Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Covid témában újabb videók vannak az MTA youtube csatornáján.

A Vakcinák és a Covid-19-sztori-videóban nincs sok új infó, talán csak annyi, hogy úgy néz ki a harmadik oltások hatása már hosszabb lesz mint 6 hónap. (Mert ez korábban felmerült itt kérdésként, illetve erről szzsolt81 is linkelt a minap egy cikket.)

A következő videó:
Kemenesi egy érdekes előadást hozott össze (, és 99%-ra tippeli a vírus természetes eredetét). De ha a Földvári még egyszer azt mondja, hogy együnk kevesebb húst, én nem is tudom mit csinálok... :hadonaszos:

Akit a poszt-covid érdekel, annak van itt még pár óra anyag:

, de ha csak egy előadást néztek meg, akkor az a második rész gyermek-poszt-covid előadása legyen, 1:18:33-tól:

@jurgenbauer , @ogretankHU Nálatok volt kérdés a kicsi gyermek oltása. Ez a 15 perces előadás segít a döntésben.

És persze van még egy olyan előadás, hogy: Tudomány és Parlament: együtt a járvány ellen, de ez önmagában is több mint 4 óra móka...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Azért egészen elképesztő, hogy orovTUDOMÁNYI egyetemekről tudományos analfabéták kerülhetnek ki?
Miert?
ok is csak emberek. az emberek valamikor buszkelkednek hogy mas a velemenyuk mint a tobbinek.
meg ok is oregeszenek, mint a tobbi, naiv, hiszekeny stb lesz.

irtam mar a szerb ex valsagstab egyik tagjarol, aki az elejen kinevette a virust es nathahoz hasonlitotta, sot, meg ajanlotta is hogy a nok menyenek milanoba bevasarolni, mert oket a virus nem bantja mint a ferfiakat.
aztan amikor bedurvult a helyzett, es kiderult hogy ez nem csak nahta (nalunk is cirkusz lett, az olaszoknal meg mi volt, arra gondolom mindenki elmekszik (katonai kamionok es a halottak)) akor a kozvelemeny hatasara levaltottak.
de tovabb is nagy hirneve van a antivakcinasoknal, mostansag epp covid elleni piramisokat reklamal (30-50 ojroert aruljak oket a hiszekenyeknek), a tvn szerepel es marhasagokat beszel... az orvosikamara akart ellene jelentest tenni, de a politika nem adja, jol jon egy ilyen aki a mindenapi problemakrol elviszi az emberek figyelmet.

az ember anno nagyon jo gyerek orvos volt (tudobetegsegek meg stb), sok gyereket meg is mentett.
egyszeruen bekattant oregsegire, gondolom az olasz orvos sem 20 eves, hanem inkabb valami 50+.
 
M

molnibalage

Guest
Sétálás közbeni mentő szirénázás gyakoriságból elég jól lemérhető, hogy mennyire szar a helyzet. Tavaly is az volt, hogy egy 35-45 perces séta alatt nem volt olyan, hogy ne ment volna legalább egy mentő el a közelben. Most megint.

Máskor hetekig nem hallottam egyet sem.

Most vagy nagyhirtelen mindenk balesetes vagy leesik a lépcsőn vagy kettőt lehet találni milyen betegekért mennek.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
amugy...tegnap voltam szegeden.

hat ti rosszabbak vagytok mint az elmaradott balkaniak, pedig itt a nep nagyobb resze nem hogy hulye hanem idonkent nem talalok szavat rajuk.
sok hulyeseget csinalnak, de ezt a virusdit elegge komolyan veszik.
jebote, a plazaban es a sparban a nep 80% nem visel maszkot. a busz alomason kicsit tobben viseltek.
nalunk kb mindenki viszi a boltokban, a buszban szeged fele mindenki vitte, ma voltam szabadkan is, akor is vittek eleg sokan, meg a fiatalok is.

a vakcinara ma kb 30 percet vartam, eleg nagy sor volt. es mondjak mindig igy van. ezt is elege komolyan veszik. igaz, keves fiatal volt, 80% nyugger. itt nem kell termin, jelentkezni meg hasonlo kinlodas, kapsz egy sms-t hogy mostma ideje lenne felvenni a 3ik dozis es kerik szepen jelentkez a legkozelebbi oltoponton...elmesz, kitoltenek egy lapot, varsz, szuri, kapsz egy papirt hogy megvan a vakcina es annyi.

lattam 2 tucat migrit is, az egyik ressze szet volt szorva a varosba, egy kabat, egy kistaska, hat sokra fognak menni vele.
a masik csoport, na azok fel voltak szerelve mindha marsra indultak volna, nagykabat,hatizsak, hallozsak,stb..ezeknek ugylatszik tobb eszuk volt, elkepeszto modon tudjak hogy itt hideg van :D
 
  • Tetszik
Reactions: bel and teglasi80

Laikus

Well-Known Member
2021. szeptember 2.
118
528
93
Tudjátok mikor fog érkezni a 6. hullám? Megmondom. Az 5. és a 7. között!

Nem vagyok vírustagadó. Az antitest teszt szerint - már legalább egyszer, de szerintem többször is - átestem rajta. Visszagondolva, egy éve voltak olyan tüneteim, amelyek a fertőzésre utalnak, és még most is előjönnek ízületi fájások, amelyből tudom, hogy valóság.

Nem vagyok beoltva. Reményem szerint nem is leszek.

Nem vagyok oltás ellenes, senkit nem akarok lebeszélni róla. Mondhatnám úgy is, lehetőleg minél többen tegyék meg, hogy nekem ne kelljen.

