https://index.hu/techtud/2020/08/07...oltas_orban_viktor_europai_unio_versenyfutas/
"Milyen vakcinából rendelt ötmilliót a kormány?
Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában azt mondta a Kossuth Rádión, hogy Magyarország egy közös európai uniós program keretében már lefoglalt ötmillió adag koronavírus elleni vakcinát, hogy majd ha lesz ilyen, biztosan jusson belőle nekünk is. Részleteket azonban nem mondott, így azt sem derült ki, pontosan melyik vakcinára vonatkozik a foglalás és milyen feltételekkel..."
https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-ha-lesz-vakcina-nalunk-is-lesz-video-8489862/
Az EU tudtommal az Oxfordi vakcinára kötött megállapodást, ami várhatóan a legelsők között lesz elérhető. Kötött még más lehetséges vakcinákra is, de valószínűleg arról volt szó. Orbánnak inkább azt kellett volna elintéznie, hogy nálunk is legyen előre gyártás legalább két vakcina jelöltből, mert még csak ilyenek vannak egyenlőre, amíg a teszteket sikeresen végig nem járják. Mondtam már előre, hogy az orosz vakcina jelöltek ott lesznek az élbolyban, ahogy a gyógyszerek és tesztek is, és úgy is lett. Azokkal is tárgyalni kéne. Az EU meg meghirdette a "fogjunk össze a járványban a világon, nincs már hidegháború", aztán mégis van, náluk is, sőőőt erősebb mint korábban. Ez a járvány kérdésekben is igaz sajnos.
Más.
Most még ősz sincs, de már sorra robbannak be a járványok, meg a világban is tombol, nem is kicsit. Persze "a doktor Kőműves" "hirdeti az igét" továbbra is itt, hogy nincs is járvány, sehol a világon. Mert megteheti, nincs kitéve innen(sem).
Akkor csak hajrá, én nem térek vissza a topicba, had nyomuljanak csak az ilyen balf... és képzetlen "tankok". Akiknek még most sem esett le azt nem tudom sajnálni, legyen az ő baja. Kéne még ide vagy 20 ilyen járványtagadó "tank", egy nem elég nekünk.
Na hagyjuk...
Megint kiüt a járvány 1-2 nyugati országot.
Napi új eset
Spanyolo. 4507
Franciao. 2288
Belgium 858 (11 millios lakosságra!!!)
Lassan besárgulnak a franciák meg a belgák is.
Majd a mi "tankunk" az "megmagyarázza", meg "megoldja".
Ha meg nem tudja és belobban a járvány, őt nem "zavarja" pár százezer halott, majd fordít egyet a köpönyegén, és ő fog itt a legjobban "felelősökre" mutogatni, mert mindenhez IS ért, mint anno Mekk Elek.
Nem nem védőoltás kell mert nem a vírus a halálos hanem....
Köszönjük a hasznos tanácsokat tank Úr ! Kezdeményezze a felvételét Orbán válságstábjába, mert azok az egyetemi professzorok nem értenek semmihez !!! Valakinek át kéne venni az irányítást helyettük, meg Orbánt felhomályosítani, hogy milyen jó nekünk az, ha elengedjük a járvány elleni védekezést ! (és bedől az országunk is mint a többi akik csesztek rá...
)
"Szerinte" "csak"
"Nézőpont kérdése minden". Na én is ezt mondom, csak az övé éppen a katasztrofálisan rossz nézőpont.
Nézőpont kérdése minden ! Több mint 2 millió fertőzött Indiában igaz több mint 1,4 már "meggyógyult " mindez egy 1,353mrd lakosú országban ! Tényleg hír az már nem érdekes , hogy % qrva jól állnak igaz qrva keveset is tesztelnek !
Románia , Bulgáriával együtt Európa szégyene is lehetne ha nem tudnánk , hogy ők bíza keményen a Balkán igen balkáni állapotokkal !
Tank úr majd eltudja dönteni azt is ha bedurran "a remek tanácsaira", sőt azt szeretné, ha a járvány elengedésével Bulgáriát ééés Romániát is "leelőznénk", persze hátulról. Hát ebből nemeszik tank úr !
(akkor mi mik is lennénk ??? európa szuperszégyene ??? ez lenne a célod tank úr ??? ezért kéne hagynunk a járvány pusztításának beindulását ??? beszéld meg tank úr Orbánnal !!!!
)
Szóval ez csodálatos, most Románia és Bulgária van soron. Mindig kell valami ellenség, pláne egy tank úrnak.
Amúgy ahogy szokták mondani ?
"Láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni". Szóval a sors szokott csúnya fricskákat adni, mint az US-ben a járványtagadó buli után 3 héttel a SARS járványba elhunyó esete.
Nem egy ilyen volt, és lesz ilyen még, itthon is. Aztán "problem solved"...
Én nem vagyok oltásellenes, de az influenzaoltással már én is nagyon megjártam.
Apropó oltásellenesség: nem tudod véletlenül, hányan haltak meg és hányan nyomorodtak meg a legutóbbi kanyaró járvány miatt ? Ami az oltásellenesek miatt tört ki ? Persze, nem kell oltás, semmire, mert minek, ugye...? És hány gyerek is halt bele "a felnőttek" (a felelőtlenek !) hülyeségébe ? Ja, hogy sokan hittek "a fény evésben" is, amíg az egész család börtönbe nem került a végén... amit persze nagyon meg is érdemeltek !
"Csudálatos" topicot varázsolnak ebből azok, aki nem lettek megrendszabályozva. Szeretnék gratulálni ehhez. (sosem fognak megváltozni, ugye "kutyából nem lesz szalonna") Én továbbra sem veszek részt itt a munkában, csak távolról figyelem a lepusztítását. Most mondjam azt, hogy egyébként semmi furcsát nem találok ? Az egész világ megbolondul lassan, méé' pont itt ne fordulna elő ilyen ? Majd jön a tank úr, és kőműveskanállal elsimítja a problémákat...
"jóvanazúgymee'minembukunkbeleajárványbahamindentszabadonengedünkmintahogymásokbelebuktak"... További jó "tankos szórakozást" mindenkinek
(mee' jóvanazúgyakkoris...
)