Nem, nem akartalak bántani, csak a keményebb stílussal el szeretnélek gondolkodtatni. Ez másképp általában nem megy, csak ha keményen odaszólogat az ember, de azért próbál emberi maradni is.
Egyébként nem haragszok én rád, és azt javaslom senki ne viselkedjen így. Lehet vitatkozni, véleményeket ütköztetni, mert az jó, abból tanulunk. Neked azt ajánlom, azért olvasgass vissza egy kicsit, és szélesebb spektrumban, kevesebb elfogultsággal tekintsél a világra. Sok olyan történet van, amikor az emberek azért haltak meg tömegével, mert nem hallgattak arra a pár okosabbra, akik meg akarták menteni őket is. Ilyen esetet hoztam korábban itt is példának (ha kikeresed megtalálod), leellenőrizhető. Az ausztriai felvonó tűz, 2000 környékén ? A wiki és a natgeo is ismeri a történetet.
Hallgassál az okosabbakra, amikre a szakemberek figyelmeztetnek, szerte a világon. Én alapból ugyan azt mondom, mert én tisztában vagyok vele, nekem nem kell az ő meggyőzésük, úgy is tudom. Amúgy mint írtam korábban valószínűleg én is átmentem rajta enyhe tünetekkel. Mondhatnám azt amit te, hogy ez jelentéktelen vírus, de MOST SEM MONDOM ! És nem is fogom soha ezt mondani !
Nekem felelősségem van a többi ember életéért is, és nem kockáztathatom a felelőtlenséggel az ő életüket, ahogy azt te teszed, pedig valószínűleg engem sem érint a vírus súlyos hatása. Ezen a viselkedéseden, hozzáállásodon is elgondolkodhatsz, mert ezt katasztrofális volt olvasni tőled. Nem egy felelős felnőtt emberre vall, ahogy állítod magadról, hogy az vagy. Sokkal inkább utal egy felelőtlen póker játékosra, aki a saját pillanatnyi érdekeiért bárkit és bármit képes beáldozni, feláldozni. Csak az a nagy probléma a hozzáállásoddal, hogy ha engedünk és megrogyunk, azt nem lehet többé helyrehozni. Olyan ez mint a tűzvédelem, bazisok pénzt és energiát, eszközöket áldozunk rá évente, és alig vannak tüzek, anyagi és emberi áldozatok, mégis csinálni kell. Ha ezt is elkezded kiszámolni, piszkosul gazdaságtalan lesz, mégis csinálnunk kell. Ezt is lehetne úgy számolni, hogy hogy hagyjuk a francba az egészet, évente lesz 2 - 4000 áldozat akik meghalnak, és ezzel le van rendezve. De tisztességes emberek így feláldozni másokat nem képesek. Na valami ilyesmiről szól most ez a járvány is, amíg nem veszélyesebb a vírus. De bármikor azzá válhat, ahogy azt a spanyol nátha is tette. Nem hitte el senki, de ez a vírust rohadtul nem érdekelte... Vagy igen ?
Remélem most már lehiggadtál. Dobd ki az agyadból azt a sok előítéletet ami félrevezet, és gondold át újra a dolgokat.
Végül egy közmondást ajánlanék a figyelmedbe, miért vagyunk mi sokkal kevesebben a tömegnél, akik felrúgnának minden szabályt ha tehetnék.
"A bölcs embert gyakran látod egyedül, a buta mindig csak a tömeggel megy" Azt pedig már több mint 2000 éve a görögtől tudjuk, hogy a nép az esze szerint a legrosszabb döntéseket hozza, ezért mindig a bölcsekre kell bízni a döntéseket, ha a legjobb utat szeretnénk választani a jövőbe. Ők is tévedhetnek, de ennek nagyon kicsi az esélye, míg a "nép", a tömeg mindig a legrosszabb döntéseket hozza.