Nem fogsz érdemi választ kapni. Európában tavasztól kezdve folyamatosan szigorítanak a maszkviselési előírásokon, de semmi összefüggést nem lehet látni az esetszám és maszkviselés között. De egy dolog már eldőlt: bárhol hónapokkal ezelőtt bevezették a kötelező maszkviselést (közterületen is!) az nem változtatta meg az esetszám növekedését. Erre persze jön az "indoklás", hogy maszk nélkül ez még nagyobb lenne.. Imádom az ilyen "ha ez meg az lenne.." típusú érveket. Ha nagyanyámnak töke lenne, akkor ö volna nagyapám. Ez a maszk téma sajnos nagyon "beragadt" a szakembereknek és döntéshozóknak is. A valódi oka az, hogyha nem erőltetnék a maszkviselést, akkor hamar kiderülne, hogy semmilyen érdemi intézkedést nem tettek, csak várták ölbe tett kézzel a vakcinát. De a maszkviselés elrendelése nekik semmilyen pénzbe nem kerül, de elmondhatják hogy csináltak valamit. Tipikus önigazoló pótcselekvés. Már többször leírtam: a nem steril kézzel felvett maszk viselése sokkal veszélyesebb, mintha valaki egyáltalán nem visel maszkot, mert közvetlenül szájhoz-orrhoz viszi a vírust. Én úgy gondolom, hogy ezt az előírást úgy kellett volna megfogalmazni, hogy csak az viseljen maszkot, aki biztosan steril kézzel steril maszkot vesz fel.
Egyébként könnyen lehet, hogy én is maszktól kaptam el. Mert senki nem lett beteg a környezetemben.
Viszont én sem vagyok képes steril, szabályos módon használni, pedig annyira azért nem vagyok leépülve agyilag...
De mindegy nem heccelem a fórumtársakat.
Csak tényleg érdekelne már a magyarázat ezekre a kontrasztokra!
Itt Budapesten van mostanáig ~50.000 fertőzött tíz hónap alatt (metró, busz villamos ellenére). Szóval ez nagyon lassan terjed valahogy.
..
Én már arra is gondoltam, hogy ez ott van bennünk alapól, de valami kell aztán, ami aktiválja.
Meghűlés, lecsökken a hőmérsékleted, megfúj a szél vagy valami hasonló.
Én is vagánykodtam amúgy előtte kint, nem jól felöltözve! @Galthran pedig azt írta, előtte esőben átázott, még a cipője is!
Hát nem tudom...