Amikor szóba kerül, hogy miért nem kérek oltást, akkor a tömörség okán csak azt szoktam mondani, hogy szkeptikus vagyok a csinált vírus ellen csinált oltásokkal. Valójában nem gondolom, hogy jelenleg bármi bajom lehetne az oltásoktól. Ha van is valami összeesküvés magában az oltásokban, akkor azt nem most vetik be az elején, amikor még újdonság és sokan bizalmatlanok. A valós indokom összetettebb. Amikor elindult a világjárvány és látszott, hogy mi sem maradunk ki belőle, akkor a környezetemnek felvázoltam a szerintem elképzelhető forgatókönyveket. Az egyik szerint, tartós lesz a vírus jelenléte, egy végtelen történet, ahol az influenzához hasonlóan, újra és újra visszatér a vírus, változó variánsokkal, ezért a védőoltások is csak átmenetileg hoznak megoldást, újra és újra ismételni kell. Az utazásokhoz és a közösségben tartózkodáshoz szükséges aktuális védettségi állapotot (kinek van friss oltása) nyilván kell majd tartani, illetve mindenhol, a helyszínen igazolni is kell, ami persze rengeteg adminisztrációt jelent. Egy idő után, amikor már megszokott és elfogadott a folyamatos ismétlő oltás, valakiben majd megszületik a korszakos ötlet, hogy a legegyszerűbb igazolási módszer az oltási adatokat tartalmazó és minden oltásnál aktualizálható, testbe ültetett chip. A kutyáknál már úgyis bevált. Ezzel meg is érkeztünk, na nem az eszközhöz, hanem a célhoz.

Szóval, én pusztán elvi okból nem kérem az oltást, csak így tudok jelképes ellenállást kifejteni, egy szerintem nagy valószínűséggel megvalósuló, orwelli világ ellen.



Egy nem szó szerinti, csak tartalmi szintű idézet:
„Ha elég nagy káoszt okozunk, akkor az emberek bármit elfogadnak, hogy biztonságban érezhessék magukat.”
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 320
10 818
113
Így bő két héttel a harmadik oltásom előtt sikerült nekem is pozitív tesztet produkálni. Enyhe köhögés az összes tünet, plusz eltűntek a szagok, semmi más. A köhécselés múlt hét vége óta már megvan, de a szagok eltűnése csak hétfőn este tűnt fel, tegnap este teszteltem.
Bízom benne, hogy ha már ennyi ideig megmaradt ezen a szinten a dolog, most már nem is lesz súlyosabb.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 618
11 293
113
Így bő két héttel a harmadik oltásom előtt sikerült nekem is pozitív tesztet produkálni. Enyhe köhögés az összes tünet, plusz eltűntek a szagok, semmi más. A köhécselés múlt hét vége óta már megvan, de a szagok eltűnése csak hétfőn este tűnt fel, tegnap este teszteltem.
Bízom benne, hogy ha már ennyi ideig megmaradt ezen a szinten a dolog, most már nem is lesz súlyosabb.
Így azért nem kell sietned a 3. oltásoddal. És mielőbbi jobbulást!
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 529
10 161
113
Egy idő után, amikor már megszokott és elfogadott a folyamatos ismétlő oltás, valakiben majd megszületik a korszakos ötlet, hogy a legegyszerűbb igazolási módszer az oltási adatokat tartalmazó és minden oltásnál aktualizálható, testbe ültetett chip. A kutyáknál már úgyis bevált. Ezzel meg is érkeztünk, na nem az eszközhöz, hanem a célhoz.

Szóval, én pusztán elvi okból nem kérem az oltást, csak így tudok jelképes ellenállást kifejteni, egy szerintem nagy valószínűséggel megvalósuló, orwelli világ ellen.
Te nem tudod hogy működik a kutyachip. Van benn egy szám, az ehez tartozó adatok egy adatközpontban vannak.
Embernél van az EESZT és az adatok egy adatközpontban vannak (de lehet redundás). Most TAJ kártya és Személyi igazolvány kell. Egy emberchip csak annyival lenne más, hogy nem lehet otthon hagyni. Mellékesen ha lenne, bármikor eltávolítható lenne akár otthon is.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Blitz97

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
925
251
63
valakiben majd megszületik a korszakos ötlet, hogy a legegyszerűbb igazolási módszer az oltási adatokat tartalmazó és minden oltásnál aktualizálható, testbe ültetett chip
Több kollégám is ezzel a chip mesével jön. Mit tudna ez az elképzelt chip amivel ezt váltja ki egyesekből.
Én mondjuk a vérvételtől parázok és bármi áron elkerülöm, mert úgy vagyok vele az nekem is kell :hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya
T

Törölt tag 4082

Guest
Több kollégám is ezzel a chip mesével jön. Mit tudna ez az elképzelt chip amivel ezt váltja ki egyesekből.
Én mondjuk a vérvételtől parázok és bármi áron elkerülöm, mert úgy vagyok vele az nekem is kell :hadonaszos:
Fogja a HBO-t, és csukott szemmel tudom nézni a Netflixet, illetve olvasni Mao összest. Bár a wi-fi jelszó beállítása nehézkes :)
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 649
3 240
113
Annyira nevetséges ez a chip izé, hogy beszarok.
Amikor minden ember zsebében ott az okosteló és közösségi médián élsz?
Hova kell chip?

Akkor nevess.
Amiket leírsz az mind igaz, de ezeket még mindig ki lehet kerülni. Először csak a készpénz fog megszűnni, és csak utána fog jönni a chip szerintem.