Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Hát amit ma láttam újra emelkedett. Bár ez kicsit csalhat, mert Lombardia lenne igazán érdekes, nem Olaszo. Ugye a félkarantén miatt jó 1 hete vitték Északról tömegesen Délre.
Olaszo. Ma. 3.500 új beteg 345 halott.
Számolgattam egy kicsit az olasz adatokat és szerintem ezek a napi teszt kapacitás mintáját mutatják, amit négy napja sikerült 2500-ról 3500-ra emelni.:

11.: +2 313
12.: +2 651
13.: +2 547
14.: +3 497
15.: +3 590
16.: +3 233
17.: +3 526
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 525
93 800
113
Számolgattam egy kicsit az olasz adatokat és szerintem ezek a napi teszt kapacitás mintáját mutatják, amit négy napja sikerült 2500-ról 3500-ra emelni.:

11.: +2 313
12.: +2 651
13.: +2 547
14.: +3 497
15.: +3 590
16.: +3 233
17.: +3 526
Ugyanez nincs meg neked csak a Lombardiai adatokra? Ott ma 1571 volt.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ez tuti? 3 negatív tesztje megvolt és utána lett pozitiv?
Nem korábbi az eset, amikor nem ez volt a protokoll?
Nem tudom mi volt a pontos protokoll, de a KCDC mindig így említi meg.
Az is érdekes, hogy egyetlen ilyen volt csak.
Érdekesség, hogy most meg európából kezdik visszahurcolni:
20200317194323591_0I7966TY.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 998
87 685
113
Vicces napod van megint mint látom. :D:D Nem baj, az egészséges. De a cikket amit linkeltél inkább neked kéne tanulmányoznod, én teljesen jól vagyok. ;) Az hogy komolyabb mélyebb és tartalmasabb stratégiai problémákat feltáró és azokra rávilágító hozzászólást írok, az a teljes nyugalom jele, ilyent csak nyugodtan írhat az ember. Érted viszont kezdek aggódni, mert sokszor a kapkodást látom, és a rengeteg kritizálásod sajtónak és mindenkinek, a jelentéktelen kérdésekben is, és ez egy kissé a túlpörgött állapotodra utal. :) Lassítsál néha kicsit, nem dőlt még össze a világ ! ;) Több hidegvér kell átlépni a jelentéktelen firkász dolgokon, nem kell mindennel foglalkozni ! ;)

Te idegeskedsz a miérteken, én meg azon, hogy miért idegeskednek emberek olyan dolgok miatt, amivel úgysem tudnak semmit csinálni.

Csak egészség legyen, a többit megvesszük!
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 303
113
"A bírság meghaladja a 200 eurót, de rendkívül súlyos szabálysértés esetén az elkövető három hónap börtönt is kockáztat."

"Ezzel egy időben újabb formanyomtatványt közöltek az olasz belügyminisztérium honlapján, amelyet kitöltve az olaszoknak minden egyes mozgás esetén magukkal kell hordani: a korábbi változathoz képest már azt is igazolni kell, hogy a személy nem tartózkodik karanténban. Mint kiderült, sokan elhagyták lakásukat annak ellenére, hogy lázzal vagy enyhe tünetekkel házi karanténba helyezték őket."

Nem megy ez máshogy máshol sem, csak a szigorú intézkedések betartatásával, ha lazulás van, további súlyosbításával. Én a helyükben tömegesen osztanám a bírságot, mert másképp nincs visszatartó ereje. Utána jön az emelés 500-ra, vagy ha kell akkor az ezerre.
Itthon 500000 ft ha jol tudom. Van akiket elkapnak, remelem meg is kapjak az 500000-et mind.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
T

