Én azon csodálkozom, hogy az átlag emberi IQ mellett hogy a fenébe jutottunk el a holdra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Naponta cserélem.Csak nem így járnak el az emberek. És én sem!
És hetekig hordom az egyszerhasználatost...
..
Nem agitálok ellene, de higgyétek el, a büntetés ellen véd leghatékonyabban.
Szedjétek a vitaminokat, egyetek hagymát, fokhagymát, mozogjatok sokat!
Dehogy......ot a szlovák példa is. A második tesztkörre a legfertőzöttebb területeken visszaesett a pozitivitás.Amennyiben ugyan azzal a teszttel és ugyanazokkal a módszerekkel egyre többet tesztelnek, úgy egyre több lesz a pozitív eredmény is. Mostantól a mindörökségig.
Úgy tudom, az egy más típusú teszt volt. Lehet a tesztelés célja is más volt.Dehogy......ot a szlovák példa is. A második tesztkörre a legfertőzöttebb területeken visszaesett a pozitivitás.
Persze, felgyógyultam. Nem volt komoly. 2 napi volt hőemelkedésem (37,3 és 38 között), száraz köhögés és elment a szaglásom és az ízlelésem. A legrosszabb része az ízlelés elvesztése volt, mert így nem igazán volt kedvem enni. Viszont nem volt állóképesség vagy erővesztség, amint feloldották a karantén elmentem a szokásos 5km futásomra és gond nélkül ment ugyanannyi idő alatt, mint szokott.Felgyógyultál egyébként?
Jól emlékszem, hogy írtad, hogy elkaptad?
Nincs maszkviselés Magyarországon addig, amíg szórakozóhelyeken, meccseken, éttermekben maszk nélkül vannak emberek, ezeken a helyeken pedig lehetetlen megoldani a maszkviselést.A maszkviselést teljesen el kellene felejteni úgy ahogy van. Ez semmire nem jó
Eljutottunk?
Itt Budapesten majdnem mindenkin van maszk. Most már hosszú hetek óta! ennek ellenére jobban terjed, mint korábban.
El kellene gondolkodni ezen.
..
Tényleg a D vitamin tűnik a hatékony megoldásnak. Akinek elgyengül az immunrendszere azon kitör a betegség.
Ahogy távolodunk a nyártól egyre több embernek lesz D vitamin hiánya.
..
De nem lehet bezárni a gazdaságot, mert ez lesz jövőre is, és azután is. Meg 2023-ban, '24-ben stb. is.
A vitaminszedést kellene propagálni és hírzárlatot elrendelni. Legalább részlegesen!
Máris rengeteg étterem ment csődbe itt a belvárosban és szerintem a szállodák is sorra kerülnek.
Szerintem akit megnyugtat a maszk viselése az viselje, támogatom! Az általános higiénia és a szappan használata szintén támogatandó. Ami illeti a fertőtlenítőket, én azt mondom hogy módjával! Pl az alkoholok páráinak belélegzése kifejezetten nem egészséges. Bőrön keresztüli felszívódás is okozhat mérgezést. A lényeg a mérsékletesség lenne.A maszk nem nyújt 100%-os védelmet, de csökkenti a fertőzés esélyét. A gyakori kézmosás vagy kéz fertőtlenítés szintén. Jelenleg az a leghatékonyabb, ha bezárkózol, és nem mész sehova.
Azt meg nem fogják mondani a politikusok, hogy nincs megoldás, mert akkor előbb vagy utóbb a dühös emberek elkergetik őket.
Aki fertőzésnek teszi ki magát az adott eséllyel meg fog fertőződni.
Úgy tudom, az egy más típusú teszt volt. Lehet a tesztelés célja is más volt.
Szerintem akit megnyugtat a maszk viselése az viselje, támogatom! Az általános higiénia és a szappan használata szintén támogatandó. Ami illeti a fertőtlenítőket, én azt mondom hogy módjával! Pl az alkoholok páráinak belélegzése kifejezetten nem egészséges. Bőrön keresztüli felszívódás is okozhat mérgezést. A lényeg a mérsékletesség lenne.
Ha bele nem tüsszentek nem.Akik 8-10 órákat hordják a maszkot... Nektek nem vizesedik be? Nekem egy óra után már tök nyirkos. Szerencsére nem sokat járok olyan helyre, ahol kell.
D-vitaminnal nem lehet ilyen vírus betegséget gyógyítani. Járványt megállítani pedig végképp nem.
A megfertőződéshez semmi köze a vitamin szintnek.
Alapból egyműszakosak általában, de tüsszentsél bele, mert pont azért van!Ha bele nem tüsszentek nem.
Ezt az orvosit hordom.
A bepárásodás ellen semmit nem lehet tenni, többek között ez erodálja a védőképességet is!
Régóta tudják, hogy a D vitamin csökkenti az influenza esélyét. A SOTE kb. 10 éve végzett ezzel kapcsolatos vizsgálatokat. Ezt is SOTE honlapjáról van:
A felső légúti betegségek esetében pozitív hatása van a D-vitamin pótlásának. A meghűlés, influenza és más enyhébb, a koronavírusok által is okozott felső légúti betegség télen gyakrabban fordul elő, ebben szerepe lehet az alacsonyabb D-vitamin szintnek is. Vagyis úgy tűnik, a D-vitamin véd a légúti fertőzésekkel szemben, és ismert az is, hogy a nyiroksejtekre, a kórokozó-ellenes fehérjék termelődésére is pozitív hatást gyakorol – mutatott rá dr. Masszi Tamás. Ebből következve feltételezhető, hogy a D-vitamin pótlása a COVID-19 fertőzéssel szemben is immunerősítő hatású lehet, ezt konkrét kutatás azonban még nem támasztja alá – tette hozzá a szakorvos.
https://semmelweis.hu/hirek/2020/05/26/segitheti-e-a-d-vitamin-a-virusfertozesek-elleni-vedelmet/
Koreaiaknak, Japánoknak megy. Megfogták ezzel az influenzát, SARSt és a COVIdot is. 15 éve megy ez nálunk. De ott felveszik és nem cirkuszolnak. Nem kell 0-24ben csak közösségben....... Hónapokon-éveken keresztül NEM lehet folyamatosan steril kézzel steril maszkot felvenni 7/24-ben.......