Járványok, fertőzések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Hú, majdnem elfelejtettem, de nem ússzátok meg a második részt. :)

ORVOSOK A TISZTÁNLÁTÁSÉRT KONFERENCIA /2 - Spiritual Tv. 165. adás
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Most már olyan tisztán fogunk látni, mint a Kondorkeselyűk ! :D 5km magasról is ki fogjuk szúrni a dögöket. De vajon a járványtagadókat is ? :D;):p

Mindjárt jön az új mai megyei bontású térkép.:)

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 928
25 983
113
Az a helyzet, hogy azt látom a kormány lassan és keveset reagál., a népnek meg még ez is sok.

Érdemes meghallgatni a matematikust, a számok nem tévednek. Lassan fölülünk a szopórollerre, ha töketlenkedünk. Aztán utólag mki qrva okos lehet.

Számomra megnyugatatobb lenne, ha a Merkely csapat venné át az irányítást!

Én meg azt látom, hogy ez az egész hajcihő eredendően nem arról szól, hogy van egy erősebb influenza vírus és az terjed!
Kínában (~1.4 Mrd lakos) jelenleg 237 aktív eset van, hogy ebből mennyi a ténylegesen beteg, na az jó kérdés, nyilván kevesebb!
..
Arra válaszoljatok nekem, hogy ha tünetmentes vagy (nincs cseppfertőzés, nem köhögsz, nem tüsszögsz) akkor, hogyan terjesztesz bármit is?
OK, tudom házasélet. :)
..
Komolyra fordítva, még mindig nem válaszolt senki arra, hogy hogyan alakult a mortalitás idén az összes többi influenza-ágens okozta szövődményekből következően! Nagyon, de nagyon kíváncsi lennék erre! De tudom én, az felettébb kellemetlen lenne, ha pl. kiderülne, hogy influenza A-ban mondjuk idén már ezer fölött hunytak el.
..
És nem a koronavírust tagadom! Csak elborzadva látom, hogy mit okoz a tömegpszichózis, meg hogy mi mindenre ki lehet majd használni ezt a felgerjesztett hisztériát! Csak ami eddig elkezdődött...
:(

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Volt egy kis probléma a mai térképpel (ez nem késleltette), de ez csak kezdet volt. Először-is megváltoztatták a képkiterjesztést. Rendben, ez nem gond. De megváltoztatták a képméretet is. Ajaj... sablon próba ? Még belefér az elcsúszás a méretváltozás miatt, "szódával elmegy", nem lesz új sablon. Kicsit szétszórt lett a feliratozás, de még jó így is. El volt csúszva rajta jobbra az egész kép, ezt azért visszatettem a közepére. Ahhoz már hozzászoktam, hogy a WHO oldalán is olyan esetlegesen mennek a dolgok, majd ezt is megszokom. Ha kell összedobok egy másik sablont hozzá. Oké, megcsináltam a mai képet. Feltöltés... hát nincs sehol a szerver ahova fel szoktam tölteni ! :rolleyes::D Másikat... az sem elérhető... :rolleyes: (valami gond van valamelyik szerparkkal, és mind a kettő ezek szerint azon működik) Úgy hogy most kerestem egy új szervert a világ másik felén. :D Mindegy, azért a lényeg az, hogy remélhetőleg sikerül a védőcsapatnak bekeríteni a gócokat. Nemsokára szerintem újra 10000 körül lesznek a házi karanténosok.

vp9Hybx.jpg

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Arra válaszoljatok nekem, hogy ha tünetmentes vagy (nincs cseppfertőzés, nem köhögsz, nem tüsszögsz) akkor, hogyan terjesztesz bármit is?
OK, tudom házasélet. :)
Nem a házasélet. Ha valaki nem tüsszög és/vagy köhög, akkor is vannak kis folyadékcseppek a kilégzett levegőjében, csak sokkal kevesebb. Ha pld. megnézel egy chipgyártó üzemet, szkafanderben vannak a dolgozók, a kilégzett levegőjüket is mikro-szűrik, mert tartalmaznak folyadékcseppeket. Bármilyen kis mikroszkópikus szennyeződés is hibás áramkörökhöz vezet a gyártás során, ezért szűrik a kilégzett levegőjüket is. Szóval a teljesen egészséges ember is bocsát ki kis mennyiségben mikroszkópikus méretű folyadékcseppeket, csak sokkal kevesebbet mint egy szuperfertőző tüneteket mutató beteg. Így fertőznek a tünetmentesek (is), bár kevésbé és sokkal kisebb az esély a fertőzésre tőlük. Viszont ha egy fogékony kap egy ilyen minimális fertőzést, az simán elkapja, míg egy ellenállóbbnak nagyobb dózisú vírus kell, hogy beinduljon a szervezetébe a láncreakciós vírus szaporodás. (itt is érvényes az mint a fertőzési "R" reprodukciós számnál, át kell lépnie az 1-et, hogy meginduljon a szervezetében az elfertőződés, viszont egyetlen kis gócot a szervezet immunrendszere úgy letámadhat, hogy nem lesz képes erre)

Az influenza ágensekkel kapcsolatban nem tudok neked válaszolni, passz...

És nem a koronavírust tagadom! Csak elborzadva látom, hogy mit okoz a tömegpszichózis, meg hogy mi mindenre ki lehet majd használni ezt a felgerjesztett hisztériát! Csak ami eddig elkezdődött...
:(

Az 1930-as években volt amerikában egy rádiójáték, ahol a marsról származó idegenek megtámadták a földet.Biztosan hallottál már róla te is. Nem jut eszembe a címe. Nos annyira jól sikerült ez a rádiójáték, hogy élő közvetítésnek hitték az emberek. Kitört a pánik, a lakosság egymást riadóztatva exponenciális tempóban esett pánikba, a tömegpszichózis persze szintén azonnal megjelent. Sorra zárták le a városokat az önkéntes fegyveres védelmi egységek akik szerveződtek. Egyszerűen hihetetlen volt. Nos azóta tudjuk biztosan, hogy a médiában megjelenő tartalmakkal döntően lehet irányítani a lakosság nagyrészét. Ezt ki is használták pld. a második világháború előtt és alatt is. De már az első VH. alkalmával is, csak akkor még az írott sajtóban. Persze ezt követhetjük vissza a nyomtatott sajtóban, a forradalmakat is erősen gerjesztették az újságok, gondolj csak például a 48-as szabadságharc kitörésére, ugye mentek a nyomdába, na vajon miért ? Kiáltványokat nyomtattak, stb., ment a propagandaháború. A tömegpszichózis pedig a rádiójáték óta ismert, addig sosem tapasztalták ilyen elementáris erővel, mint ami akkor fellépett. A másik nagy tanulsága az esetnek - bármilyen baromágot be lehet adni a nép, elhiszik, csak jó körítés kell hozzá, hihetőre kell formálni.

• Tetszik
Reactions: milagro and Pogány

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 475
20 753
113

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 759
113
Azt hiszem ezt a lélegeztetőgép kérdést a srác dinamikusan helyretette.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
K***a jó volt!:hadonaszos: Majdnem kiköptem a boromat.;)
Nem értek hozzá, de valahogy így gondoltam a döntéshozatalt. Teljesen helyesnek érzem a hozzáállásukat.

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
175
328
63
Azert azt tudod ugye, hogy a transplantaltakat a transplantacio utan ovjak, mint a himes tojast a fertozesektol/kornyezettol. Na ok alaposan el vannak szigetelve a kornyezettol, tudjak, hogy BARMILYEN fertozes veszelyes rajuk, igy vigyaznak is magukra. Szoval az, hogy nem lett Covidos, nem egyenlo azzal, hogy a Covidos transplantaltak nem haltak bele a fertozesbe. Mivel vedekeznek, nem kapjak el. Jo latni ezen is a vedekezes fontossagat.
Igen, én tudom, hogy mi történik a transplantáltakkal a transplantacio után. :) azt is tudom, hogy mennyire le van butítva az immunrendszerük még évekkel késöbb is, amikor már normál életvitelt élnek.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 801
98 528
113
A miniszterelnök politikai alapon hülyét csinál a rendelkezésekből. 5 napon belüli 2 negatív teszttel a szállást foglalt csehek beléphetnek, mert csak....

2 kérdés felmerült bennem.
A hazautazo magyaroknak, akkor miért hazai teszt kell?
Más külföldi állampolgárok esetében miért nem ez a szabály?

De a legfontosabb, miért kell hülyét csinálni a rendelkezésekből, ha már igy is a virustagadók vannak többségben a közösségi médiában??

Viktor!! Egységes szabályozás mkire érvényesen!! A balfaszkodás ideje nem most jött el! Legyen mkire érvényes a külföldi teszt is, az ingazókat ne korlatozzuk a 30km-es hazai sávval. Előbb gondolkodni utána cselekedni!!
Több Merkely, kevesebb Kásler!!

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 928
25 983
113
A miniszterelnök politikai alapon hülyét csinál a rendelkezésekből. 5 napon belüli 2 negatív teszttel a szállást foglalt csehek beléphetnek, mert csak....

2 kérdés felmerült bennem.
A hazautazo magyaroknak, akkor miért hazai teszt kell?
Más külföldi állampolgárok esetében miért nem ez a szabály?

De a legfontosabb, miért kell hülyét csinálni a rendelkezésekből, ha már igy is a virustagadók vannak többségben a közösségi médiában??

Viktor!! Egységes szabályozás mkire érvényesen!! A balfaszkodás ideje nem most jött el! Legyen mkire érvényes a külföldi teszt is, az ingazókat ne korlatozzuk a 30km-es hazai sávval. Előbb gondolkodni utána cselekedni!!
Több Merkely, kevesebb Kásler!!

Azért, hogy gondolkodjon el végre mindenki! Szerintem azért a "kettős beszéd és üzenetek"!
Nemzeti konzultációs plakát megvan? (fele maszk nélkül!!)
..
Miért nem büntetnek, ha nem hordasz maszkot? Lehetne? Lehetne, mert a §-ok mindent elbírnak, de még sem akarnak ilyet élesben.
Ellenőr a metrón rád se ránt, ha maskara nélkül vagy...
..
Fel kellett szállnia az egész világnak a hullámvasútra valamiért, de ez nem a koronavírusról szól.
Emögött valami nagyobb durranás lesz!

• Tetszik
Reactions: Tiria

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 801
98 528
113
..
Miért nem büntetnek, ha nem hordasz maszkot? Lehetne? Lehetne, mert a §-ok mindent elbírnak, de még sem akarnak ilyet élesben.
..
Nem törődömség, lexarom hozzállás, trehányság. Ez van mögötte. Én nem büntetnék, hanem leszállítanám, nem engedném be/fel.
Kritikus időszakban politikai kettősbeszédnek helye nincs!!

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 928
25 983
113
Nem törődömség, lexarom hozzállás, trehányság. Ez van mögötte. Én nem büntetnék, hanem leszállítanám, nem engedném be/fel.
Kritikus időszakban politikai kettősbeszédnek helye nincs!!

Csak nem tudjuk megítélni, hogy kritikus időszak van-e, mivel számokat kapunk távoli országokból, de közvetlen tapasztalatot meg nem! Vagy ha igen, akkor az meg az ellenkezője!
..
Írtam fentebb, hogy érdemes visszalapozni ugyanezt a topikot február-márciusra (szellemirtók, véres köpetes videók stb.)
Gondolod, ha valami komoly helyzet volna pl. radioaktivitás terjedne akkor is ez lenne?
KÍNA:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
..
Hihetetlenül manipulálható lények vagyunk!
Tudom, minden irányba!
..
Valamire való felkészítés folyik, valami nagyobbra...

• Tetszik
Reactions: Tiria

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
175
328
63
Azért, hogy gondolkodjon el végre mindenki! Szerintem azért a "kettős beszéd és üzenetek"!
Nemzeti konzultációs plakát megvan? (fele maszk nélkül!!)
..
..
Fel kellett szállnia az egész világnak a hullámvasútra valamiért, de ez nem a koronavírusról szól.
Emögött valami nagyobb durranás lesz!

Dr Bubó emlékezetes mondásai:
-“Ne terjessz el egy ragályt csak azért, hogy legyen mit megfékezned!"
-"Az elmegyógyász csak akkor tévedhet nagyot, ha nem állapít meg semmit."
-"A baj akkor válik jelentéktelenné, ha a beteggel egy nagyobbat is sikerül beszereztetni."
118120712_1275221062818458_6703470321746352637_n.jpg

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Megugrott a maszkok iránti kereslet Svédországban, miután a hatóságok belátták: a maszkviselés bizonyos szituációkban mégiscsak hasznos lehet a vírus terjedése elleni védekezésben. Az európai szinten bevett gyakorlatot eddig a skandináv országban hanyagolták, mert vitatták annak hatékonyságát. Ezzel a lépéssel fordulatot vehet az ország járványkezelési politikája is.
Felhagyhatnak a svédek a különutas politikával - Megindult a roham a maszkokért

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 746
22 660
113
Viktor!! Egységes szabályozás mkire érvényesen!! A balfaszkodás ideje nem most jött el! Legyen mkire érvényes a külföldi teszt is
Szép elmélet!
És mi volt a gyakorlat? Amikor a görögök a belépéshez negatív tesztet kértek, a bolgár határállomáson már 3 nap múlva árulták a negatív teszteket 50(?) ojróért.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 801
98 528
113
Szép elmélet!
És mi volt a gyakorlat? Amikor a görögök a belépéshez negatív tesztet kértek, a bolgár határállomáson már 3 nap múlva árulták a negatív teszteket 50(?) ojróért.
Hamis teszt esetén komoly büntetőjogi szankciókat kell hozni, aztán mki elgondolkodhat mi éri meg.
De még a hazait is elfogadom kisebbik rossznak, de egyedi kivételezés ne legyen, mert az aláássa a szakmai bizalmat.

• Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Szép elmélet!
Pont erre gondoltam én is amikor olvastam. Itt csibész van már, hogy pénzért bármire képesek sokan. Tesztelni csak itthon lehet.

• Tetszik
Reactions: milagro

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 629
3 428
113
Hamis teszt esetén komoly büntetőjogi szankciókat kell hozni, aztán mki elgondolkodhat mi éri meg.
De még a hazait is elfogadom kisebbik rossznak, de egyedi kivételezés ne legyen, mert az aláássa a szakmai bizalmat.
Olyan rendszer kell, amit online le tud kérdezni a hatóság a szomszédos országról, mert minden HIVATALOS TESZTET ami a belépéshez használható ÍGY LE LEHETNE ELLENŐRIZNI !!! Ki kell hozzá építeni valamit nem, csak minimálisat, egy központi adatbázis egy-egy országhoz. Ma már az internet mindenhol ott van, mindent összeköt, nem nehéz létrehozni egy ilyent, mert a gépi háttér is mindenhol adott. Egyetlen egyedi azonosító kell a papírra, és a számhoz legyen vonalkód is. Ez alapján a határon pillanatok műve az igazolás eredetének leellenőrzése. Ennyi lenne az egész, és ezt az egész EU-ban be kéne vezetni, minden országra. Miért ? Repülővel is jöhet németországból. Ennyi lenne a probléma megoldása. A rendszerre később is szükség lehet.

• Tetszik
Reactions: SilvioD