Törölt tag 008

Guest
T

Törölt tag 2361

Guest
Európa tovább veszíti el befolyását és tekintélyét a számára geopolitikailag legfontosabb országokban:
Szerb elnök: Az európai szolidaritás mese, csak Kínára számíthatunk
"Amíg nincs baj, addig örülnek az európai cégek a szerbek pénzének, válságban viszont Szerbia nem vásárolhat egészségügyi eszközöket az uniótól, ekkor már nem kell a szerb pénz Európának – háborodott fel a politikus, aki szerint bajban már nagyon nem működik az európai szolidaritás, ami leginkább papíron létező mese".
https://makronom.mandiner.hu/cikk/2...ai_szolidaritas_mese_csak_kinara_szamithatunk

Vucic amiuta belepet a politikaba, meg anno mint seselj egyik parttagja mindig is europa ellenes volt. A 90es evek marhulasa es kesobbi palyafutasa is arrol szolt. Amiuta elnok lett, total mast beszel mint anno, merkel a baratnom meg stb, de amit csinal az nem valtozot egyaltalan. Egy politikust sem a vilagon nem arol kell itelni h mit beszel, inakabb azt kell nezni mit csinal.
Kvazi akar europaba menni de fegyverkezik a ruszkiktol, iranal, kinaval haverkodik, ukrainaval osszeveszet mert a pereputya volt a donyecki valasztasokon besegiteni...stb..

A jarvanyra nem voltak elkeszulve egyaltalan, 2 hete meg hulyeskedtek rajta h nem lesz semmi, most meg amikor beutott a gebasz es sehol nincs semmi, most men es koldul mindenfele..adjatok, adjatok. Eu tagja sem vagyunk hogy inkabb nekunk adjonak amikor az olaszoknak is pl alig jut.
Csak a kinaiak adtak mert nekik mostma van felesleg. Mindenki mas bajba van es nem bir segiteni nagyon. Hol vannak a nagy testverek a ruskik? Nem is emlitette oket, nyilvan putin is elitasitotta, csak ott nem meri piszkalni mind a mar senki sem altal komolyan vett europaikat, putko asszem jol odabaszna az asztalra, recsegne fel zerbia.

Szoval, az hogy a mieink kopkodik europat, az mar 30 eve nezzem es ebben semmi uj nincs.
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 655
1 539
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 303
113
A holland miniszterelnök szerint nem kell lezárni az országot a vírus miatt
https://www.vadhajtasok.hu/2020/03/...t-nem-kell-lezarni-az-orszagot-a-virus-miatt/
Nekem mindegy hogy magukkal mit csinalnak, de:
1,volt ugye a 2x is elkapta es a masodikba elhunyt ha jol remlik.
2,minel tovabb xarakodnak ok annal tovabb copunk mi is mert az orvosaink es noverkeink miutan most hazamenekultek, annal kesobb mennek ki oda melozni, es hat ugye a globalis kereskedelem addig lesz szopoagon itt az union belul, plusz hatarzar.
Szoval amig ezek ott az Operencias tengeren tul eszetlenkednek a kovetkezo 1-2 evben meg, addig EU hianyaban (mert nincs gyakorlatilag semmi formaban ez kiderult) jobb hijjan KKE nehogy racsatlakozzon az orosz vagy kinai csecsre mert az lesz meg a szep sztori. Na meg izgalmas lesz az EU tamogatasok osszege a jovoben, ha lesz egyaltalan, es nem mi KKE allamok fogjuk szegeny francia meg holland gazdakat, polgarokat kisegiteni anyagilag.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 802
25 406
113
Hu, Viktornak ma nedves almai lesznek ettol :)

Ne szaladj annyira előre azért...
..
Nekünk van egy Magyar Szent Koronánk, s vele együtt szerves állameszményünk:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona-tan
..
Az átállás egyszerűbb lesz, mint gondolnád, mivel hús-vér királyt nem is kell választanunk!
..
És az átmenet is megvan már:

"Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti
Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét."

(Alaptörvény preambulum)
..
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=140968.376083
..
(Oroszoknak keményebb dió a cárság, de megoldják szerintem több lépcsőben. Egyes egyéb környező országokban meg élnek még a kékvérűek leszármazottai..., de odébb vannak a dolgok még...)