többen hallnak meg sok-sok egyéb dologban/betegségben mégsem stresszelik vele a lakosságot ! Ébredj világ szopatnak !

Dicsértessék ! Halleluja !
Ha szerencsénk van a többség szinte tünetmentes. Sztem sok Kelet-Európai országot, igy minket is a TBC elleni BCG oltás véd, ami más légzőszervi betegségek ellen is nyújt védelmet. Nálunk 1954 óta kötelező, ezért az amúgyis kiszolgáltatott időseket nem védi.

A Top legrosszabb halálozási adatokat produkáló Belgiumban és Olaszországban sosem volt kötelező. A franciáknál és a spanyoloknál csak időlegesen alkalmazták.

A kérdés. Lenne-e értelme átoltani nálunk az idősebbeket? Valahol úgy olvastam nem lenne azonnali hatása, csak hosszabb távon. Erről vkinek van ismerete?
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
141
279
63
De azért jó látni, hogy "egyesek" hogy próbálják aláásni az ország érdekében egy rakás ember erőfeszítéseit, mert olyan buták és ostobák mint a segg... ;) (az "elvtársaiddal" együtt persze) Amúgy abba a hülyeségbe amit erőltettek épp most bukik bele az US elnöke Trump. Majdnem belebukott a nyugati politikai elit is, de te most feltaláltad újra a spanyol viaszt, igaz ??? Szerencsétlen flótás... :D:D:D

Olvass inkább valami értelmeset ahelyett hogy itt görcsölsz, amiből tanulsz is valamit. Például hogy az ostobák, mint ti, semmiből nem tanulnak. :) (ez is benne van, sajnálom...) Úgy hívják hogy "Példabeszédek könyve", nagyon régi, de látod, még mai is érvényes pld. rátok is amiket leírtak benne, úgy hogy egy kiváló könyv. ;):p:cool:

Erről beszéltem. Én nem sértegetek senkit, nem személyeskedek, próbálok több-kevesebb sikerrel tárgyilagos lenni. Ellenben Te érvek és tények helyett folyamatosan becsmérelsz mindenkit, aki nem ért veled egyet. A stílus maga az ember..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
9 413
26 812
113
Azért az ördög itt bujkál bennem ! Ezekből a fertőzöttekből/hordozókból mennyi produkált tüneteket ergo mennyi lehet a kifejezetten beteg ?

Mert csak jelzem a fenti ábrán olyan 170 emberen mutatták ki a vírust 1 hét alatt és ez para (sokaknak nekem nem ) !
Ez a 170-es szám nem para, de a gyorsuló terhedést figyelni kell.
Belgium napi 700-800, lassan indulok ki melózni, fasza lesz. De legalább spórolok. Kint megint szigorúbb intézkedések vannak, lesznek még, mint itthon.
Éttermi regisztráció, kötelező maszk az utcán is, utazási korlátozás orszagon belül is.
Még jó hogy melózni lehet.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
141
279
63
Nem akarok belemenni az adok-kapokba, de a teljes lakosságra vetített halálozást akkor lehet majd érdemben figyelembe venni, amikor véget ért a járvány, nem pedig akkor, amikor a lakosság 95%-a még nem is kapta el, de senkinek nincs fogalma, hol lesz a vége. Addig a betegségen átesettek halálozási arányából lehet bármire következtetni.

A halálozási rátát valóban csak 1 évre vonatkoztatva kell összehasonlítani a korábbi évekkel. DE!! Mindenképpen korrigálni kell majd azokkal a számokkal, akiknek amúgy is halálos betegségük volt (max. fél év volt hátra). Ezeket az eseteket értelemszerűen nem szabad a koronavírushoz írni, mivel csak előrébb hozta pár héttel a szomorú elkerülhetetlent. Ha az így számolt halálozások jövő éve januárban megfogják haladni Magyarországon a szokásos 3500 főt (szezonális influenza), akkor előre is Mea Culpa, én tévedtem. Viszont ha nem, akkor biztos vagyok benne, hogy a vírushisztit terjesztő szakemberek, média és szektások nem fognak önkritikát gyakorolni..
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
1 101
2 179
113
A halálozási rátát valóban csak 1 évre vonatkoztatva kell összehasonlítani a korábbi évekkel. DE!! Mindenképpen korrigálni kell majd azokkal a számokkal, akiknek amúgy is halálos betegségük volt (max. fél év volt hátra). Ezeket az eseteket értelemszerűen nem szabad a koronavírushoz írni, mivel csak előrébb hozta pár héttel a szomorú elkerülhetetlent. Ha az így számolt halálozások jövő éve januárban megfogják haladni Magyarországon a szokásos 3500 főt (szezonális influenza), akkor előre is Mea Culpa, én tévedtem. Viszont ha nem, akkor biztos vagyok benne, hogy a vírushisztit terjesztő szakemberek, média és szektások nem fognak önkritikát gyakorolni..

Ha már az influenzával hasonlítjuk, akkor pontosan annyira kell figyelembe venni a statisztikánál azokat, akiket az influenza lök át a küszöbön, mint akiket a koronavírus. Azt viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a több hónapos lezárás miatt az idei évet alapból nem nagyon lehet összehasonlítani semmivel abszolút értékben. Maximum az idei évi influenzával.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
2 375
4 312
113
Nem akarok belemenni az adok-kapokba, de a teljes lakosságra vetített halálozást akkor lehet majd érdemben figyelembe venni, amikor véget ért a járvány, nem pedig akkor, amikor a lakosság 95%-a még nem is kapta el, de senkinek nincs fogalma, hol lesz a vége. Addig a betegségen átesettek halálozási arányából lehet bármire következtetni.


Megelőzve a kérdéseket direkt oda írtam , hogy az első 8 hónapban ! A szezonálist is évente veszik számba !
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
1 101
2 179
113
Megelőzve a kérdéseket direkt oda írtam , hogy az első 8 hónapban ! A szezonálist is évente veszik számba !

Jól van. Más kérdés, hogy a 8 hónapból 4-et erős korlátozások között töltött a fél világ, úgyhogy influenza járvány sem volt. De mivel már nem lesz több teljes lezárás valószínűleg, hamarosan tisztább képet lehet kapni. Bár lokális lezárások lesznek, több tere lesz a terjedésnek.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD